Liviu Dragnea încinge trânta cu „companii mari”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marți, la Călărași, că instituțiile statului se ocupă de „chestiuni mult mai importante” cum ar fi fermele de porci, făcând referire la verificările de la Ferma Salcia a fiului său, dar ar trebui să verifice dacă marile companii nu scot profitul ilegal din țară.

”S-a pus problema despre companii mari care fac afaceri în România şi care lasă puţin impozit în această ţară. Am văzut foarte mulţi români, şi la televizor, care ne certau pentru asta. Mi-a plăcut foarte mult că sunt români care sunt interesaţi ca banii care trebuie să rămână în România, să plece”, a spus Dragnea.

”Eu cred că fiecare companie care îşi desfăşoară activitatea aici, trebuie să respecte legea şi cred că instituţiile statului, sigur care acum se ocupă de chestiuni mult mai importante, nişte ferme de porci, ar trebui să se uite cu atenţie dacă, cumva, aceste companii respectă legea şi nu cumva scot profitul prin tot felul de proceduri care sunt ilegale”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că nu știe ce au găsit procurorii la perchezițiile de la Ferma Salcia, dar a declarat că poate aceste controale vor duce la închiderea firmelor și astfel va fi loc pentru alții pe piață.

„Cred că ăsta este un lucru bun, să se facă percheziţii la cât mai multe firme, poate încet, încet o să se închidă aceste firme şi lăsăm loc pe piaţă la alţii. Nu ştiu cine e vizat, cine nu e vizat, ce au găsit la percheziţii, nu ştiam că au percheziţionat şi porcii. E o anchetă în curs, habar nu am ce e acolo”, a spus marți Liviu Dragnea.

Solicitat să spună cum i se pare faptul că Ilie Dragne, administratorul Fermei Salcia, a fost anchetat, liderul PSD a răspuns: „Înţeleg că orice om poate să fie anchetat din România. Şi eu, şi dumneavoastră”.Chestionat cu privire la relația pe care o are cu Dragne, liderul PSD a răspuns doar: „Sunteţi procuror?”.

Șaizeci de persoane au fost audiate în dosarul Fermei de porci Salcia, iar nouă dintre ele, printre care și administratorul societății, au fost reținute. Ulterior, procurorii nu au cerut arestarea pentru nicio persoană. Acuzațiile din dosar sunt de evaziune fiscală, iar prejudiciul estimat este de 9 milioane de euro.

Despre perchezițiile la Tel Drum

Liderul PSD a mai afirmat marţi, la Călăraşi, că nu se simte vizat de percheziţiile făcute la firma Tel Drum, spunând că îl „doare” faptul că oamenii de la această societatea „suferă” din cauza sa dar că, în rest, procurorii pot face percheziţii şi la calculatoare şi la porci.

Solicitat să comenteze faptul că la Tel Drum au fost percheziţii informatice şi întrebat dacă se simte vizat, Dragnea a răspuns: „Nu mă simt vizat absolut deloc dacă e să discutăm în mod cinstit, pentru că nu am de ce să fiu vizat”.

„În schimb, doar un singur comentariu, pentru că m-am abţinut să nu fac comentarii de mult – ceea ce mi se pare şi mă doare este că sunt oameni care suferă din cauza mea şi cred că asta, din punctul meu de vedere, este o nedreptate. Asta este singura chestiune care mă afectează. În rest, pot să facă percheziţii şi la calculatoare, şi la telefoane şi la porci”, a spus Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.