Liderul sindicaliştilor din cercetare, Radu Minea, încă în greva foamei

Liderul sindicaliştilor din cercetare, Radu Minea, a intrat astăzi într-a şaptea zi de grevă a foamei. El protestează de miercurea trecută în faţa Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Radu Minea reclamă abuzuri şi ilegalităţi în institutele româneşti şi faptul că specialiştii în cercetare nu şi-au mai primit salariile de luni de zile. Minea spune că va continua protestul până când guvernul va îndrepta situaţia, potrivit rador.ro.

„Nu s-a rezolvat nimic cu institutele care sunt aproape în disoluţie, nu s-a rezolvat nimic, mai ales cu oamenii care au fost concediaţi arbitrar, care au fost trimişi în şomaj tehnic, cu colegii mei de la sindicat care sunt hărţuiţi în aceste întreprinderi şi psihic şi fizic, cei de la Institutul Geologic Român, cei de la Timişoara, că nu s-a rezolvat nimic, nici cu plata salariilor restante sau cu cele câştigate în justiţie. Nu voi ieşi din greva foamei decât în momentul când se vor rezolva toate aceste lucruri”, spune Minea.

Liderul sindical mai susţine că ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, l-a rugat să renunţe la greva foamei şi să-i acorde un răgaz de şapte zile pentru a rezolva problemele.

Radu Minea a refuzat, afirmând că situaţia în care se găseşte cercetarea românească este cunoscută de ani de zile.

Printre revendicări se numără şi oprirea comasării institutelor naţionale de cercetare şi a deturnării fondurilor şi creşterea bugetului cercetării până la 3% din Produsul Intern Brut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.