Lovitură dură pentru comuniștii din Ucraina

Fracțiunea Partidului Comunist din Ucraina în Rada Supremă a fost dizolvată, a anunțat joi de Președintele parlamentului ucrainean, Olexandr Turcinov, transmite UNIMEDIA care citează korrespondent.net.

„Sper că facțiunea Partidului Comunist nu va mai fi în viitorul Parlament ucrainean” (Olexandr Turcinov)

Turcinov a declarat că în momentul alegerii fracțiunea Partidului Comunist din Ucraina număra 33 de deputați, însă până pe 1 iulie, numărul acestora a scăzut la 23. Astfel, în conformitate cu noua lege, care a intrat în vigoare astăzi, președintele Radei a anunțat dizolvarea fracțiunii Partidului Comunist din Ucraina.

„După alegeri fracțiunea era compusă din 33 de deputați. Pe 1 iulie numărul s-a redus la 23 de deputați, cu mult mai puțini decât numărul minim al altei fracțiuni. În acest context, anunț dizvolvarea fracțiunii Partidului Comunist. Este un eveniment istoric. Sper că nu vom mai avea fracțiune comunistă în parlamentul ucrainean”, a spus Turcinov.

Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care modifică Regulamentul forului legislativ al țării cu privire la fracțiunile parlamentare.

Modificările presupun că președintele Radei poate anunța dizolvarea unei fracțiuni în cazul în care componența acesteia este mai mică decât numărul celei mai mici fracțiuni formate la începutul legislaturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.