×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 11 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:37
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
În ziarul Cotidianul de joi dimineața, la toate chioșcurile și benzinăriile
Linşaj politic la Ciorbea şi Dragnea

”Toţi cei care vorbesc şi dau lecţii de constituţionalitate sau de moralitate am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepţie de neconstituţionalitate. Ar fi bine mai întâi să răsfoiască excepţia şi pe urmă să vorbească despre ea”, a zis Victor Ciorbea. El n-a înţeles un lucru. Că nici un român nu suportă să i se spună că n-a citit. Se enervează imediat. Şi te întreabă:

- Vrei să zici că sunt incult?

Doamne fereşte să zici ”Da”. Te urăşte pentru tot restul vieţii şi îţi mai dă şi foc la casă, deşi acasă, numai cu nevasta sau cu mama lui, se întreabă, oare unde dracu’ o fi scris chestia aia? Cît despre cărţi, ce să mai vorbim! Vînzările librăriilor ne lămuresc pe deplin în legătură cu cantitatea lecturilor izbutite de diverşi preopinenţi gălăgioşi sau revoltaţi.

Nu-l iubesc pe Victor Ciorbea şi nu-l urăsc. Uneori m-a enervat şi de multe ori m-a făcut să rîd. E cel mai nefericit exemplu de ardelean intrat în politică. Nu-l susţin, dar nici nu pot fi împiedicat să judec demersul său adresat Curţii Cosntituţionale a României. Aşa cum înţeleg eu să evaluez un asemenea demers.
Întîi de toate sunt obligat să mă lămuresc cu un lucru. Şi eu, şi cei care îl acuză. Are Victor Ciorbea dreptul prevăzut de lege să iniţieze un asemenea demers?

Iată ce scrie în lege:

”a. formulează puncte de vedere, la cererea Curţii Constituţionale;
b. poate sesiza Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legilor, înainte de promulgarea acestora;
c. poate sesiza direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor”. (Legea nr. 35/13 martie 1997, lege de funcţionare a Avocatului Poporului.)

Şi atunci, care este problema? A sesizat şi el neconstituţionalitatea unei legi, exact cum scrie la carte. Ce crede el? Că Legea 90 este şchioapă şi intră în conflict cu Constituţia. Adică un cetăţean român cu o condamnare cu suspendare poate fi membru al Parlamentului, preşedinte, dar nu premier şi ministru. Cu ce gînduri s-o fi scărpinat ardeleneşte Victor Ciorbea şi cu ce interese s-o fi aplecat asupra acestei contradicţii?

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
7106
 | 18
 | 38
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
CeOrBea(romanii, ca mancare n-au)
-1
POPORUL SI-A CONCEDIAT AVOCATUL !
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Constituţia
0
Soluţia de constituţionalitate şi egalitate de tratament este următoarea : nimeni care a fost/ este condamnat penal NU POATE FACE PARTE DIN PARLAMENT, GUVERN etc. Ce-aş mai râde dacă CCR ar hotărî astfel. Dar, desigur, e doar un banc bun...
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Chavez
+9
As dori sa stiu de ce ati cenzurat comentariul meu in care intrebam daca va deranjeaza TAXA PE HANDICAP A GUVERNULUI CIOLOS? Nu va intereseaza soarta romanilor? Doar soarta celor de dreapta este importanta?
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
lili
-4
Liderii la distracţie, plebea în zăpadă. Tăriceanu face plajă în Dubai, vicepremierul schiază în Austria. Dragnea spune că a aflat din presă că vicepremierul a plecat să se distreze în Austria, iar despre plimbările lui Tăriceanu nu a comentat Daniel Constantin a plecat în vacanţă, la schi în Austria, după doar o săptămână de lucru, în timp ce în ţară este cod portocaliu de viscol. Co-liderul ALDE este vicepremier, dar şi ministru al mediului în noul cabinet. Celălalt lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, este şi el în vacanţă. El face îmsă pajă în Dubai. Tăriceanu, pe o plajă de lux Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să se refugieze de frig şi viscol. El a fost surprins pe o plajă de lux din Dubai, îmbrăcat lejer, alături de tînăra lui soţie. Asta în condiţiile în care Senatul a fost convocat marţi în sesiune extraordinară pentru perioada 10-31 ianuarie, aşa cum a fost convocată, în cursul zilei de luni, şi Camera Deputaţilor. Tăriceanu a avut grijă ca înainte de plecare, să delege un coleg să conducă şedinţele Senatului.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Norr @ lili
+1
Nu au voie oamenii sa mearga in concediu,sau trebuie sa stea sa iti faca tie poteca spre closetul din fundul curtii?
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Norr @ lili
+2
Cand Iohannis si Ciolos stateau ascunsi ca proasta in papusoi si ereau inundatii in tzara,nu te mai strofocai.Acum te-a apucat sa te dai in fandoseli p'aici.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Mda
+4
Si daca legea nu este constitutionala ce mai zic?Mai mult ca sigur ca este anticonstitutionala.De ce nu s-au agitat cand Iohannis era cercetat pt.incompatibilitate si candida la presenditie?Isi consuma energiile pt.nimicuri.Nu i-am vazut deloc protestind felul in care a fost guvernata tara dr guvernul pus de ei.Gropile lasate de amatorii tehnocrati la toate ministerele.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Weber
+27
Am o intrebarela voi astia revoltati. Cand basescu l-a numit pe Igas ministru de interne nu v-a deranjat> Igas avea studii medii la data numirii si bacalaureatul il luase pe la 27 ani parca. Vad ca nu faceti galagie ca Igas, care era ministru in perioada cand a fost adus Popa, nu spune cine a platit avionul si restul.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Demascarea Antiromanilor @ Weber
+4
Cel mai bun exemplu pentru multi: maghiaro-germanul Joschka Fischer. Färä bacalaureat si cu studii profesionale neincheiate, cercetat penal pentru multe incriminäri si fapte penale grave. Aspecte ce le-a si recunoscut atunci cand era un inalt functionar politic german activ! Venerat! Din punctul meu de vedere si-a atins lucid si responsabil punctul culminant al carierei, spälandu-si multe päcate, atunci cand s-a impotrivit personal si public pornirilor räzboinice neintemeiate ale SUA impotriva Republicii Irak in cadrul unei sedinte ONU. Läsati-o mai moale cu cei care nu au fäcut studii academice. Multi dintre acestia fiind mult mai capabili si patrioti decat majoritatea politicienilor psihopati.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
@Demascarea Antiromanilor @ Weber
+5
Dvs vi s-a parut ca Igas cu "branconajul' este un personaj care merita sa fie ministr: daca este bine doar pentru cei de dreata dar nu si pentru cei de stanga ar trebui sa stim
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
gigi bek
-26
doua intrebari: dle ciorbea, dece dupa 15 ani? si, dle dragnea, ai epuizat toate caile de atac impotriva sentintei de condamnare, sau te complaci in postura de victima nevinovata.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Weber @ gigi bek
+33
1. Acum a scos la iveala legea asta >morsa securista Chireac. 2. Dragane nu poate face niciun fel de demers pentru ca prietena domnului Johannis de la CCR, Livia Stanciu, nu a motivat nici acum sentinta.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Hans @ gigi bek
0
De ce Johannis dupa o sentinta definitiva si irevocabila cauta cai de atac exceptionale (a se citi dedicate) pentru a-si recupera casa obtinuta prin uz de fals si a nu returna statului roman chiria obtinuta ilegal?
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
c.g.
+26
Condamnarea lui Dragnea Liviu in tarasenia cu referendul este o facatura pentru a fi scos din circulatie ca politician numai ca '' peonul '' de Teleorman este un ins tenace calit in hartanelile de a ajunge '' aga '' in PSD si vrea sa se spele de lucraturile unor baieti cu ochii albastrii potrivnici lui ! In rest multa gargara si joc de glezne !
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Weber @ c.g.
+32
Ce manipulare pentru voturi vorbesc astia? ce alegatori? Referendumul nu este proces electoral. Este plebiscit.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
DRACnea(sa va ia de PiSD-ei borfasi
-25
Sa vezi linsaj cand or veni cei 130.000 de profesori pacaliti de Pesede cu cresterea salariala de 15 la suta de la 1 ianuarie 2017, in realitate doar 1 la suta marire salariala potrivit legii 250/2016 data de Pesede. Astfel, un debutant transa 6 ia doar 7 lei in plus (de la 2090 la 2101 lei brut), un prof cu def transa 5 ia 30 lei net in plus ( de la 2160 la 2227 lei brut) etc potrivit grilelor legii
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Valahu
+18
Nu-i asa simplu ! CIA nu ne va lasa. Pentru a ne linisti ar trebui ca tot, dar tot ce a fost uns de Basescu, toti procurorii, judecatorii numiti de Basescu, DNA-ul, toata conducerea SRI si SIE dar nu asa doi, trei ci zeci, tot MAE-ul ....totul trebuie primenit pentru ca pute de cata mizerie se afla acolo. In plus o.n.g.-urile cu finantare externa. Greu nu ? Si revin :" Nu exista dreptate cu Basau in libertate"!
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
basist @ Valahu
+3
Un alt obsedat de basescu. Chiar asa de multa mu.e ai luat. Inca mai vrei nebunaticule, iti place sa sugi degetul...
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 13 ore şi 9 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 7 ore şi 57 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 10 ore şi 36 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 7 ore şi 31 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 9 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 21 minute