„Lista lui Tăriceanu”: salvarea liberalismului = salvarea ciolanului

Niciun nume surpriză pe „lista lui Tăriceanu”. Cu două excepţii, toţi cei care vor să „salveze liberalismul” sunt din categoria celor care au pierdut funcţii şi demnităţi.

„Lista lui Tăriceanu”

Niciun nume surpriză pe „lista lui Tăriceanu”. Nici măcar Daniel Barbu, al cărui nume nu a fost vehiculat, dar după modul în care a fost promovat în ultimul timp de Antena 3 şi România TV, era clar că se află chiar printre cei din „fruntea listei”. De altfel, Daniel Barbu, ca ministru liberal, a avut o atitudine total opusă celei promovate de PNL privind Roşia Montana. Dintre cei prezenţi la hotelul Caro, aproape toţi au avut câte ceva „de pierdut” în PNL şi cei mai mulţi dintre ei au fost acuzaţi (încă din vremea când USL funcţiona la turaţie maximă) în mai multe Delegaţii Permanente că fac politica PSD, şi nu cea a PNL. Vă prezentăm „lista lui Tăriceanu” şi „motivele” pentru care unii dintre ei vor să salveze liberalismul.

Daniel Chiţoiu (deputat PNL): şi-a pierdut postul de ministru

  • fost numărul 2 în partid în 2012, dar care în 2013 a început să regreseze în ierarhia internă. A fost numit, dar numai formal secretar general interimar al PNL. A fost ministru şi a demisionat din guvern pe 6 februarie 2014, cu 20 de zile înainte de ieşirea PNL de la guvernare. Demisia i-a fost sugerată de Crin Antonescu, la cererea mai multor lideri din conducerea PNL care îl acuzau pe Chiţoiu că făcea jocurile lui Victor Ponta. Din 6 februarie Daniel Chiţoiu a fost dat ca sigur în tabăra „dizidenţilor”. A fost promovat de Crin Antonescu.

Daniel Barbu (senator PNL): şi-a pierdut postul de ministru

  • a fost ministru al Culturii, iar Crin Antonescu i-a cerut public să demisioneze ca urmare a declaraţiilor discriminatorii despre programul de prevenire şi combatere a HIV/ SIDA. Promovat de Crin Antonescu încă din 2009.

Andrei Gerea (deputat PNL): şi-a pierdut postul de ministru

  • numit (spre surprinderea generală, chiar şi a colegilor de partid) ministru după retragerea lui Vosganian, a trecut în tabăra Tăriceanu imediat după ce a trebuit să plece din minister din cauza ruperii USL. Acuzat de colegii de partid că a făcut jocurile lui Victor Ponta legat de legea exploatărilor miniere. Promovat în 2008 de Tăriceanu, trecut în 2009 de partea lui Antonescu.

Radu Stroe (deputat PNL): şi-a pierdut postul de ministru

  • a demisionat din guvernla sugestia lui Antonescu, după o declaraţie nefericită legată de accidental aviatic din Apuseni, dar şi după ce a fost tocat timp de trei zile de Antena 3, care l-a calificat în primă instanţă ca fiind vinovatul nr.1 al întârzierii depistării epavei. După ce a devenit „dizident”, a devenit unul dintre favoriţii Antenei 3. A fost promovat de toţi preşedinţii PNL.

Sorin Ilieşiu (senator independent, ex PNL): a fost exclus din partid

  • s-a autopropus locul 1 pe lista europarlamentară a PNL, a fost refuzat şi a atacat conducerea partidului, fiind exclus din PNL. A fost promovat de Antonescula sugestia unor ONG şi plasat în 2012 într-un colegiu 100% sigur din Sibiu. Fost mare fan Traian Băsescu, s-a răsucit în 2011.

Mihai Stănişoară (deputat PNL, ex PDL): a fost schimbat de la conducerea filialei PNL sector 4 Bucureşti

  • transferat în martie 2013 de la PDL la PNL, a fost schimbat (motivele nu au fost date publicităţii) de la conducerea filialei PNL sector 4, în locul său fiind numită persoana care a candidat la parţialele din 25 mai a.c.

Ovidiu Silaghi (deputat PSD, ex PNL): nu a fost trecut pe lista europarlamentară

  • i s-a promis că va fi trecut pe loc eligibil pe lista europarlamentară, dar la sugestia mai multor lideri locali nu a mai fost trecut, pe motiv că nu şi-a rezolvat probleme din justiţie. A fost desemnat candidat PNL în fostul său colegiu din Satu Mare, dar în ziua limită pentru depunerea candidaturilor a trecut la PSD. A fost promovat de Tăriceanu şi ulterior de Antonescu.

Radu Boroianu: şi-a pierdut postul de secretar de stat din MC, după ruperea USL

  • este din 1990 un fidel de-al lui Tăriceanu, pe care l-a urmat şi la PNL-AT.

Graţiela Gavrilescu (deputat PNL): nu a câştigat la vot preşedinţia organizaţiei de femei din PNL

Cristian David: a demisionat din PNL din cauza unui dosar penal

Viorel Palaşcă (deputat PNL): este unul dintre fidelii lui Tăriceanu încă din 2005

Cătălin Harnagea (fost şef al SIE în regimul Constantinescu)

  • nu a făcut parte din activul PNL, dar a fost un apropiat al lui Tăriceanu.

Nu se ştie precis dacă alţi 4 parlamentari de Prahova (aflaţi în conflict cu liderul filialei), plus un ex PDL-ist din Gorj, Ion Cupă şi un deputat de Suceava, Constantin Gălan – anunţaţi de televiziuni ca fiind aderenţi la ONG – vor pleca sau nu din PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.