×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 20 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:12
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Mai băsescian decît Traian Băsescu
Liiceanu contra Toader pentru apărarea „reformei” Monica Macovei

Celor care s-au mirat de apariţia lui Gabriel Liiceanu în emisiunea de la „Digi 24”, alături de Cristi Dănileţ, pentru a-l juca în picioare Tudorel Toader după anunţatele modificări ale unor legi penale, le oferim mai jos răspunsul lămuritor. Pe scurt, exact acum 10 ani, în 2007, s-a consumat primul act al iubirii neţărmurite pe care filosoful i-a mărturisit-o Monicăi Macovei! „Mica Reformă” a acesteia o apără Gabriel Liiceanu atunci cînd sare la gîtul lui Tudorel Toader!

Înainte de toate, să revedem ce a spus Gabriel Liiceanu în emisiunea de la Digi 24 despre posibilele modificări la legile penale, anunţate de Tudorel Toader, după care vom încerca să justificăm poziţia sa, amintindu-ne de evenimente ciudate din trecut, pe care le-a generat Liiceanu.

Tudorel Toader este rău, Monica Macovei este cea bună

Zice Gabriel Liiceanu: „Aş vrea să justific mai întîi prezenţa mea la această temă. V-am spus în primă instanţă că normal ar fi s-o discute un om dinăuntrul sistemului, un magistrat, un om care are competenţă, de pildă Cristi Danileţ”! Îl citează apoi pe Montesquieu („experienta de totdeauna ne învaţă că orice om care deţine o putere este înclinat să abuzeze de ea”), dar Liiceanu nu înţelege că, între timp, separaţia puterilor a fost completată în democraţie de controlul reciproc al acestora! Însă, dacă tot spune că nu se pricepe la „această temă”, oare ce scop a avut atunci prezenţa sa în acea emisiune? A fost cumva un mesaj de susţinere pentru anunţatul miting de duminică, unde Liiceanu a fost prezent alături de fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu, nepotul lui Nic, regele medicamentelor?

Ne-am lămurit cîteva minute mai tîrziu, cînd în emisiune a intervenit, conform înţelegerii dintre moderatori şi invitat, chiar judecătorul Cristi Danileţ, care a spus ceva foarte interesant: „Cea mai dură reformă, cea mai proeminentă, aş spune, a fost cea din anii 2004-2005, cînd ne pregăteam pentru aderare la UE, şi cînd, sub controlul Uniunii Europene, am făcut modificări radicale în legile justiţiei, prin care, practic, s-au separat politicul de cariera magistraţilor”!

Ei, ziceţi aşa, măi, băieţi! Deci, toată mascarada aceasta are acum un sens: apărarea „reformei” făcută de Monica Macovei! Atunci să ne amintim ce a însemnat această reformă înfăptuită sub regimul Traian Băsescu, în urma căreia:

- CSM a fost scos din procedeul de numire al şefilor instituţiilor din Justiţie

- a fost adusă peste noapte, pe baza relaţiilor tatălui său, fost procuror comunist, Laura Codruţa Kovesi ca Procuror general, deşi nu avea absolut nici o competenţă în domeniu

- a fost pus la conducerea DNA Daniel Morar, deşi se cunoştea că a arestat ilegal o persoană, motiv pentru care România a fost sancţionată la CEDO.

Astăzi, însuşi Traian Băsescu regretă faptul că a încurajat atunci „mica reformă” a Monicăi Macovei, în special faptul că a susţinut-o pe Codruţa Kovesi. În schimb, după cum se vede, Gabriel Liiceanu a rămas şi azi un susţinător al măsurilor lui Traian Băsescu!

În 2007, Gabriel Liiceanu a organizat protestul „Mărţişor pentru Monica”

Printr-o simplă coincidenţă, anul acesta se împlineşte un deceniu de cînd Monica Macovei, în urma acelei reforme care a bulversat pe termen lung Justiţia, a fost înlăturată din conducerea ministerului Justiţiei, după ce o moţiune simplă împotriva ei fusese adoptată în Parlament.

Atunci, Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu s-au pus în capul unui Apel de susţinere pentru Monica Macovei şi al unui Protest programat pentru ziua de 27 februarie 2007 în Piaţa Universităţii, sub titlul generic „Mărţişor pentru Monica”.

Gabriel Liiceanu a susţinut-o pe Monica Macovei la preşedinţie

Trecerea timpului i-a atenuat din suferinţă şi, în anul 2009, cînd Monica Macovei şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, între puţinii săi susţinători avea să fie însuşi Gabriel Liiceanu, alături de Pavel Şuşară şi Cristian Ghinea.

Sigur, la aşa candidat şi aşa susţinători, nu mai este de mirare scorul ridicol obţinut de Monica Macovei la acele alegeri de tristă amintire, cînd Laura Codruţa Kovesi se ducea „noaptea ca hoţii” acasă la Gabriel Oprea, alături de George Maior şi Florian Coldea.

Aşadar, cuplul Liiceanu-Macovei datează de mulţi ani. Să fie vorba doar despre doi buni prieteni cu principii comune sau în spatele lor se află o relaţie generată de jocuri oculte, puse la cale de stăpînii lor comuni imediat după Revoluţie? Grea întrebare, dure răspunsuri.

Numitorul comun al relaţiei Liiceanu-Macovei este cuplul Brucan-Soros

Cîndva trebuia spus şi acest adevăr cumplit: în ianuarie 1990, Gabriel Liiceanu lua notiţe de la Silviu Brucan, imediat după vizita lui George Soros la sediul GDS, unde s-a pus la cale finanţarea acestui grup de agenţi de influenţă!

Este de notorietate că prima vizită în România a lui George Soros a avut loc în decembrie 1989 cînd, prin intermediul lui Silviu Brucan, a pus pe picioare fundaţia care-i purta numele. În aceeaşi zi, cei doi au înfiinţat şi „Grupul de Dialog Social”, care avea să devină placa turnantă a „societăţii civile” din România.

Pe fondul incertitudinilor din acea vreme, nimeni nu a anticipat nocivitatea viitoare a acelor zile în care iată ce se întîmpla şi ce urmări aveau să se producă:

Iar aceste alăturări nu sînt simple speculaţii. Ceea ce este greu de crezut azi este, din păcate, realitatea tulburătoare a relaţiilor dintre foştii stalinişti care au preluat puterea la Revoluţie şi o mare parte a aşa-zisei „elite intelectuale”! Nu trebuie uitat că Andrei Pleşu a devenit ministru sub regimul lui Ion Iliescu, că Nicolae Manolescu avea să facă în 1990 un amplu interviu laudativ în „România literară” cu Ion Iliescu, că Mircea Cărtărescu îi ridica în slăvi pe Ion Iliescu şi Petre Roman.

Spre exemplificare, iată ce scria Mircea Cărtărescu în revista „Contrapunct”nr. 3 din 1990: În ultimul timp mă cam deprimă unele supoziţii ale Europei libere, apelurile Doinei Corneaşi, fireşte, în alt plan, comentariile agramate ale câte unui «om de pe stradă», care deja văd în Front o conspiraţie a comuniştilor. (…) Îmi plac, deci, expresia feţelor şi felul de a fi ale lui Ion Iliescu şi Petre Roman. Intuiţia îmi spune să merg pe mâna lor. Mi-e absolut imposibil să-i bănuiesc de joc dublu, de «comunism camuflat», de sete de putere, de voinţă de dictatură personală, sub o formă sau alta. Nu-i greu să-ţi dai seama că sunt extrem de inteligenţi şi că au o competenţă politică indiscutabilă”. Înţelegeţi? Ăştia sînt cei care, mizînd pe uitarea oamenilor, vin să ne dea şi acum poveţe despre morală, despre drumul pe care să mergem! Dar aşa este cînd te deprimă Doina Cornea şi admiri felul de a fi al lui Ion Iliescu!

Gabriel Liiceanu fusese luat în primire încă din 1990 de către Silviu Brucan! Priviţi cu atenţie această fotografie antologică, realizată de cel care semnează cu iniţialele D.L.:

În capul mesei tronează Silviu Brucan care dă indicaţii pentru toţi cei prezenţi. În jurul mesei, Alin Teodorescu, Stelian Tănase, Gabriel Andreescu şi Ana Blandiana. Şi, atenţie!, pe scaune, mult în spate, Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, care notează într-un carneţel, pe genunchi, ideile lui Silviu Brucan! Acesta era atunci locul celor doi filosofi!

Ştim ce s-a întîmplat ulterior: Andrei Pleşu a devenit ministru Culturii şi i-a făcut cadou Editura Politică lui Gabriel Liiceanu, împreună cu tot uriaşul său patrimoniu, pentru a înfiinţa Editura Humanitas (http://www.cotidianul.ro/andrei-plesu-l-a-cadorisit-pe-gabriel-liiceanu-cu-tot-patrimoniul-editurii-politice-209751/), unde, alături de cărţi importante, au fost tipărite şi numeroase volume antiromâneşti! Vorba ceea: cadourile otrăvite nu se dau niciodată degeaba.

Şi, cum soarta joacă mereu feste, iată sub ce titlu avea să fie publicat un celebru articol al lui Gabriel Liiceanu în chiar primul număr al revistei „22”: Apel către lichelele intelectuale: să vorbim despre noi”!

Care „noi”, domnule Liiceanu? „Noi”, lichelele?

Să recapitulăm! Deci:

- George Soros vine la Bucureşti în decembrie 1989 şi, împreună cu Silviu Brucan, fondează GDS şi revista „22”

- încă din ianuarie 1990 Gabriel Liiceanu îşi lua notiţe din învăţăturile lui Silviu Brucan

- în 1992-1993, Monica Macovei, procuroarea mineriadei din 1990, urmează cursurile Universităţii lui George Soros din Budapesta

- în 2005, Monica Macovei devine ministrul Justiţiei

- în 2007, Monica Macovei este demisă şi Gabriel Liiceanu organizează protestul „Mărţişor pentru Monica

- în 2009, Monica Macovei candidează la preşedinţia României, find susţinută direct de Gabriel Liiceanu

- în august 2017, noul ministru al Justiţiei anunţă modificarea legilor penale, propunînd anularea „micii reforme” a Monicăi Macovei

- imediat, Gabriel Liiceanu sare la gîtul lui Tudorel Toader, pledînd pentru păstrarea prevederilor „micii reforme” a Monicăi Macovei

- în 27 august 2017, Gabriel Liiceanu participă la Protestul din Piaţa Victoriei pentru a apăra „reforma” Monicăi Macovei.

Toate aceste lucruri arată o continuitate a proiectelor oculte care au fost puse la cale încă din decembrie 1989, care se derulează şi în zilele noastre! Aceleaşi personaje joacă mereu aceleaşi roluri, chiar dacă unii dintre mentorii lor au părăsit această lume.

Toate falsele biografii ale „elitei intelectuale” revin din cînd în cînd pentru a tulbura mersul României spre normalitate, plasîndu-se mereu sub stindarde vopsite, manipulînd continuu o populaţie care s-a trezit deseori că face parte dintr-o falsă societate civilă care, în realitate, este o societate civilă ce are pe umeri epoleţii lui George Soros, croiţi de Silviu Brucan, soţul Alexandrei Sidorovici, acuzator public la “Tribunalul poporului”, care a dus la arestarea sutelor de intelectuali adevăraţi ai României!

Acesta este cruntul adevăr pe care ar trebui odată şi odată să-l privim în ochi cu bărbăţie pentru a ne elibera.


Ion SpânuPublicat Duminică, 03 septembrie 2017
12588
 | 48
 | 51
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
+2
deci sorosist...incepsa ma intreb dac nu cumva si P.U. 1990 (cu zornaitul cheilor , niste mobile avantt la lettre) nu o fi fost o manipulare pornind din acelasi "think tank"...si , ca sa o luam , la propriu de la Adam si Eva, daca nu cumva si in Lovilutia asa zis data de USSA , URSS, Hungaria, Francia, Jarmania, Hanglia ,fosta Jugoslavie, de fapt in linia intai a frontului diversioniost sa nu fi fost tot sorosistii ce parazitau nivelel gri , de interfata ale scarbiciilor secrete hocciidentale straine si ostile, cel putin pe atunci, cam ca anul asta, ca anul trecut si ca de cand suntem.
Publicat Marţi, 05 septembrie 2017
+Răspunde
Horea
+6
Monica Macovei este tradatoare de tara lipsita de discernamant.
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
No shit, Sherlock!
+6
Cei menţionaţii (şi alţii asemenea lor) au totuşi ceva în comun: sunt toţi "români neaoşi"!
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+3
Pt. Hoti Vs Tradatori. Stimate Domn, Lovitura de stat din 1989 a fost data de un grup omogen de kgb-isti in frunte cu Brucan, omul de legatura si astfel eminenta cenusie a genocidului. Intrucat multi deplin conspirati au fost folositi in orb, ulterior, tarziu, a avut loc scindarea aripilor kgbist-securiste. Inscenarea din 1991 cu "daramarea" guvernului Pedro Romanero-Mercader cu ajutorul minerilor securisti dorea sa ateste ca individul nu ar fi organizat impreuna cu Piratul de la transporturi toate mineriadele. Oricum sunteti sigur de felicitat pentru incercarea de interpretare a evenimentelor, chiar daca nu indrazniti sa numiti "lovitura" drept lovitura de stat, iar pe kgbisti ii numiti doar "hoti". Ceausistii s-au dezmeticit tarziu, iar reluarea controlului s-a desavarsit in noiembrie 2004. Instalarea lui Rasputin a fost semnalul "reconchistei" staliniste, dupa ce "maurul" Gorbi desfiintase opera lui Stalin tot prin lovituri de stat.
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
Luminița Arhire
+9
Cum ar putea să-l „joace în picioare” pe Tudorel Toader unul în capul căruia confuzia cu privire la noțiuni juridice elementare este de-a dreptul dramatică? Să mergi până la Bruxelles ca să-ți expui pe larg ignoranța „cu ștaif” într-un domeniu care-ți este străin și cu privire la care, cu morga aceea insuportabilă, prezinți doar „senzații” și „păreri” ... să-ți etalezi diletantismul, într-o discuție tehnică, citind eseuri plicticoase despre ceea ce-ți închipui tu că ar fi JUSTIȚIA... oare de ce suportă România să iasă în lume îmbrăcată ATÂT DE NEPOTRIVIT? Încă o dată: A CUI ESTE MACOVEI de reușește să otrăvească și acum fântânile și să pârjolească holdele în România , deși zace de atâția ani la Bruxelles? Cât timp va mai mai face rău, fără ca să fie denunțate „ faptele ei de arme” și urmările lor, dezastruoase pentru România?
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
gabriel
+12
Si ce-i atata valva legeat de faptul ca o secatura cu pretentii de intelectual are e el sticla,poate misca masele amorfe ?Nu!Ramana acelasi antipatic sobolan de tranzitie ce-a pupat mana tuturor,da' ne da lectii despre verticalitate...impreuna cu pretenu' lui ceva mai inspirat in insiruirea cuvintelor.
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
prepeleacul
+18
o gasca de secaturi imbarinita in rele si ticalosii ! unul mai lichea decat celalalt !
Publicat Luni, 04 septembrie 2017
+Răspunde
hoti vs tradatori
+3
lovitura din 89 a fost facuta de doua grupuri: hotii care s au aliniat in spatele lui iliescu si sustinuti de rusi si tradatorii care s au aliniat in spatele lui brucan sustinuti de globalistii occidentali. mitingul din ian 90 cu nu ne vindem tara a fost prima fractura intre gasti, ulterior mamutul spargandu se in cele doua forme: fdsn din care a derivat psd ul si pd ul. dincolo de clisee, raul cel mare l a constituit gasca lui brucan din care au mai facut parte printre altii stolojan isarescu si basescu. astfel, dupa fiecare guvernare de asa zisa dreapta, tara s a ridicat ca dupa razboi. in prima tura, dragul de stolo, cu o serioasa experienta la fmi, a nationalizat valuta intreprinderilor creand astfel un blocaj financiar ce a ajuns la 80 % din economie in 1992. in 1996-2000 au fost falimentate 1200 de fabrici cu acordul lui basescu (seful negociator cu fmi ul) si isarescu prin doua masuri: doabanzile au crescut de la 70 la 200 % iar dolarul de la 4 la 8000 lei. in regimul basescu se stie ca am ajuns o colonie ordinara, una din masurile celebre fiind inducerea crizei pt a se taia salariile cu 25 % pt a salva bancile straine. apoi interfata dna si sri,protectia intereselor straine, ciolos si iohanis fiind derivatele directe ale binomului. probabil ca la urmatoarea tura cu o guvernare de dreapta punem cruce pe Romania.
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
humanitas
+8
licheanu e cel ce si-a lasat sotia pt a o curta pe rosse marie mociornita??
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+4
DE ACEST BASIST NOTORIU CAND SCAPAM CAND IL DAU JOS DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL USR A NU SE CONFUNDA CU PARTIDUL MA REFER LA UNIUNEA SCRIITORILOR ROMANI
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 13 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 21 minute