Lucian Bute a pierdut meciul cu James DeGale

Arbitrii au acordat verdict în unanimitate pentru DeGale. Comentatorul RRA susţine că arbitri au văzut alt meci.

Lucian Bute nu a reuşit să reintre în posesia centurii de campion mondial la supermijlocie, varianta IBF. Deşi a fost un meci echilibrat, arbitrii l-au văzut învingător categoric în unanimitate pe James DeGale: 116-112, 117-111, 117-111. Conform acestui punctaj, un arbitru l-a văzut în 8 reprize învingător pe DeGale, iar pe Bute în 4. Ceilalţi doi au văzut scorul de 9-3.

Meciul dintre Lucian Bute şi deţinătorul centurii IBF la supermijlocie, britanicul James DeGale s-a desfăşurat în această dimineaţă în faţa a 10.000 de spectatori în Centre Videotron din Quebec City (capacitate – 18.259 locuri). James DeGale era deţinătorul tilulului mondial după victoria obţinută la Andre Dirrell, dar trebuie menţionat că titlul era vacant în urma retragerii lui Carl Froch. Înainte de începerea galei, la casele de pariuri, DeGale avea o cotă de victorie de 1.15, iar Bute de 5.50, ceea ce însemna că britanicul era considerat favorit clar în faţa românului. Conform unor surse citate de comentatorul Radio România Actualităţi, DeGale: 21 victorii (14 prin ko) – 1 înfrângere; Lucian Bute: 32 victorii (25 ko) – 2 înfrângeri). DeGale a avut o bursă de 2,2 milioane de dolari, iar Bute o bursă de aproape 1,5 milioane de dolari. Înaintea acestui meci palmaresul celor doi era următorul: James DeGale: Din transmisia radio a meciului a rezultat că meciul a fost unul echilibrat, cu un plus 3 reprize pentru Lucian Bute. Vă prezentăm mai jos aprecierile privind victoriile de repriză ale comentatorului RRA şi a expertului de la Daily Mall

Varianta Radio România Actualităţi

(Adrian Fetecău – comentator RRA)

R 1: Bute

R 2: DeGale

R 3: Bute

R 4: Bute

R 5: Bute

R 6: De Gale

R 7: egalitate

R 8: DeGale

R 9: Bute

R 10: DeGale

R 11: Bute

R 12: Bute

Varianta Daily Mail

(Nick Simons – expert în box)

Lucian Bute – James DeGale

R 1: 9 – 10

R 2: 9 – 10

R 3: 10 – 9

R 4: 10 – 9

R 5: 9 – 10

R 6: 9 – 10

R 7: 10 – 10

R 8: 9 – 10

R 9: 10 – 9

R 10: 9 – 10

R 11: 10 – 9

R 12: 9 – 10

După cum se poate vedea, expertul britanic l-a văzut pe DeGale câştigător în 7 reprize, pe Bute în 4, iar una a considerat-o egală. De cealaltă parte, Adrian Fetecău a văzut 7 reprize pentru Bute, una egală şi 4 pentru DeGale.

VIDEO AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.