Lucian Bute a câștigat centura NABF la categoria semigrea

Lucian Bute l-a învins pe rusul Denis Gracev după 12 runde, în meciul de box desfăşurat, duminică, la Centre Bell din Montreal.

A fost primul disputat de pugilistul român după înfrângerea în faţa britanicului Carl Froch, în mai. Bute devine astfel deţinător al centurii NABF la categoria semigrea.

Conform deciziei celor trei arbitri judecători, Bute s-a impus cu 115-113, 118-110 şi 116-112.

”Sunt foarte, foarte fericit. A fost un meci destul de greu, un adversar puternic, agresiv, a lovit cu ambele braţe. Per ansamblu am controlat lupta, a fost o victorie muncită, frumosă. După înfrângerea cu Carl Froch, pot sune că Lucian Bute a revenit în ring. Dacă pierdeam acest meci, era foarte greu să mă ridic. După această victorie frumoasă, sunt fericit. Mi-am recăpătat încrederea, aveam nevoie de un meci de 12 reprize. Îmi doresc revanşa cu Froch, mai ales că nu a fost Lucian Bute la Nottingham. Am arătat că pot să şi primesc lovituri dure, dar am reuşit să revin în meci”, a declarat Bute la Money.ro.

Ce notă îi dă antrenorul său

„A trăit ceva dificil. Având în vedere rezultatul ultimului său meci, cu Carl Froch, el pleca de departe. Dacă Lucian ar fi avut 26 de ani, ar fi ales patru meciuri facile într-o perioadă de doi ani şi ar fi câştigat cu K.O.-uri spectaculoase. Adversarul ales a fost un dur, un practicant de kickbox care a primit multe lovituri de picior, genunchi şi coate. Grachev a devenit coşmarul lui Roy Jones jr. învingându-i cea mai mare speranţă, Ismayl Syllakh. Ştiam că nu va pica. Dacă am fi tratat cu lejeritate meciul, nu ar fi fost bine pentru noi. Totuşi, Lucian nu s-a simţit obosit, nici măcar o secundă. Mi-ar fi plăcut mai multă fluiditate, cum a fost în runda 12. Un Lucian care loveşte cu ambele mâini este mai bun decât un Lucian care loveşte cu o mână. Şi încrederea îi revine. Îi dau o notă de 6 sau 7 din 10”, a spus antrenorul românului, Stephan Larouche, potrivit Journal de Montreal.

Ce spune Gracev

”Nu am impresia că am pierdut acest meci. Poate am pierdut 3 sau 4 reprize. Ştiam că nu pot câştiga aici dacă nu reuşesc un KO. Acum ştiu că mă pot bate cu oricine, oricând. Bute nu mi-a pus probleme şi mi-ar plăcea să fie un meci revanşă. Meciul cu Sillahk a fost mai greu”, a declarat Gracev.

Pugilistul rus era campion NABF la semigrea şi mai practică şi kickboxing, unde are un bilanţ de 17 victorii şi două înfrângeri.

Lucian Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrângere la profesionişti la 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzând centura IBF.

Ce spune Rudel Obreja

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, duminică dimineaţă, că Lucian Bute a avut un meci foarte dificil cu Denis Gracev, dar în care a reuşit să-şi arate valoarea.

”Lumea se aşteaptă numai la meciuri uşoare. Modul în care a arătat meciul i-a folosit lui Lucian, el a încasat lovituri. El a putut să-şi recapete încrederea în el. Meciul a fost greu, muncit, dar Lucian şi-a arătat valoarea în faţa unui boxer versatil, periculos, care vine din stradă, a luat coate, picioare şi nu a căzut. Presiunea pe umerii lui Lucian a fost enormă. Slavă Domnului că s-a terminat cu bine”, a declarat Obreja la Money.ro.

Acesta a mai precizat că revanşa cu britanicul Carl Froch urmează să aibă loc cel mai probabil în martie 2013, contractul între cele două părţi fiind semnat.

Presa, critică

Presa internațională a comentat victoria pe care Lucian Bute a obținut-o în fața lui Denis Grachev. Jurnaliștii din America și Canada nu sunt convinși că Bute a revenit în elită prin succesul la puncte.

„Bute a părut deteriorat în victoria cu Grachev. Nu știu ce s-a întâmplat cu fostul campion mondial Lucian Bute, dar cu siguranță a părut afectat de precedenta luptă cu Carl Froch”, a scris boxingnews24, conform ziare.com.

„O luptă mult mai dificilă decât se prevedea pentru Lucian Bute, care a câștigat doar datorită unei decizii unanime a arbitrilor”, au comentat jurnaliștii de la Boxing Scene.

Reacții au fost și în Canada, țara de adopție a lui Lucian Bute.

„Bute s-a intors, dar este suficient de bun? La prima sa lupta de la puternicul KO pe care l-a suferit în fața lui Froch, Bute l-a învins pe Grachev printr-o decizie unanimă”, s-au intrebat canadienii de la RDS.

Au fost însă și opinii favorabile lui Lucian Bute în presa internațională.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.