Loretta Sanchez: „Sînt îngrijorată de încălcarea drepturilor omului în numele luptei cu corupţia”

Cu o zi înaintea alegerilor locale, Loretta Sanchez, membră a Congresului din SUA, a trimis o Scrisoare către Romanian Community Coalition, organizaţie care ne-a remis şi nouă acest document. Loretta Sanchez, care este şi co-preşedinte al grupului de prietenie cu România din Congres şi candidat pentru poziţia de senator de California, scrie că este îngrijorată pentru „încălcările documentate ale drepturilor omului, sub pretextul combaterii corupţiei, violarea drepturilor procesuale pe timpul anchetelor penale şi ameninţările la independenţa justiţiei din România”! Congreswoman Sanchez adaugă: „Ca partener strategic al Statelor Unite, trebuie să sprijinim şi să promovăm aspiraţiile poporului român de a realiza beneficiile democraţiei, ale respectării drepturilor omului, drepturilor procesuale şi independenţei justiţiei”.

De asemenea, Loretta Sanchez şi-a exprimat un punct de vedere faţă de ameninţările lui Vladimir Putin la adresa României, ca urmare a amplasării scutului antirachetă de la Deveselu, însă aceasta a asigurat romanii-americani şi familiile lor din România că Statele Unite vor fi alături de România în faţa oricărei ameninţări.

Vă prezentăm mai jos Scrisoarea Lorettei Sanchez, aşa cum a fost redactată, sperînd că şi Luara Codruţa Kovesi, şefa DNA, va înţelege acest mesaj:

Congreswoman Loretta Sanchez a vizitat la începutul anului trecut comunitatea greco-catolică „Sf. Ioan Botezatorul” din Tustin, California, ocazie cu care a acordat un interviu în exclusivitate pentru Romanian Community Coalition, realizat de pr. Chris Terhes, preşedintele acestei organizaţii, din care spicuim:

Pr. Terhes: Va mulţumesc Congresmena Sanchez pentru că aţi vizitat comunitatea greco-catolică de la Misiunea „Sf. Ioan Botezătorul” aici în Tustin, Orange County, California. Ce mesaj aveţi pentru românii greco-catolici din Statele Unite şi Romania?

– Congresmena Sanchez: Noi în America mereu am crezut în libertatea religioasă. Este întotdeauna extraordinar să vezi cum o comunitate se adună împreună, mai ales datorită convingerilor religioase. Speranţa mea este nu numai ca românii să îşi practice credinţa aici în America, dar şi în România. Dorinţa noastră este ca poporul român să aibă libertate, libertatea de exprimare, libertatea de întrunire, libertate religioasă, libertatea presei. Este ceea ce credem şi acestea sunt standardele internaţionale în domeniul drepturilor omului.

Pr. Terhes: După întîlnirea de azi cu o comunitate românească din Orange County, şi în calitate de co-preşedinte al Caucus-ului pentru România din Congres, ce mesaj aveţi pentru românii de pretutindeni?

Congresmena Sanchez: Aş dori să spun poporului român: vă mulţumesc! Vă mulţumesc pentru că sunteţi cel mai puternic aliat, pentru că doriţi şi înţelegeţi faptul că America este prietenul vostru. Vă mulţumesc pentru colaborarea cu noi. Vă mulţumesc pentru că aţi trecut prin schimbări foarte drastice în ultimii 25 de ani. După căderea comunismului aţi trecut la economia de piaţă, au avut loc schimbări, iar voi aţi învăţat mai multe despre libertate, despre opţiuni. Vă mulţumesc pentru că sunteţi un popor atît de energic. Vă mulţumesc pentru că sunteţi un popor cu spirit antreprenorial. Vă mulţumesc din nou pentru că suneţi un aliat atît de puternic cu poporul american”.

Acest interviu poate fi văzut integral pe Internet, mai exact pe Youtube, la adresa https://www.youtube.com/watch?v=T7j9RW0-97g.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.