Lovitură pe piața mondială a cimentului

Compania Holcim şi Lafarge, ambele cu operaţiuni în România, au convenit o fuziune prin schimb de acţiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume şi va presupune vânzarea de active, mai ales în Europa, pentru a obţine aprobările autorităţilor de reglementare.

Directorul general al producătorului francez de ciment Lafarge, Bruno Lafont, va conduce compania rezultată în urma fuziunii, au anunţat, luni, Holcim şi Lafarge, potrivit Bloomberg, transmite Mediafax.

Compania se va numi LafargeHolcim. Acordul de fuziune a fost aprobat atât de conducerea Lafarge, cât şi de cea a Holcim.

Tranzacţia structurată pentru a include exclusiv acţiuni, va conduce la sinergii de peste 1,4 miliarde de euro şi va fi finalizată probabil în prima jumătate din 2015, au informat cele două companii. Lafarge şi Holcim vor vinde active, mai ales în Europa, pentru a obţine avizele autorităţilor de reglementare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.