Liviu Dragnea, prefăcut în Făt–Frumos

Majoritatea senatorilor și deputaților PSD au stat ca pe ace imediat ce a început criza politică, de teamă că vine 1 iulie, data când se intră oficial în vacanță parlamentară, și că vor fi nevoiți să-și anuleze concediile și să piardă și banii arvuniți. Au votat fără să clipească ceea ce le-a cerut conducerea PSD și și-au rezervat sesiunea de cârteli fără sfârșit pentru holurile Parlamentului.

Cum au aflat că au rezolvat problema majorității și că a trecut Cabinetul Tudose, au și rupt ușile Casei Poporului, cot la cot cu colegii de la opoziție. Cu toate acestea, înainte să își părăsească birourile, au primit câte un draft de instrucțiuni de la PSD. „Lectura suplimentară de vacanță“, după cum au numit-o unii dintre aleșii social-democrați, nu este altceva decât punctajul formațiunii cu care parlamentarii de la PSD trebuie să iasă în organizații și să combată opoziția sau să le închidă gurile nemulțumiților din partid sau din afara lui. Cotidianul a aflat ultimele strategii de comunicare politică pe care PSD vrea să le folosească pe timp de vară, mai ales că Guvernul are ceva restanțe, iar perioada concediilor tuturor românilor lărgește mult spațiul de manevre atât de necesar ordonanțelor.

Prim-ministrul nu este prietenul lui Bachus

Potrivit instructajului politic, dezvoltat pe mai multe planuri, prim-ministrul Mihai Tudose trebuie prezentat cât mai bine în fața românilor. Acesta trebuie să treacă drept unul dintre puținii români care nu consumă alcool, astfel încât să i se șteargă eticheta de consumator de licori bahice, lipită de… imaginația opoziției și de răutăcioșii care n-au altă treabă. Ba, mai mult, șeful Executivului trebuie prezentat ca un abstinent de peste 20 de ani.

Iohannis a ales șeful Executivului

Președintele Klaus Iohannis trebuie scos cu orice chip responsabil pentru desemnarea în fruntea Executivului a lui Mihai Tudose. Potrivit punctajului intern al PSD, premierul a fost impus partidului de către Klaus Iohannis, și nu invers. După vizita în SUA și înainte de cea efectuată în Germania, șeful statului l-a chemat pe Liviu Dragnea la o scurtă întrevedere, în care i-ar fi cerut să renunțe la orice altă propunere și să-l recomande ca premier pe deputatul PSD de Brăila. Iohannis ar fi mers pe această variantă pentru că i-ar ști bine relațiile fostului ministru al Economiei cu serviciile secrete.

„Dragnea cel bun și mărinimos“

Acuzațiile privind modul dictatorial în care PSD este condus de către Liviu Dragnea trebuie să înceteze! De asemenea, imaginea liderului PSD trebuie îmbunătățită atât în interiorul formațiunii politice, cât mai ales în exteriorul ei, folosindu-se toate mijloacele posibile, precum și toate oportunitățile oferite de mass-media. În interior, mesajele trebuie transmise de la vârf spre bază. Opinia publică trebuie convinsă și ea că Dragnea a îndulcit tonul în PSD după criza guvernamentală a celor 17 zile pe care nu el a provocat-o, ci exclusiv Sorin Grindeanu. De asemenea, deși deputatul Nicu Bănicioiu a ieșit și l-a acuzat public că există teroare în partid, liderul PSD nu va taxa astfel de ieșiri, pentru că este „extrem de deschis punctelor de vedere radical diferite de opinia sa“.

Organizațiile, responsabile cu urecheatul

La fel se va proceda și cu categoria contestatarilor fățiși ai șefului PSD. Nemulțumiții și insurgenții din interiorul PSD vor fi trași de urechi, dar nu vor fi excluși, pentru că trebuie demonstrat foarte clar opiniei publice că în partid există libertate de exprimare, și nu atât de mult discutata dictatură a lui Liviu Dragnea. Responsabilitatea taxării zbenguielilor politice le revine organizațiilor din care aceștia fac parte, și nu centrului.

Tudorel Toader, singurul responsabil

Abuzul în serviciu și modificarea Codurilor rămân strict atributele ministrului de Justiție, fără ca absolut nimeni din PSD sau ALDE să se implice în vreun fel în această problemă. Orice schimbare este una venită strict de la Tudorel Toader, care, astfel, se și face singurul responsabil.

Tăriceanu e pus mereu pe sfadă

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este cel care îi bagă bățul prin gard lui Liviu Dragnea, chiar și în vacanță, și nu invers! Șeful Senatului este singurul care începe orice scandal cu liderul PSD, pentru că este mereu nemulțumit de majoritatea deciziilor pe care le iau pesediștii. Călin Popescu-Tăriceanu acuză, constant și gratuit, că nu este tratat ca un partener cu drepturi depline, așa cum ar fi normal în orice alianță, deși alianța actuală este compusă dintr-un gigant și un pigmeu.

Realizările PSD, repetate la nesfârșit

O altă temă importantă din punctajul intern al PSD care trebuie repetată până la saturație o reprezintă realizările guvernării. S-a dat ordin că trebuie explicat și repetat la nesfârșit tuturor pensionarilor patriei, dar și angajaților, că a crescut punctul de pensie la 1.000 de lei grație PSD care a ajuns la guvernare. „Nici un alt guvern de la cel condus de Tăriceanu și până în ziua de azi nu a mai fost centrat pe nevoile pensionarilor așa cum o face PSD de când e din nou la guvernare!“, se mai arată în draftul distribuit tuturor pesediștilor, cu funcții mai mici sau mai mari de conducere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Laur Emre 89 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.