×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 26 aprilie 2017, 20:29
EUR (€)
+0.0105 ↗
4.5355 RON
USD ($)
+0.0064 ↗
4.1620 RON
• • •
Ungaria
Lovitură pentru ONG-urile finanțate de Soros

Orice organizație a societății civile care primește finanțare de la miliardarul George Soros ar trebui "alungată" din Ungaria, a afirmat marți un vicepreședinte al partidului de guvernământ Fidesz, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat în țară și în străinătate pentru campania sa împotriva organizațiilor non-guvernamentale, care a început în 2014, a implicat zeci de ONG-uri și a durat mai mult de un an. Nu au fost descoperite nereguli.

Orban a spus că organizații ale societăți civile primesc fonduri străine pentru a "coordona fluxurile de refugiați și pentru a impulsiona imigrația".

Szilard Nemeth, vicepreședinte al Fidesz, a spus într-o conferință de presă, că Soros "dirijează marele capital global și corectitudinea politică spre Ungaria" și că ONG-urile pe care le-a finanțat el s-au amestecat în politică.

"Aceste organizații trebuie împinse înapoi cu toate instrumentele disponibile. Și cred că trebuie alungate, iar acum, odată cu alegerea noului președinte (al SUA, Donald Trump — n.r.), condițiile internaționale sunt potrivite pentru acest lucru", a afirmat Nemeth.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a precizat pentru Reuters că, în calitate de parlamentar și vicepreședinte al Fidesz, Nemeth exprimă opinia formațiunii și că poziția guvernului a fost explicată și de Orban într-un interviu pentru site-ul 888.hu.

Orban a declarat în decembrie pentru site-ul 888.hu că Soros va fi "alungat" din fiecare țară europeană și că ONG-urile vor fi verificate pentru a se vedea ce interese reprezintă.

"Anul care vine va reprezenta alungarea lui Soros și a puterilor pe care el le simbolizează", a afirmat premierul ungar.

Conform calendarului de pe site-ul parlamentului privind legislația ce va fi discutată, aleșii urmează să voteze asupra extinderii declarațiilor obligatorii de venit ale directorilor de ONG-uri.

"Nu știm exact ce plănuiește guvernul împotriva organizațiilor societății civile, însă nu ne temem de ultimele comentarii", a postat pe Facebook grupului de apărare a drepturilor omului TASZ, una dintre organizațiile nonguvernamentale finanțate parțial de Soros.

(I.R.)Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
18562
 | 15
 | 29
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Bulă laikă
0
Câtă diferență intre Orbanul Lor si orbanul -neleul ”nostru”...
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
nae girimea
0
Trist cind vad situatia de la noi : pe de o parte ne conduc tradatorii din SRI si DNA avind in spate pletora de ONG-uri , iar pe de alta parte cei ce ar trebui sa lupte cu ei la baioneta , alesii nostri , nu au cojones .
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
IQ100
+1
Bravo ungurilor! ( o spun cu dubla durere in suflet)
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
udm
+2
Ungurii deștepți si verticali ca întotdeauna.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Moesia
+5
Sper ca Grupul de Dialog Social sa nu mai fie finantat din bani publici. Eu una nu doresc ca din banii mei sa fie finantati indivizii aia care si asa au luat sedii si cea mai mare editura PE DEGEABA!
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
IQ100 @ Moesia
0
si ne mai si injura ; sa au fost infiintati de Silviu Brucan alias Saul Bruckner. Si, culmea, au in componenta foarte multi filo unguri. Filo unguri la noi, ca in Ungaria probabil ca sunt filo altceva,de momentce sunt alungati.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Valahu
+4
Nu-i asa simplu ! CIA nu ne va lasa. Pentru a ne linisti ar trebui ca tot, dar tot ce a fost uns de Basescu, toti procurorii, judecatorii numiti de Basescu, DNA-ul, toata conducerea SRI si SIE dar nu asa doi, trei ci zeci, tot MAE-ul ....totul trebuie primenit pentru ca pute de cata mizerie se afla acolo. In plus o.n.g.-urile cu finantare externa. Greu nu ? Si revin :" Nu exista dreptate cu Basau in libertate"!
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Ithaca
+4
Szilard Nemeth-Soros "dirijează marele capital global și corectitudinea politică spre Ungaria ONG-urile pe care le-a finanțat el s-au amestecat în politică".Ungurii s-au prins ce este cu solzosul personaj , Romaniei cat timp ii va lua sa puna sub control, anchete si inlaturare a lui Soros si organizatiilor sale ? Guvernarea Ciolos a fost o mana cereasca pt. acest personaj dubios si subversiv statelor nationale, chiar presa israeliana Jerusalem Post a aratat cine este acest individ ce propaga haos, vanzoleala si ataca institutiile statului si stabilitatea oriunde patrunde si a patruns in Ro foarte mult. Asa cum s-a relevat in articolul dlui Ilie Serbanescu, indatorata pana in gat, Ro este subdezvoltata, acaparata ,saracita si chinuita de catre marele capital global care a gasit aici tradatori de marca cum ar fi Isarescu Mugur, ce a profitat de slabiciunile, coruptia politicienilor ,manevrandu-i, de slabiciunea Parlamentului mai ales in timpul celor 10 ani d e mandat ale lui Basescu.S-a dovedit ca imprumuturile luate de la FMI ,UE,BM au avut ca destinatie firmele straine ,recapitalizarea bancilor straine si expansiunea lor in Ro. In aceasta politica economica si financiara dezastruoasa, stirbind suveranitatea tarii trabsformata in anexa,colonie, subsidiara sclavagista ,matusalemul Mugur Isarescu a interzis exploatarea aurului de la Rosia Montana, a metalelor rare de catre Tara,in schimb dandu-le tircoale reptilianul Soros ! Totul cu Permisiunea, Complicitatea tradatorilor de patrie din varful SRI pus sa apere SIGURANTA STATULUI SI A CETATENILOR, cu Complicitatea Parchetului general ,al DNA,DICCOT care APARA CRIMA ORGANIZATA ANTIECONOMICA imp. Tarii, INFRACTIUNILE si RAPTUL bunurilor si resurselor romanesti, spionarea populatiei si partizanatul cu clica straina. Servicii ample secrete ,parchete stufoasecu bugete imense pt. a teroriza societatea,a o dezbina, CONTROLA prin POLITIE POLITICA si a-l proteja pe Soros.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Mesterul
+7
Foarte bine si in Romnia ar trebui interzise aceste ONG finantate de aiurea si care manipuleaza in interes strein.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
bacsi @ Mesterul
0
Rămâne țara fără dobito ci.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Dan
+8
Si la noooooi!
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
fundatia ruso-chineza
-7
fain, poate aduce mai multi bani peaicea.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Foondația ta @ fundatia ruso-chineza
0
Un picior in.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Georgică Severin cântă la Radioul Public
Publicat acum 10 ore şi 3 minute
PSD minte de stinge la impozitul pe gospodărie
Publicat acum 12 ore şi 23 minute
Fermitate
Publicat acum 13 ore şi 15 minute
Explicația lui Tăriceanu despre Comisia vedetă
Publicat acum 12 ore şi 4 minute
Dezastrul de la ICR trădează incultura puterii
Publicat acum 7 ore şi 18 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
7 articole/ Actualizat Marţi, 25 aprilie 2017
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
110 articole/ Actualizat Vineri, 21 aprilie 2017
Sorin Avram

Proiectul de hotărâre referitor la înfiinţarea şi funcţionarea Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la comisiile juridice, pentru a redefini obiectivele acesteia.

Sorin AvramPublicat acum 22 minute