×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:41
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Reacţii la prima vedere
Liviu Dragnea, lovit în moalele capului de Rise Project, un ONG finanţat de George Soros

Momentul de răscruce al carierei politice a lui Liviu Dragnea îl reprezintă dosarul „TEL DRUM”, scos acum la iveală de Rise Project, un ONG care face parte din grupul OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), finanţat de George Soros prin „Open Society Institute”, alături de USAID, un ONG american în care este implicat financiar acelaşi George Soros, după cum se poate vedea şi în materialul prezentat de celebra televiziune americană FOX NEWS.

Aşa cum am scris în Cotidianul, chiar Sevil Shhaideh, favorita lui Liviu Dragnea pentru postul de prim-ministru, a făcut două stagii de pregătire la USAID:

Dacă Liviu Dragnea, văzînd această informaţie, va crede că poate să respire uşurat, face o mare greşeală, căci, la fel ca în alte situaţii asemănătoare, nu contează cine face o anumită dezvăluire, ci, în primul rînd, dacă informaţiile respective sînt sau nu adevărate!

Nici presa clasică din România nu trebuie să cadă în această capcană, spunînd că dacă finanţarea celor de la RISE PROJECT vine de la George Soros asta înseamnă că dezvăluirile nu trebuie să fie luate în seamă. Nu trebuie uitat că pe acelaşi site au apărut multe dintre dezvăluirile despre casele lui Klaus Iohannis, pe care, în mod firesc, toţi jurnaliştii le-au preluat!

Tot pe site-ul RISE PROJECT au apărut şi dezvăluirile despre Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui soţie primea zeci de mii de euro de la OMV Austria, în timp ce el era şeful SIE, informaţii pe care le-a preluat, de asemenea, întreaga presă!

Acum a venit rîndul lui Liviu Dragnea şi celebrului „TEL DRUM”, despre care presa a scris de mii de ori, fără a intra în substanţa acestui caz, deşi mereu s-a spus că această societate ar avea legătură directă cu Liviu Dragnea.

Rise Project - parte a unui program finanţat de George Soros

RISE PROJECT face parte din grupul OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), un consorţiu de investigaţii înfiinţat în anul 2006, care operează în Europa de Est, în Caucaz, Asia Centrală şi America Centrală. Directorul executiv al OCCRP este Paul Cristian Radu, care este în acelaşi timp şi directorul RISE PROJECT România!

Pe site-ul OCCRP găsim informaţia că funcţionarea acestui ONG este posibilă prin intermediul următorilor:

- OPEN SOCIETY INSTITUTE & SOROS FOUNDATIONS NETWORK, care este principala organizaţie a lui George Soros

- USAID (United States Agency for International Development), o structură susţinută de guvernul american, în care este implicat financiar şi George Soros (v. linkul de mai sus)

- PROGRAMUL DE COOPERARE ELVEŢIANO-ROMÂN, care există între partenerii Rise Project.

Aceste amănunte despre cine sînt cei de la Rise Project reprezintă vestea bună pentru Liviu Dragnea, în sensul că are ocazia să spună că este atacat de oamenii lui George Soros. Numai că, în cazul său, chestiunea aceasta nu este suficientă, căci în dezvăluirile celor de la Rise Project nu este vorba despre combaterea unor idei politice, ci despre dezvăluiri concrete despre afacerile dubioase ale celor de la TEL DRUM, societate comercială care a acaparat nenumărate contracte cu statul în aproape întreaga ţară, deşi are sediul tocmai în Teleormanul lui Liviu Dragnea.

Semnele de întrebare despre aceste contracte au apărut în multe publicaţii din România, iar instituţiile statului au „dormit” liniştite pînă acum, deşi au fost vehiculate mereu nume grele din politică şi din administraţiile locale din ţară!

Ce spune documentul publicat de cei de la Rise Project?

Dacă documentul secret provenit de la DGPI este adevărat şi informaţiile conţinute sînt reale, atunci Liviu Dragnea are, într-adevăr, o problemă serioasă. Cu adevărat serioasă, care depăşeşte cu mult gravitatea dosarului „Referendum”, în care este deja condamnat, sau a dosarului „Bombonica”, în care aşteaptă cu înfrigurare sentinţa!

De remarcat că, în urmă cu cîteva luni, Gelu Vişan, un apropiat al fostului preşedinte Traian Băsescu, anunţa că va exploda în spaţiul public dosarul „Tel Drum”, de care Liviu Dragnea se teme de moarte! Cum nu se poate spune că Traian Băsescu n-ar fi avut informaţii de la instituţiile statului, încă de la început am ştiut că, mai devreme sau mai tîrziu, chiar va apărea acest scandal în care este băgat pînă în gît Liviu Dragnea.

Documentul publicat de Rise Project este o Notă a DGPI, care are antetul Ministerului de Interne, pe care acum îl conduce Carmen Dan, fostă secretară la o şcoală, cea pe care Liviu Dragnea a făcut-o subprefect şi apoi prefect de Teleorman, numind-o acum în funcţia de ministru şi chiar vicepremier!

Despre autenticitatea documentului au făcut declaraţii pentru Rise Project atît chestorul Liviu Popa, șeful Poliției Române în perioada 2010-2012, cît şi comisarul Iulian Ciorobescu, fostul comandant de atunci al Poliției din Teleorman:

- „Pot să confirm că-i foarte adevărat că inspectorul-șef (n.r. – Ciorobescu) m-a informat cu privire la anumite aspecte care îmbrăcau o formă penală, aspecte legate de o societate Tel Drum din Teleorman, de un hotel, dacă-mi aduc aminte bine, cumpărat pe Tel Drum, cu ceva asfaltări doar pe hârtie. Am fost personal în Teleorman în perioada respectivă și-mi aduc aminte că au declinat dosare, dacă nu mă înșel, către cine era competent, Parchetul General sau alte structuri ale Parchetului” (Liviu Popa).

- „L-am dus-o acolo. Era o informare amplă, întinsă pe mai multe pagini, care se referea la lucrări fictive și licitații trucate în favoarea Tel Drum. Îl făcuseră băieții de la DGPI și se vedea asta limpede din modul de redactare. Era specific lor. Au scris tot ce știau despre firmele și oamenii lui Dragnea” (Iulian Ciorobescu).

Nu ştim şi nu avem posibilitatea stabilirii autenticităţii documentului „Secret de serviciu” pe care l-a publicat Rise Project, însă rolul de a da un răspuns revine chiar Ministerului de Interne, în subordinea căruia este DGPI.

Oricît de corectă ar fi motivaţia adusă de alianţa PSD-ALDE atunci cînd a modificat Ordonanţa de Urgenţă 76/2016 a guvernului Cioloş, privind reînfiinţarea DGPI, în sensul ca numirea şefului DGPI să se facă de către ministrul de Interne, nu de către prim-ministru, aşa cum era iniţial, şi să dispară şi avizul CSAT, nimeni nu poate exclude marile semne de întrebare care ţin de prezenţa lui Carmen Dan în funcţia de ministru de Interne, aceasta fiind o foarte apropiată de Liviu Dragnea!

Cînd unii dintre noi îi atrăgeau atenţia că această numire naşte semne de întrebare, Liviu Dragnea ne sfida din spatele majorităţii parlamentare, căci avea pe lîngă el tot felul de analişti şi sociologi care-i spuneau că favorita lui, Carmen Dan, ar fi bună chiar de prim-ministru. Asta e! Acum să suporte consecinţele.

Sevil Shhaideh - două stagii de pregătire la USAID şi afaceri cu Tel Drum

Aşa cum am spus mai sus, prezentînd şi pasajul din CV-ul oficial al lui Sevil Shhaideh, cea care a fost nominalizată pentru funcţia de prim-ministru chiar de Liviu Dragnea, aceasta a făcut două stagii de pregătire la USAID (în august 1995 şi ianuarie 2001), unul dintre partenerii celor de la Rise Project!

Dar, în timp ce atît Sevil Shhaideh, cît şi soţul său lucrau la Consiliul Judeţean Constanţa, firma Tel Drum primea lucrări de zeci de milioane euro pentru asfaltări şi deszăpeziri în judeţul Constanţa! Iată de ce, imediat după nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru, au apărut din nou informaţiile despre vechimea tandemului Liviu Dragnea - Sevil Shhaideh, de care şeful PSD nu a ţinut cont, mergînd cu propunerea sa la Cotroceni, unde a fost şocat de respingerea preşedintelui Iohannis.

Totuşi, Liviu Dragnea nu poate invoca nici naivitatea sa, nici lipsa de informaţii, căci ştia foarte bine că Sevil Shhaideh apare ca martor într-un dosar în care un ofițer de poliție judiciară de la Departamentul Național Anticorupție este acuzat că a scos din DNA documente referitoare la Tel Drum! Şi, iată, vineri DNA a confirmat că există încă din 2016 în cercetare in rem un dosar despre Tel Drum!

Poate că Liviu Dragnea are dreptate cînd spune că nu el i-a trimis pe cei de la ANAF în control la RISE PROJECT şi ar fi vorba doar despre excesul de zel al conducerii ANAF pentru a-i dovedi lui Dragnea cît îi sînt de loiali. Dar poate cineva să ignore faptul că vicepreşedintele ANAF este Florin Tunaru a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate tocmai cu Liviu Dragnea?

E posibil ca ANAF să găsească nereguli financiare la ANAF şi controlul de acum să fie doar o coincidenţă că se face exact în timpul dezvăluirilor despre Liviu Dragnea şi Tel Drum. Schimbă însă acest lucru datele problemei? Nici vorbă! Căci singura chestiune care contează este dacă dezvăluirile celor de la Rise Project sînt sau nu adevărate, iar răspunsul nu poate să-l dea ANAF, ci Liviu Dragnea şi DNA!

Măcar acum începe să apară motivul pentru care Liviu Dragnea s-a gudurat mereu pe lîngă Laura Codruţa Kovesi, despre care spunea că nu crede că trebuie să fie demisă de la şefia DNA! Spaima lui de acest dosar despre Tel Drum este un argument teribil şi faţă de deciziile controversate pe care le-a luat încă din vremea USL, cele care ne-au făcut să-l bănuim de complicităţi ascunse cu oamenii Sistemului, în speranţa că va scăpa de dosarele sale penale.

Acum, după cum se pare, a venit ceasul decontului, căci vor ieşi la iveală motivele ascunse ale unor numiri în fruntea unor instituţii ale statului, pe care Liviu Dragnea le-a făcut sau le-a dirijat din umbră ca un veritabil „capo di tutti capi”, cum îi place să apară!

Esop, părintele fabulei, spunea: „Oamenii ce se îmbogăţesc prin mijloace urâte nu trebuie să se înfumureze”! Domnul Dragnea s-a cam înfumurat în ultimii ani şi acum asta îl costă.

Ion SpânuPublicat Vineri, 07 iulie 2017
21438
 | 25
 | 112
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
V Ruse
0
Și dacă un ONG finanțat de Soroș sesizează fapte grave de corupție ele nu trebuie luate în seamă ? Cine stabilește care sunt cei care pot sesiza fapte de corupție, dragnea și tăriceanu ? În această situație sesizările faptelor de corupție le-ar putea face numai oamenii infractorilor voiculescu și ghiță.
Publicat Luni, 10 iulie 2017
+Răspunde
actionaru lu peste teldrum
-4
daca nu stie TOATA Tara, TOTI oamenii din Teleorman + CT + GJ + OT + TM + CS+MM+SM+ ... alte judete infratite stiu ca TELDRUM = Dracnea detine toate actiunile la purtator ! Numai DNA, Procuratura , Presedentia, SRI - se fac ca nu stiu , dece ? de ce nu-L cheama pe Dracnea la Detectoru de Minciuni sa-l intrebe daca ARE ACTIUNI TELDRUM ? de ce nu se duc pe firu apei sa vada cum a primit bani in conturi de la Teldrum ? toti cei din Consiliu Judetean care au ajutat la privatizrea catre Dracnea a Teldrum = acum Sefi la Teldrum ! nu e nevoie de mare ancheta , dovezile exista , sunt pe tava, numai ordinul de trimitere in judecata a Dosarului LIPSESTE ! DE CE , Domnu Pres KWI , de ce Dna LCK ? alde Tunaru, Dumitrescu, Simionescu, Carmen Dan, Servil, ... si gasca de la Teleorman vor marturisi IN SECUNDA 2 , ceva de genul = AM FOST UN DOBITOC !
Publicat Duminică, 09 iulie 2017
+Răspunde
Globalistu
+3
Ba , ia mai taceti din gura si bagati-va mintile-n cap ! De ONG-urile sorosiste n-are voie nimeni ( in RO desigur ! ) sa se atinga , nici macar cu o floare ! Ce , control se face asa , la toata lumea ? Unde credeti ca va aflati , in HU , in PL ?
Publicat Duminică, 09 iulie 2017
+Răspunde
gelu
+4
Cand ANAF-ul condus de Blejnar a facut zeci de controale neanuntate la Antena3 toti mancatorii de cacao la adresa controlului facut acum la Rise Project si Hotnews de catre ANAF n-au mai sarit de dos in sus??? Atunci ANAF-ul a actionat corect doar Antena3 nu era pe linie cu Basescu si SRI dupa mintea lor de fitilisti ce scriu la ordin pe unitate.
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
V Ruse @ gelu
0
Dacă atunci nu a fost corect, de ce trebuie să se comită astfel de fapte și acum ? DE CE?
Publicat Luni, 10 iulie 2017
+Răspunde
V Ruse @ gelu
0
Prin postarea ta confirmi că între băsescu și dragnea nu este nici o diferență.
Publicat Luni, 10 iulie 2017
+Răspunde
Bubulina
+2
Titlu EDITAT! Ce te face sa crezi ca Dragnea se teme de oficina soroista?
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
gelu
-3
ANAF face aprox. 4000 de cotroale pe luna, asa c-a venit acum randul si celor de la Rise Project si Hotnews. Ce atata taraboi sau cele doua entitati mincionoase au scutire de la SRI de a fi cotrolate de catre ANAF???
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
lili @ gelu
+11
Lasa-te pagubas, nu te prea baga nimeni in seama pe forumul asta, debitezi aceleasi aberatii PSDiste! Rusine, postac platit!
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
antigelu @ gelu
+5
da, boa, dar nu ca urmare a unei dări în gât semnată anonim. și, în același timp la 2 redacții care dau în daddy livache.
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
antigelu
-3
daddy cel cu hamster mort sub nas, e momentul să o tai din românica pe metoda seby ghiță. lasă-ne, du-te în brazilia și vezi-ți de cocotieri. ia-o și pe bombonica, dar nu mai procreați, livache. că înființează urmașii voștri un partidau socialitu democraticu și bagă și brazilia în prăpastie, așa cum ai făcut tu cu românica.
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
gelu
+4
Soros e fata mare avand scutire de la doctor ca ONG finantate de el si-n Romania nu pot fi controlate de ANAF. Hotnews este in insolventa si ar fi trebuit inchisa de mult, nu controlata acum de ANAF. Mai ales cand aceste doua agentii de presa se ocupa cu raspandirea minciunilor la adresa acelora care nu sunt in barca SRI s-a lui Soros.
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
gelu
-5
ANAF este o intitutie a statului roman si aceasta are dreptul sa controleze orice societate comerciala indiferent de mediul in care activeaza aceasta. Rise Project este un ONG finantat si de Soros si trebuie controlat vis-a-vis de sursele de finantare si rulajul banilor in acest ONG. Daca cei de la Rise Project n-au incalcat legea nu inteleg de ce au fost asa de deranjati de acest control??? Sau fiind o sucursala sorosista aceasta nu trebuie controlata de catre cei de la ANAF niciodata???
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ gelu
+12
Gelule, de ce faci tu EDITAT, ma? Sau...poate ca nu faci, chiar...ANAF poate sa controleze pe cine vrea ea, intr-adevar, si in general ii si notifica cu 15 zile inainte, dar cand ANAF se duce INOPINAT, CHIAR IN ZIUA CAND URMA SA APARA UN NOU ARTICOL ANTI-DRAGNEA, SI S-A MAI DUS SI LA HOT-NEWS, CARE SCRISESERA DE VILA DIN PREDEAL A LUI DRAGNEA / FIULUI SI A SFANTULUI DUH, cam ce crezi c-ar trebui sa gandeasca un om cu minim 2 neuroni la purtator?
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
lili @ gelu
+4
@Lamuritorul: NU-l baga in seama, e platiti la norma sa debiteze aceleasi aberatii de N'spe ori la articole diferite! Un postac rusinos!
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
escu
+1
Și dacă Dragnea își va dovedi nevinovăția în justiție, ce veți face Spânule? Că Dragnea o fi furat și el la viața lui, nu exclud, dar că are afaceri ilegale în Brazilia, asta chiar nu o mai cred. Deocamdată!
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 35 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 16 ore şi 59 minute
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 16 ore şi 27 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 34 minute