Lovitură dură pentru medicul Șerban Brădișteanu

Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel București a admis joi sesizarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) de confiscare a sumelor de 3.595.333 euro și 500.000 dolari de la medicul Șerban Brădișteanu. Hotărârea va fi comunicată unui complet de judecători de la Curtea de Apel București în vederea confiscării banilor.

„Admite sesizarea ANI. Dispune trimiterea cauzei la Secția a VIII-a Contencios Administrativ a Curții de Apel București în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro și 414.000 USD de la persoana cercetată”, se arată în decizia Comisiei de verificare a averilor.

În 2008, ANI a sesizat Curtea de Apel București cu privire la Șerban Brădișteanu, șeful Secției de chirurgie cardiacă de la Spitalul Floreasca, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro și de 500.000 dolari, sume care ar fi fost obținute în mod nejustificat în perioada 2000 — 2004, când acesta a deținut funcția de senator.

Tot atunci, ANI a constatat și existența conflictului de interese în ceea ce privește achiziționarea unor echipamente medicale, procedură în cadrul căreia Șerban Brădișteanu a deținut calitatea de președinte al Comisiei de licitație.

„Din verificarea documentelor anexate sesizării, a declarațiilor de avere ale domnului Brădișteanu Șerban Alexandru, precum și a documentelor suplimentare solicitate instituțiilor competente de către inspectorul de integritate, s-a constatat o diferență vădită, nejustificată, între averea dobândită și veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză”, afirma ANI.

Sesizarea ANI are legătură cu dosarul penal în care Șerban Brădișteanu a fost judecat pentru abuz în serviciu și luare de mită, cu privire la achiziționarea de aparatură medicală pentru penitenciare. Medicul era acuzat de DNA că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitații. În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme offshore sumele de 500.000 dolari și 3.595.333 euro.

În aprilie 2015, Șerban Brădișteanu a fost achitat definitiv de aceste acuzații, însă ANI a arătat că el nu poate justifica sumele obținute prin veniturile declarate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.