Lovitura năucitoare pentru Liviu Dragnea: 20.000 de euro pentru a închide dosarul referendumului

Lovitură posibil letală pentru Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD. În acest moment este candidatul unic la șefia PSD la apropiatul congres extraordinar, dar și condamnat cu suspendare în primă instanță în Dosarul Referendumul.

Dragnea a fost acuzat în această seară la Realitatea TV de un denunțător (președintele unei secții de votare din Alexandria) în Dosarul Referendumul că Liviu Dragnea i-ar fi oferit 20.000 ca să își retragă plângerea.

În acest moment următorul termen în Dosarul Referendumului în apel este în 23 noiembrie.

Acuzațiile vin din partea denunțătorului lui Dragnea în dosarul referendumului din 2012, Romică Părpălea, cel despre care președintele interimar al PSD declara că ”este mort din 1991”. Părpălea a fost șef al PSD în Bragadiru și șef de secție de votare în 2012.

Inițial i s-au propus 100.000 de euro, plus închiderea unui dosar cu care Părpălea a fost chinuit vreme de trei ani.
După ce și-a retras plângerea, au reînceput presiunile. Structurile controlate de Dragnea în teritoriu au așteptat să vadă dacă Dragnea este achitat. Cum el nu a fost, aceste presiuni erau o formă de manifestare a loialității față de Dragnea, susține Părpălea.

”Am cerut protecție la ambasade. Am vrut să plec din țară, să-mi iau copiii. Mi-au dat foc la două mașini. Poliția in Teleorman este condusă de Dragnea. Șefuil de la antifrauda m-a șantajat pe mine”.

”Știți că Dragnea a fost repetent la Politehnică? Stiti cine l-a facut prefect pe Dragnea. Videanu. Domnul Videanu, poate v-a plăcut pestele de la Turnu Măgurele…”, spune Părpălea. ”Visul lui Dragnea visa să ajungă președintele României, ăsta era țelul lui”.

Omul de legătura al lui Dragnea, susține Părpălea, a fost Samuel Calotă, președintele organizației UNPR Teleorman, consilier al ministrului Gabriel Oprea. Calotă a fost director al unui spital, apoi vicepresedinte ANPC la București, iar la spital l-a succedat propriul fiu. Ulterior, Calotă ajunge la Ministerul de Interne.

”M-au obligat la marginea unui lac să declar la un reportofon că mi-am retras plângerea. Motivul pentru care mă duc din nou la DNA este că acești oameni fac din nou presiuni asupra mea”, spune Părpălea.

Reacția lui Dragnea

Liviu Dragnea a anticipat dezvaluirile si a declarat la un alt post de televiziune ca că se așteaptă ca pe numele său să apară, în perioada imediat următoare, un denunț la Direcția Națională Anticorupție. „Mare minune să nu apară vreun nebun care să îmi facă și mie un denunț. Supărarea este foarte mare după ziua de ieri, după ce moțiunea de cenzură a picat. Orice este posibil”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la un post TV, scrie agerpres.ro.

„Orice nebun poate să vină să facă un denunț pus de nu știu cine, dar procurorii vor cerceta, vor verifica”, a mai spus Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.