Liviu Dragnea spune ce are de gând cu Sorin Grindeanu

Președintele PSD Liviu Dragnea a vorbit în emisiunea „Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea, despre o posibilă remaniere a lui Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă vrea să îl schimbe pe premierul Sorin Grindeanu, președintele PSD a răspuns negativ.

„Eu nu am avut de gând și nu am de gând să îl schimb pe premierul Grindeanu”, a precizat Liviu Dragnea, conform antena 3.ro..

Întrebat dacă are sau nu o problemă cu premierul Sorin Grindeanu, Dragnea a răspuns negativ.

„Eu personal nu am. Eu vorbesc în ceea ce mă privește pe mine. Teoretic, nici premierul Grindeanu nu ar trebui să aibă o problemă cu mine pentru că nu au trecut 5 ani, au trecut 5 luni de când l-am propus să fie prim ministru. Este important ca acest Guvern să funcționeze”, a precizat liderul PSD.

Despre decizia CCR

Dragnea a vorbit și despre decizia Curții Constituționale. Astăzi s-a decis că este la latitudinea Parlamentului să impună un prag în cazul abuzului în serviciu, după ce a discutat excepția de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu, invocată de Bombonica Prodana, fosta soție a președintelui PSD, în dosarul angajărilor la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

„Curtea Constituțională a rămas consecventă. Prin decizia de azi, Curtea Constituțională a bolduit prima decizie, care să zicem că era ințeleasă greșit de către unii. Și anume că toată discuția s-a învârtit în jurul acelui prag. Curtea vine și spune acum mult mai explicit că Parlamentul trebuie să facă două lucruri, să stabilească un prag valoric și să stabilească intensitatea vătămării”, a precizat liderul PSD.

Parcursul Legii Salarizării

Șeful social democraților s-a referit Legea salarizării și a explicat care va fi exact parcursul acesteia. Mai mult, Liviu Dragnea a mai precizat că aceste creșteri sunt mai mari decât s-a discutat inițial

„Noi nu am spus nici în campanie, nici după alegeri că toată legea va intra în vigoare de la 1 iunie. Asta este o greșeală, eu nu am spus așa ceva niciodată. Am explicat că va fi până în 2020 o etapă, până în 2022, o etapă”, a precizat liderul PSD.

„Până acum s-au adoptat deja câteva creșteri pentru educație. Din această vară, de la 1 iulie va apăre un voucher de vacanță, valabil un an, și vor hotărî când să îl activeze”, a mai spus Dragnea.

Iohannis în SUA

A avut o părere și despre vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite.

„Îmi doresc să fie o vizită bună. Este șeful statului, care se numește România, este într-o vizită importantă în Statele Unite. Va avea o întâlnire cu Donald Trump, care este președintele Americii. Pentru noi ca națiune este bine. Este un partener strategic extrem de important pentru noi”, a spus Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.