Atac islamist într-o biserică

Doi bărbați înarmați cu cuțite au luat marți ostatici într-o biserică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray din regiunea franceză Normandia, pe care i-a închis în lăcașul de cult. Preotul bisericii în vârstă de 86 de ani a fost ucis, în timp ce un alt ostatic se zbate între viață și moarte, au anunțat autoritățile franceze după „neutralizarea” celor doi atacatori, relatează agențiile de presă străine.

Update: O persoană scăpată din atac a declarat că agresorii l-au forțat pe preot să îngenuncheze înainte de a-i tăia gâtul. Totodată, ei au filmat crima, potrivit martorei.

Update: Atacul din biserică, revendicat

Update: Atacul a fost comis de „doi teroriști care se revendică” din gruparea jihadistă Statul Islamic, a declarat marți președintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat în localitatea unde a avut loc atacul.

Acesta a calificat atacul, în care un preot a fost ucis tăindu-se gâtul cu un cuțit, ca fiind un „abject atentat terorist”.

„Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele”, a adăugat Hollande.

Conform unei surse din poliție, cei doi atacatori înarmați cu cuțite au fost uciși de forțele de ordine care au luat cu asalt biserica.

Cei doi erau cunoscuți fortelor de ordine „pentru infracțiuni și radicalizare”. Unul dintre agresori a fost condamnat în 2015 la un an de închisoare, după ce a încercat să ajungă în Siria.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, cei doi atacatori purtau „barbă”.

Neutralizarea atacatorilor a fost confirmată de Ministerul francez de Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.