Lista celor mai altruiste vedete din 2016

Sunt faimoși, învârt banii cu lopata, sunt adorați de milioane de oameni din toată lumea, dar… poate cel mai notabil atribut al lor este filantropia. În topul întocmit de revista Us, Beyonce ocupă locul fruntaș pentru faptul că și-a folosit statutul de celebritate în scopuri de binefacere.

Artista americană în vârstă de 35 de ani a contribuit pentru diferite cauze sociale precum „Viața oamenilor de culoare contează“, criza apei din Flint, Michigan și egalitatea între genuri. În luna august a anului 2016, ea le-a reunit pe mamele victimelor armelor de foc Eric Garner, Michael Brown, Oscar Grant și Trayvon Martin, în cadrul evenimentului muzical organizat de MTV. Câteva dintre aceste femei au apărut și pe coperta ultimului său album, Lemonade, ținând în mâini poze cu fiii lor, victime ale atacurilor armate. De asemenea, Beyonce a strâns suma de 82.000 de dolari pentru a stopa criza apei în orașul Flint, prin intermediul vânzării unor bilete pentru turneu. Tot în acest an, în cadrul altui concert, s-au strâns bani pentru fundația Robin Hood, care sprijină educația copiilor defavorizați.

Celebritățile fac acte de filantropie

Lin-Manuel Miranda, Taylor Swift și Demi Lovato se regăsesc și ei pe lista vedetelor care fac acte de caritate. Manuel Miranda a susținut un discurs emoționant în cadrul Galei Tony Awards, după tragicul eveniment soldat cu zeci de victime petrecut în clubul din Orlando. Câteva zile mai târziu, el a înregistrat o piesă cu Jennifer Lopez și a donat încasările unei fundații de ajutorare a victimelor. Taylor Swift nu s-a lăsat nici ea mai prejos și a donat 1 milion de dolari pentru a-i ajuta pe sinistrații din Louisiana, iar Demy Lovato s-a implicat într-o fundație dedicată persoanelor ce suferă de boli mintale. John Cena, starul wrestling, este și el cunoscut pentru faptul că lucrează cu Fundația Make a Wish. Mai jos se află lista completă a celebrităților ce s-au implicat activ în rezolvarea problemelor sociale.

1. Beyonce
2. Lin-Manuel Miranda
3. Taylor Swift
4. Demi Lovato
5. Shailene Woodley
6. John Cena
7. Miley Cyrus
8. Lady Gaga
9. Zendaya
10. Jesse Willliams
11. Gina Rodriguez
12. Chance the Rapper
13. Tyler Oakley
14. Serena Williams
15. Yara Shahidi
16. Justin Bieber
17. Shawn Mendes
18. Misha Collins
19. Nyle DiMarco
20. Aziz Ansari

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.