Liviu Dragnea, noul președinte interimar al PSD

Liviu Dragnea a fost ales miercuri de Comitetul Executiv al PSD președinte interimar al partidului în detrimentul Rovanei Plumb, susținută de premierul Victor Ponta pentru această poziție.

Dragnea a primit 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb doar 18, iar două voturi au fost anulate.

Dragnea preia astfel atribuțiile președintelui PSD până la organizarea Congresului partidului în luna noiembrie.

„Colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă, care să pregătească, într-un termen foarte scurt, un plan concret de acțiuni atât în teritoriu, cât și în Parlament și, de asemenea, un program politic pe termen lung, care să ajute la dezvoltarea României în continuare”, a spus Dragnea, după ședința PSD.

Acesta a anunțat că Rovana Plumb va rămâne președinta Consiliului Național al PSD.

„Una din principalele concluzii ale CExN de azi este că PSD este un partid unit, care poate trece și peste crize mai mici sau mai mari, este și motivul principal pentru care sunt aici alături de Rovana. Chiar dacă fiecare dintre noi, având acest drept, am cerut votul de încredere al colegilor, Rovana rămâne președinta Consiliului Național, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică și cu care sunt convins că pot colabora foarte bine”, a susținut noul șef interimar al PSD.

Întrebat în legătură cu faptul că Victor Ponta nu a votat, Dragnea a spus „până la urmă, este o soluţie rabinică”.

Dragnea şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru şefia interimară a partidului cu doar o zi înaintea şedinţei Comitetului Executiv Național.

Acesta a fost susținut miercuri pentru șefia interimară a PSD de Ion Iliescu, Marian Oprișan, Valeriu Zgonea și de alți lideri locali, în timp ce Rovana Plumb a beneficiat de sprijinul lui Victor Ponta.

Ponta a plecat miercuri de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD fără să voteze, după ce a susţinut-o pe Rovana Plumb. Victor Ponta a părăsit şedinţa spunând că are o întâlnire.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.