Liviu Dragnea anunță o anchetă la Apele Române

Nemulţumit de ritmul în care au fost ridicate sau consolidate digurile de protecţie, Liviu Dragnea a anunțat o anchetă la Apele Române. O altă opinie are purtătorul de cuvânt al Administraţiei Apele Române, care nu l-a contrizis însă pe Dragnea și care crede că tocmai datorită aceste diguri au fost evitate inundaţii ce ar fi produs pagube și mai mari.

„Eu nu pot să mă contrazic cu domnul vicepremier. Cu siguranţă are dreptate. Valoarea pagubelor evitate la inundaţii este de peste un miliard de euro”, a declarat Ana Maria Agiu, purtător de cuvânt la Apele Române.
În ultimii ani, Apele Române au primit sume importante de bani pentru a preveni inundaţiile. Doar pentru hărţile de hazard compania a cheltuit peste 40 de milioane de euro, în majoritate bani europeni.

„E vorba de o analiză a investiţiilor din ultimii 20 de ani care au fost începute şi abandonate şi sumele cheltuite de Apele Române şi să analizăm oportunitatea ca Apele Române să fie dotate cu echipamente să facă aceste lucrări în regie proprie. Cred că dacă ar avea utilaje ar putea interveni mai repede şi cu costuri mai mici. E vorba de o abordare proastă a guvernelor anterioare şi dacă nu cumva a fost o problemă la Apele Române”, a declarat pentru Digi24 vicepremierul Liviu Dragnea.

Directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Vasile Pintilie, a anunţat, miercuri seară, că îşi depune demisia de onoare din funcţie, demersul venind după ce, potrivit unor surse oficiale, premierul Victor Ponta a cerut înlocuirea lui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.