Livia Stanciu, despre martorii aduşi cu autobuzele pentru a fi audiaţi

Livia Stanciu a comentat faptul că peste 100 de persoane au fost aduse, vineri, cu autocarele, pentru audieri, în dosarul privind presupuse fraude la referendumul din 2012.

Astfel, preşedintele ÎCCJ a apreciat, răspunzând unei întrebări, că acest lucru nu reprezintă un abuz. Chestionată cu privire la numărul mare al celor aduşi în Capitală, Stanciu a răspuns că “audierile vor fi scurte”.

„Nu sunt judecătorul cauzei. (…) Şi eu am pus o întrebare dacă nu cumva numărul este destul de mare, mergând pe această idee, că se face un calcul estimativ, câte minute îţi trebuie pentru legitimarea omului respectiv, câte minute îţi trebuie pentru audierea lui. Mi s-a spus că audierile vor fi scurte, sintetice, determinate de obiectul judecăţii cauzei respective şi că există posibilitatea obiectivă ca într-un termen rezonabil, astăzi, să poată fi finalizate audierile acelea, pentru ca şi cetăţenii să ajungă totuşi la o oră normală la locul de domiciliu”, a spus preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Livia Stanciu a precizat că a fost informată cu privire la desfăşurarea de forţe în cazul acestor audieri.

„Colegii mei m-au informat cu privire la această situaţie şi în acelaşi timp mi-au şi solicitat sprijinul, întrucât noi avem un protocol încheiat cu Jandarmeria Română, pentru a putea asigura un efectiv de jandarmi care să poată, într-adevăr, să asigure desfăşurarea activităţii de judecată la Curtea Militară de Apel. Şi vedeţi că am apelat, tot în baza protocolului pe care-l avem încheiat cu Curtea Militară de Apel, pentru desfăşurarea activităţii de judecată într-o sală de şedinţă mult mai mare, care să dea posibilitatea realizării în condiţii de solemnitate a şedinţei respective de judecată”, a spus preşedintele ICCJ.

Peste 100 de persoane din Vrancea, Gorj și Teleorman au fost aduse, vineri, cu autocarele, la Curtea Militară de Apel din Bucureşti, pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul privind presupuse fraude la referendumul din 2012, în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi alte peste 70 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.