Luchiani și „supercontemporani“

Echipa Art Safari a anunțat că între 19 mai și 18 iunie se va desfășura cea de-a 4-a ediție a Pavilionului de Artă București. Anul acesta, evenimentul este programat la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45). Organizatorii promit că „puteți vizita Expoziția Centrală (…). V-am pregătit un program educațional complex, care include conferințe, prezentări de artist, dar și lansări de carte pentru iubitorii de artă. Programul Art Safari Kids, dedicat copiilor, le oferă acestora posibilitatea de a-și dezvolta creativitatea prin ateliere de pictură, sculptură, colaj, dar și tururi ghidate de către elevi.“

Prezentarea arată că expoziția Centrală, intitulată „Notes on a Landscape“ și curatoriată de Wim Waelput, va surprinde arta românească prin lucrări de la începutul modernismului până în contemporaneitate. Expoziția propune o explorare de actualitate a preocupărilor artistice reprezentative pentru arta românească, punând accent pe factorii identitari și geopolitici. Wim Waelput (n.1979) este directorul și curatorul fondator al KIOSK, o platformă pentru arta contemporană în Ghent, afiliată cu Școala de Arte.

De asemenea, este în pregătire The Space, zona dedicată „artei supercontemporane și performance-ului“, arată cei de la Art Safari. Aici sunt prezentate o serie de lucrări intermedia și artă conceptuală. Vor fi invitați să participe tineri artiști (până în 25 de ani) aflați la început de carieră. De asemenea, manifestarea promite cea mai mare expoziţie dedicată lui Ștefan Luchian din ultimii 50 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.