Liderul opoziţiei: Republica Moldova ar trebuie să fie o federaţie

Republica Moldova trebuie să se transforme într-un stat federativ, iar așa-numiții „pacificatori” ruși din Transnistria trebuie să se afle în continuare în regiune, este de părere liderul PSRM Igor Dodon.

Dodon a făcut aceste declarații la postul rusesc de televiziune „Rossia 24”, comentând decizia Parlamentului Ucrainei, de a interzice tranzitarea teritoriul său de către militarii ruși care staționează în Transnistria.

Liderul socialiștilor a condamnat decizia Ucrainei, pe care a calificat-o drept una care a survenit în urma unei „înțelegeri” cu Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

Întrebat care ar fi soluția cea mai bună pentru Republica Moldova, Dodon a menționat că statul trebuie să se transforme într-o federație, transmite Independent.md.

„Partidul Socialiștilor are o soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean. Este vorba de federalizarea statutului. Iar până ce această problemă va fi rezolvată, pacificatorii ruși trebuie să fie în Transnistria”, a declarat Dodon.

În prezent, în mod oficial, în Transnistria se află aproximativ 1100 de militari ruși, sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii. Neoficial, potrivit presei ucrainene, ar fi vorba de cel puțin 3-5 mii de militari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.