×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 18 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:33
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Strategie de imagine
Liviu Dragnea, dușman comun cu Donald Trump

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a epuizat destul de rapid toate strategiile necesare păstrării pe linia de plutire a PSD și a României. Șeful Camerei Deputaților s-a erodat cu bună știință atât în fața opiniei publice, cât și în propriul partid prin războiul pe care l-a pornit împotriva lui Sorin Grindeanu, Victor Ponta și a tuturor celor care își permit să nu se supună directivelor sale și să mai și crâcnească. Mai mult decât atât, lupta din interiorul PSD a escaladat la exterior, afectând întreaga țară prin instabilitate politică.

Pe acest fond și fără vreun alt vinovat care să deconteze neputința PSD de a genera bunăstare pentru România, PSD și liderul său au pornit la o adevărată vânătoare de soluții, astfel încât Dragnea să nu-și înmormânteze propria carieră și să-și bage în aceeași groapă și partidul. Cea mai la îndemână rezolvare a fost angajarea unor strategi de imagine. Românii au fost dați la o parte în favoarea unor adevărați „rechini“ politici de peste Ocean.

Soros, retrogradat în acarul Păun

Președintele Liviu Dragnea nu doar că scoate din buzunar sume de-a dreptul exorbitante ca să-i plătească pe cei doi noi sfătuitori ai săi, dar a fost de acord chiar să aplice o nouă strategie de imagine prin care să-și recapete credibilitatea și popularitatea pierdute în ultimele luni. În ciuda eforturilor de tot soiul, succesul se lasă așteptat. Lobbyiștii Roger Stone și Elliott Broidy sunt doi membri ai echipei de artizani ai noii strategii a PSD și a lui Liviu Dragnea. Cei doi specialiști ai marketingului politic internațional trebuie să spele imaginea deteriorată, dar și să vină cu strategii de manipulare a maselor, cu toate că nu prea știu nimic despre România și nici despre modul de gândire al poporului.

Surse din partid au declarat pentru Cotidianul că cei doi consultanți nu au venit până acum cu un plan credibil de revigorare a imaginii lui Dragnea și de creștere în opțiunea de vot a partidului, în ciuda sumelor mari pe care le încasează. O parte din membrii CEx sunt supărați că singura idee a lobbyiștilor a fost să-l transforme pe magnatul George Soros în dușmanul națiunii. Și Sebastian Ghiță a folosit fără nicio izbândă „placa cu Soros“ în ultima campanie electorală. „Soros îmi vrea răul și vrea să distrugă PSD“, tot insistă Dragnea pe acest mesaj, la fel, și unii din vectorii de imagine și comunicatorii PSD. Toți aceștia sunt contraziși de opoziție, care susține că miliardarul american de 86 de ani nici nu știe cine este Liviu Dragnea și nici nu-l interesează persoana acestuia.

Luat de FBI de lângă Trump

Roger Stone, lobbystul american la care a apelat Dragnea și PSD, a fost într-adevăr consultantul lui Donald Trump, înainte ca acesta să ajungă la Casa Albă, doar că a avut probleme cu inspectorii de la FBI. Aceștia l-au anchetat pentru că ar fi fost intermediarul dintre Trump și Rusia. De asemenea, FBI a demonstrat că Stone a avut mai multe interacțiuni cu hackerul Guccifer, cel care a avut un rol important în distrugerea campaniei lui Hillary Clinton. Și după ce a fost dat afară de Trump lobbystul de la PSD a continuat să-l susțină pe actualul președinte american, atacându-l pe Soros, care, într-adevăr, îi sponsorizase campania electorală lui Hillary Clinton. Stone s-a făcut remarcat și pentru unele remarci rasiste și sexiste, motiv pentru care a și fost interzis la CNN. Nici colegul său de manevre politice din „laboratorul PSD“ nu este vreo ușă de biserică, ci mai repede un prag tocit al vreunui lăcaș de cult. Elliott Broidy a scăpat ca prin urechile acului de închisoare, după ce și-ar fi turnat colaboratorii de afaceri. Acesta a fost anchetat pentru fapte de corupție făcute din postura de consultant și de om de afaceri.

Remunerația, transformată în secret de stat

„Pentru o prestație atât de slabă ca cea de până acum, lobbyiștii americani nu ar trebui să încaseze atâția bani de la partid. Sunt foarte costisitori și n-au făcut vreo dovadă că sunt mai plini de idei decât cei de la noi sau cei din Israel. Suma este clar foarte mare, având în vedere că este atât de strașnic păstrată la secret. Domnul deputat Mircea Drăghici o știe sigur. E printre puținii oameni de la partid care știu exact câți bani se duc la consultanți“, ne-a declarat un pesedist nemulțumit de decizia lui Dragnea de a se lăsa pe mâinile lui Stone și Broidy. În opinia acestuia, Victor Ponta, cu toate păcatele sale făcute față de partid, devine o alternativă din ce în ce mai interesantă, mai ales că nu se știe când și ce îi pregătește justiția lui Liviu Dragnea.

Laur EmrePublicat Luni, 17 iulie 2017
2839
 | 7
 | 25
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Lamuritorul
0
Strategii straini platiti pe bani grei ar trebui sa se apuce sa faca pentru Livache o strategie de imagine adecvata pentru spatiile mici si ostile, acum, cat mai e timp, ca a lasat don profesor un loc liber si ... nu se stie!
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
gelu
+1
@Leo @ Gelu, cr...n e vaca ce-l nascu pe vitelul ce se acum leo pe forum. Asa ca hai sictir in m..tii tai de id..t.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Valahu
+4
Mai ... Emre du-te bre la budapesta ta si lasa PSD-ul pentru valahi !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+6
Emre draga ! Mai vrei, nu ti-a ajuns Soros ? nu ti-au ajuns "liberalismul", "reformele"? subevaluarea patrimoniilor industriale si arhitectonice ale României, "privatizarile" si "restituirile"? nu-ti ajunge împrumutul de 100 de miliarde al tarii? amanetarea bogatiilor naturale ? devastarea padurilor? faptul ca România s-a-ntors la stadiul interbelic de colonie? nu ti-au ajuns astea toate, mai vrei si altele ? si nu ti-a ajuns GDS-ul, înstigarea românilor împotriva românilor, "lupta împotriva comunismului" care scosese România din falimentul tarii consecutiv WWII? nu-ti ajung saraciile de azi ? orasele devastate si satele fara fonduri de investitii? numarul de analfabeti, când în "comunism" analfabetismul se eradicase ? rujeola, boala de Ev Mediu, reizbucnind în România ? dezastrele din învatamânt si sanatate, falsificarea istoriei ? si ce-mi vii cu Ponta, aliatul lui Basescu, urmându-le unor Constantinescu, "profesorul", Nastase Adrian snobului descreierat, Petre Roman- "mormanul ui de fiare vechi" -, incompetenti de rea-credinta? vrei lovitura de stat permanenta, fiiidca asta-i Soros-trotzkistul, omul razboaielor civile, al "dusmanilor" pe care si-i confectioneaza din nimic , al milioane de victime (Obama si Hitlery, doi criminali, doi interventionisti, fiindu-i zelosi discipoli)? Si ce nume, dom'le, ce nume ! Laura Imre mai era de crezut, Laur Emre-i ridicol !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
+8
Barfe , barfe, identic si la fel ca in cazul articolului domnului Sorin Avram '' Ziua de naştere a lui Dragnea, serbată pe stadion '', iar domnul Laur Emre, deoarece '' se mananca si gura lui, '' baga si el articolul '' Liviu Dragnea dusman comun cu Donald Tramp '', parca Presedintele SUA poate fi pus asa pe picior de egalitate cu Presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul ROMANIEI !In rest multe vorbe, vorbe, vorbe !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
ILeo
+6
Presa "acoperita" si prin Laur Emre,la Cotidianul.Articol execrabil .
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
petru
-14
Cui ii frica de Bau-Bau?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
gelu
+5
Securistii sunt peste tot cu Dogioiu in frunte. "O știți pe doamna Ioana Ene DOGIOIU, portavocea SISTEMULUI de la oficina SISTEMULUI - Ziare.com? Tocmai a spus (la Rareș Bogdan, Realitatea TV, unde altundeva...) că "Din păcate, nu-i putem lua cu cătușele pe judecătorii de la Curtea Constituțională, pentru că au imunitate. Nu putem, DAR EU ASTA AȘ VREA!" ...Distinsa DOGIOIU se referea la faptul că cei opt judecători CCR care au semnat Decizia (și Motivarea Deciziei) referitoare la încălcarea GRAVĂ de către DNA a Legii Fundamentale, a Democrației și a Separației puterilor în stat ar trebui ARESTAȚI. ...Tocmai pentru că și-au permis să dea această Decizie... ...Bun. Avem așa: 1. Orice televiziune care o invită pe doamna securistă DOGIOIU - E O TELEVIZIUNE SECURISTĂ. 2. Orice ins care apreciază spusele doamnei securiste DOGIOIU - E UN SECURIST/SECURISTOID. 3. Dacă mai lăsăm țara asta pe mâna unora care se simt inspirați de personaje precum doamna securistă DOGIOIU, atunci suntem NEBUNI DE LEGAT!""
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili @ gelu
+7
Oho, de v-ar lega!!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Leo @ gelu
+7
Esti nebun de legat daca ai ajuns sa iei partea unor politicieni care de peste 25 ani te fura si tu stai pasiv si mai pui si stampila in continuare pe ei.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili @ gelu
+3
@Leo: Corect! Plus!!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Poli 21 @ gelu
+3
Orice individ care posteaza cretinisme ca tine este un nrbun de legat ?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Codrut
-16
Conspiratiile PR trebuie combatute prin deconspirare...Asa inteleg liderii de teapa lui Draknea sa faca politica justa pentru romani. Nu e capabil sa priceapa costurile acestor afaceri simbolice,balanta acestei "spalari de imagine" made in US ! Interventiile astea estetice asupra deplorabililor lideri politici venite din partea unor "specialisti" externi, care nu cunosc si nu locuiesc RO, nu e decat o redecorare simbolico-mediatica ale carei costuri politice si morale le platesc exploatatii contribuabili de la orase si sate...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Codrut @ Codrut
+3
(pardon!) ...Interventiile estetice(...) nu sunt decat o redecorare simbolico-mediatica(...)
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Zaza
+9
Daca nu te numeai Emre, filosof ramaneai!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 25 minute
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 41 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 22 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 2 minute
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 13 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 53 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 30 minute