Localnici: Tornadă în Mureș

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, Dorin Oltean, a declarat luni, pentru Agerpres, că în urma furtunii extrem de violente, descrisă de localnici drept o tornadă, acoperișurile a 307 case din comuna Cuci, din satele Dătășeni și Cuci, au fost avariate, în 12 cazuri acestea fiind distruse în totalitate.

Potrivit sursei citate, în Cuci au fost avariate acoperișurile a 153 case, 7 au fost distruse în totalitate, turlele la două biserici au fost puse la pământ, iar un bărbat care se afla într-o gheretă a fost rănit la o mână. În Dătășeni au fost afectate parțial acoperișurile la 150 case, la 5 case acestea au fost distruse în totalitate, 6 stâlpi de curent electric au fost doborâți, o autoutilitară a fost răsturnată și două persoane prezintă contuzii ușoare.

„Se pare că oameni nu au greșit când au spus că asupra lor s-a abătut o tornadă. La acest moment avem 13.599 de consumatori fără curent electric, din 60 localități, avem avarii la 157 de puncte de transformare. Împreună cu domnul prefect suntem în drum spre Cuci, unde va fi convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. La fața locului avem 5 echipaje de la 5 subunități”, a spus Dorin Oltean.

Tot în urma furtunii de duminică seară, o fetiță în vârstă de 2 ani a murit la Brâncovenești, strivită în mașina familiei, după ce vântul a doborât un copac.

inchide

Tornada in Mures
Foto: Facebook / Anca Chirvai
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.