Lucrul prost făcut…

Klaus Iohannis vrea cu orice preţ căderea lui Ponta, şeful mafiei roşii, şi înlocuirea lui cu un premier provenit din haita portocalie înfometată, convertită acum la liberalism! Iată un scenariu care mi-ar plăcea: Ponta, Şova şi restul PSD la puşcărie, Băsescu premier, Blaga la Interne, Videanu la Economie, Boc la Justiţie, Berceanu la Transporturi şi Udrea la Turism. Cum George Maior, naşul lui Ponta, e cu un picior laWashington, numit fiind de Iohannis-„Ghinion“, avem deja tot tacâmul şi putem sta (dormi) liniştiţi preţ de încă 10 ani. Bravo, naţiune, v-aţi luatţaraînapoi, să vedeţi acum distracţie!

Nu mai contează că Băsescu Traian are 70 de dosare penale şi nu se întâmplă nimic, în timp ce oameni nevinovaţi sunt trimişi la puşcărie de către procurorii şi judecătorii puşi în funcţii de Suspendatul (de două ori!) fost preşedinte sau că SRI-ul face poliţie politică prin amestecul grosolan în Justiţie. Nici că judecătoarea Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a folosit în mod abuziv de funcţie pentru a o trimite la puşcărie pe Mariana Rarinca, o femeie dovedită nevinovată în instanţă, căreia sus-numita magistrată coruptă îi datora o sumă de bani. Cine plăteşte pentru acest dublu standard?!

Să fie foarte clar: NU îl susţin pe Ponta, dar un premier (oricare ar fi el) nu poate fi dat jos decât prin alegeri sau prin moţiune de cenzură trecută prin Parlament. Orice altă acţiune miroase clar a poliţie politică, adică a lovitură de stat cu ajutorul instituţiilor de forţă! Dacă preşedintele Iohannis îşi doreşte un guvern propriu, nu are decât să ceară modificarea Constituţiei şi transformarea României în republică prezidenţială, aşa cum sunt SUA sau Franţa, unde preşedintele e şi prim-ministru şi îşi formează propriul cabinet, aşa încât, la finalul mandatului, nu poate da vina pe nimeni în caz de eşec sau poate fi reales dacă a avut succes. Ce se întâmplă acum e lucru prost făcut!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Grigore L. Culian 182 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.