Liviu Alexa, rahatul, Albă-ca-Zăpada şi falimentul de 2 milioane euro al Imagistica/Plasticons

Orice pădure îşi are uscăciunile ei. Numai că, spre deosebire de uscăciunile societăţii, copacii deveniţi uscăciuni nu sunt şi farisei.

Liviu Alexa este un blogger-patron-deontolog (toate la ziardecluj) – candidat-PRist de Benă, ptiu drace, de Bene, toate în timp ce cochetează cu politica. El cu partidele-da, partidele cu el, Doamne Fereşte! La fel de Doamne Fereşte e ce iese de sub buricul degetelor sale când gâdilă tastatura. Robin Hood era un amărât purice faţă de justiţiarul blogger-ziarist-patron-deontolog-candidat. Atât de justiţiar de ai crede că e mai alb ca Albă-ca-Zăpada şi mai curat ca scutecele pline de rahat de bebe şi spălate cu Ariel.

Bineînţeles, îndemnul “Cine e fără de păcat să ridice primul piatra şi să arunce!” nu se aplică la presă, dar, dacă e să îl cităm pe senatorul Alin Tişe, bloggerul patron deontolog, deţine doar un blog care se ocupă de şantaj.

Revenind la rahat şi Albă-ca-Zăpada, a fost o dată ca niciodată o firmă numită Imagistica, care se ocupa de imagine şi îl avea ca asociat şi administrator pe blogger-patron-deontolog-candidat-Prist Liviu Alexa. Dar în greaua economie de piaţă, Imagistica intră în insolvenţă în noiembrie 2012, ţurţure de datorii, iar apoi în faliment şi dizolvare.

Până aici nimic spectaculos. Numai că, cu doar câteva luni înainte de insolvenţă, marea Imagistica îşi schimbă numele în obscura PLASTICONS CONINSTANT. De la suava fabrică de imagine ajungem la… anonimul pseudoproducător de plasticuri, cu acelaşi sediu şi acelaşi acţionariat. Ce sens oare să schimbi numele unei firme cunoscute în Cluj cu doar câteva luni înainte de a te arunca în insolvenţă?! Să fie oare vorba de puzderia de datorii către terţi precum
– DGFP Cluj
– ITM Cluj
– Municipiul Cluj Napoca
– UniCredit Ţiriac Bank
– Electrica Furnizare
– Siel Invest
– Cesiro SRL
– Romdevon leasing
– Compania de Apă Someş

Datorii ce însumează aproximativ două milioane de euro (5.809.765,95 lei şi 721.186,93 euro). Adică firma lui Liviu Alexa nu îşi plătea apa, curentul, dările către stat şi leasingul de pe maşini, ca să nu mai spunem de creanţele la bancă sau la o parte din partenerii de afaceri!

Şi că tot vorbim de insolvenţe şi datorii, nu putem să nu remarcăm că avem o reţetă binecunoscută. Aplicată cu succes de arestatul Ioan Bene, idolul lui Liviu Alexa, cel care nu ezita să îl numească super om de afaceri şi să prezinte fiecare ispravă a celui despre care procurorii DNA afirmă că dădea şpagă cu nemiluita, că lucra fără autorizaţie de construire, că falsifica licitaţii şi că făcuse din Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj moşia sa proprie pe care nu intră nici Dumnezeu fără voia sa! Poate i-a fost model. Cert este faptul că Ioan Bene, prin firmele sale, a lăsat în urma sa tot o puzderie de datorii şi sute de bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Mai mult, în cazul Construdava, arestatul Ioan Bene a pregătit un tun de zile mari cu doar o zi înainte de intrarea în insolvenţă: Construdava a înregistrat 8 bilete la ordin neonorate, din care 7 cu motive majore, suma totală refuzată fiind de 894.480 lei, cu o zi înainte de insolvenţă. Adică nu şi-a mai plătit partenerii de afaceri la care era datori, şi apoi a intrat în insolvenţă, ţepuindu-i cu bună ştiinţă.

Dincolo de acestea, administratorul special al metamorfozatei Imagistica, devenită Plasticons, a şi intrat în sfera penalului, refuzând să predea actele contabile către lichidatorul juridic. În Dosarul 1435/1285/2012 se specifică: “De asemenea i s-a mai adus la cunostinta administratorului special faptul ca acesta a fost notificat in nenumarate rinduri referitor la obligatia pe care acesta o avea de a preda actele debitoarei Plasticons Coninstant S.R.L astfel cum sunt ele prevazute de art. 28 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 dupa cum urmeaza:
– la data de 13.12.2012, notificare sub nr 759/13.12.2012 exepediata prin prin posta
– la data de 28.03.2013 adresa nr 358/28.03.2013 prin posta si email.
– la data de 12.04.2013 adresa nr. 412/11.04.2013 prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu.
– la data de 22.05.2013 adresa nr. 524/22.05.2013 prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu.
– la data de 24.09.2013 adresa nr. 882/24.09.2013, prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu.

Prin adresa mai sus mentionata, d-nul ALEXA LIVIU DORU ALIN este somat ca in termen de 3 zile de la primirea notificarii sa predea lichidatorului judiciar toate actele- inclusiv documentele Primare intocmite in numele debitoarei in perioda ( 2009 -2012 ) – prevazute de art. 28 alin. 1 din Legea nr. 85/2006…..”
Or, potrivit art. 147 din Legea nr. 85/2006 (care a fost modificată în 2014) constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă refuzul debitorului persoana fizică sau al administratorului, directorului, directorului executiv sau al reprezentantului legal al debitorului, persoană juridică, de a pune la dispoziţie judecătorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, în condiţiile prevăzute la art. 35 (în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, potrivit prevederilor art. 33 alin. 4 sau 6, debitorul este obligat să depună la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute la art. 28 alin. 1), documentele şi informaţiile prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. a) – f) sau împiedicarea acestora, cu rea-credinţă, de a întocmi documentaţia respectivă.

Până la urmă nu face nici măcar ce zice Alexa, ce să mai spunem de ce zice Alexa. Întrucât insolvenţa în cauză mai ascunde şi alte dureri. Dureri mari şi de asemenea penale, către stat, către amărâtul buget de stat mai precis.

Alexandra Trombitas,

cotidiantr.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.