×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 25 septembrie 2017, 16:32
EUR (€)
+0.0015 ↗
4.5965 RON
USD ($)
+0.0354 ↗
3.8670 RON
• • •
După rămânerea definitivă a sentinţei
Locul în care a ajuns fostul manager al SCJU Constanţa, Dănuţ Căpăţînă
Fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru spălare de bani şi luare de mită
Fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru spălare de bani şi luare de mită

Fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru spălare de bani şi luare de mită, a fost încarcerat, miercuri după amiază, la Penitenciarul Poarta Albă, conform news.ro.
Poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au pus în executare, miercuri după amiază, un mandat de executare a pedepsei de 6 ani şi 8 luni închisoare pe numele lui Dănuţ Căpăţînă, din Constanţa, fost manager al Spitalului Judeţean Constanţa. Bărbatul a fost escortat şi dus la Penitenciarul Poarta Albă. Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat, miercuri, sentinţa în dosarul lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al SCJU Constanţa. El a primit o condamnare de 6 ani şi 8 luni de închisoare, decizia fiind definitivă. În acelaşi dosar, în luna decembrie a anului trecut, Dănuţ Căpăţînă primise o condamnare de 13 ani şi 4 luni din partea Tribunalului Bucureşti. Potrivit DNA, în perioada iulie 2009 - mai 2016, în calitate de manager al unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţînă a pretins de la mai mulţi reprezentanţi de societăţi comerciale sume de bani din care a primit, în total,197.858 de euro, 27.900 USD şi 4.768.698 de lei. Banii au fost primiţi atât în mod direct, cât şi prin intermediul firmei S.C. Picus Consulting S.R.L. Sau al unor firme off-shore deţinute de Căpăţînă sau de amicii săi, în schimbul încheierii unor contracte între societăţile respective şi spital. Aceste contracte vizau achiziţia de servicii IT şi, ulterior, de mentenanţă IT, servicii medicale de medicina muncii, destinate angajaţilor spitalului, dar şi servicii medicale constând în analize de laborator. Sumele achitate cu titlu de mită au fost virate de către reprezentanţii societăţilor comerciale care au încheiat contracte cu Spitalul Judeţean Constanţa în conturile firmei Picus Consulting şi al firmelor off-shore, în baza unor contracte de prestări servicii de consultanţă fictive. Din totalul banilor primiţi ca mită, suma de 4.768.698 de lei a provenit de la Constantin Virgil Ivan, director general al unei societăţi comerciale, fiind remisă în perioada iulie 2009 - mai 2016, în vederea derulării în bune condiţii a două contracte şi a plăţii la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plăţi lunare aferente unor servicii de consultanţă neefectuate. Dănuţ Căpăţînă a mai fost condamnat, în luna august a anului trecut, de Tribunalul Constanţa la patru ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă la abuz în serviciu, după ce pe parcursul derulării procedurii de atribuire a contractului de concesiune a serviciului de producţie şi distribuţie de oxigen medicinal, în anul 2010, a încălcat dispoziţiile legale privind achiziţiile publice. În dosarul respectiv, decizia nu este definitivă. De asemenea, el mai are alte două dosare în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Dănuţ Căpăţână a condus Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din 2009 şi până în mai 2016.

Eugenia SolomonPublicat Miercuri, 05 iulie 2017
778
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Cam dur unde altii ridică degetul..
+2
Dar unii ca Valentin Vişoiu cu sute de milioane de Euro de la ANRP de ce este liber si ne râde in nas că el la puşcărie nu merge ????!!!!!!
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
FCSB învinge Dinamo
Publicat acum 18 ore şi 6 minute
Cristian Tudor Popescu, desființat de un preot
Publicat acum 7 ore şi 5 minute
Clientela de partid, răsplătită regește
Publicat acum 4 ore şi 17 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 24 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Constatând că actualul premier al României nu poate fi câtuși de puțin păcălit de cineva, după cum au dovedit mai multe episoade, în frunte cu cel cu băncile, mi-am luat cutezanța, în virtutea celor peste trei sferturi de veac de ființare prin România, să vă aduc spre luare aminte câteva lucruri care să vă împiedice de a vă păcăli, cumva, singur.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 42 minute