×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:42
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Atac la Tudose
Ludovic Orban: "Cu cine s-a întâlnit astăzi, așa-zisul premier?"

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut, luni, că premierul Mihai Tudose este o "marionetă" la fel ca și prim-ministrul anterior.

Orban a fost întrebat dacă este de părere că premierul Mihai Tudose conduce singur Guvernul sau are în spate tot un partid.

"Cu cine s-a întâlnit astăzi, așa-zisul premier? S-a dus să ceară voie (la coaliție - nr.). A avut vreun cuvânt de spus la modificările introduse în programul de guvernare? Este tot un premier marionetă, ca și premierul anterior. Guvernul nu are autoritate, nu are capacitatea de a putea să guverneze România pentru că este condus în continuare de oameni care nu dețin funcții în acest Guvern, de oameni care vor să controleze tot ce mișcă în cadrul Guvernului", a spus liderul PNL, la Parlament.

Totodată, Orban a transmis luni că PNL solicită Guvernului să elimine din programul de guvernare "aberațiile fiscal-bugetare" și să se prezinte în fața Parlamentului pentru rectificarea acestui program.

"Considerăm că impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie rebotezat impozitul pe venitul global, suprataxarea produselor care sunt nocive cu sănătatea, interdicțiile pentru aceia care au avut două insolvențe să mai facă afaceri, plata contribuției de asigurări sociale pentru cei care lucrează part-time la nivelul salariului minim pe economie, suprataxarea introdusă în domeniul energiei și în domeniul comunicațiilor ca și contul separat de TVA — măsuri împotriva mediului de afaceri. Solicităm partidului de guvernământ să renunțe la aceste măsuri. De asemenea, le solicităm să se prezinte în fața Parlamentului și să scoată din programul de guvernare toate aberațiile fiscale pe care le-au introdus peste noapte fără să anunțe că intenționează modificarea programului de guvernare, introducând niște măsuri care afectează grav mediul de afaceri și care riscă să pună pe butuci economia românească", a afirmat Orban.

El a susținut că, "din păcate, actualul Guvern arată că nu este interesat decât de cum să mai ia șapte piei de pe contribuabil, fără să se gândească la dezvoltarea companiilor, la nevoile pe care le au oamenii de afaceri, antreprenorii, investitorii pentru a putea să genereze prosperitate".

Orban a criticat faptul că Guvernul a introdus în programul de guvernare măsuri fără să aibă studiu de impact.

"În ce țară din lumea asta un partid de guvernământ introduce în programul de guvernare măsuri fiscal-bugetare fără să facă anterior studiu de impact, fără să facă analize, fără să consulte mediul de afaceri și pe toți aceia pe care îi afectează aceste taxe și impozite care sunt introduse pe șestache, noaptea. (...) Dacă rămân aceste măsuri în programul de guvernare, ele generează obligații pentru Guvern și vor rămâne ca o sabie a lui Damocles asupra mediului de afaceri, putând oricând fi trecute prin ordonanță de urgență în stilul OUG 13, pe furiș, pe ascuns și producând efecte devastatoare asupra mediului de afaceri", a spus liderul PNL.

El a acuzat Guvernul că va apela la "șmecherii" pentru ca rectificarea bugetară să nu pară una negativă.

"Din nou o să supradimensioneze veniturile spunând că o să aibă o colectare mai bună decât a fost colectarea pe primul semestru, astfel încât să nu pară că nu este o rectificare negativă. (...) Sunt foarte multe instituții publice care la cheltuieli de personal au prevăzute sume care permit plata salariilor angajaților numai pe primele nouă luni, respectiv zece luni ale anului. Cele mai multe dintre instituțiile publice nu au prevăzuți bani pentru plata salariilor pe lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Ca atare, aici trebuie să intervină pentru a se asigura sumele de bani necesare. (...) Vedem nivelul minim de investiții, ceea ce este un lucru extrem de grav pentru dezvoltarea economică. Cred că până la sfârșitul anului nu o să aibă capacitatea să realizeze efectiv nici măcar jumătate din investițiile care au fost trecute în proiectul de buget", a arătat Orban.

Liderul PNL a subliniat că, indiferent ce va face Guvernul la prima rectificare bugetară, veniturile vor fi mult sub nivelul care este prognozat.

"Vor încasa mult mai puțin și așa este normal dacă au pus ministru de Finanțe pe unul care a fost director general la Direcția de mari contribuabili și a fost schimbat de șeful ANAF pentru faptul că nu și-a îndeplinit obligațiile respective", a menționat el.

Orban afirmă că nu crede în promisiunea premierului Mihai Tudose privind menținerea unui deficit bugetar sub 3%.

"Nu, nu cred în această promisiune, iar dacă o să facă scamatorii bugetare astfel încât să se încadreze cât de cât în limita de 3%, o să o facă în dauna investițiilor, a cheltuielilor importante, a înzestrării pentru Apărare, pentru că altfel nu au cum să mențină. Oricum au făcut o șmecherie că au introdus în buget plățile la hectar în agricultură, care practic sunt bani care nu mai trec prin bugetul României, numai ca să crească venitul astfel încât să reducă în mod artificial deficitul bugetar. Probabil vor mai apela la astfel de șmecherii. O să amâne rambursările de TVA. Sunt maeștri în astfel de șmecherii, dar per total vă spun clar și limpede: nu pot fi suportate cheltuielile care au fost generate de aplicarea programului de guvernare", a mai declarat liberalul.


Publicat Luni, 17 iulie 2017
1289
 | 0
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Aurora
0
Eu, despre PNL, vreau sa vorbesti, ce PROGRAM aveti? Daca nu cumva e CENZURA in PRESA ROMANA!
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
EVA
+1
O VREAU INAPOI PE ALINA GORGHIU, asta e praf, doar FINUL FALCA PIZZA FELIATA, il depaseste. S-a terminat cu LIBERALISMUL in ROMANIA, asta e PDL, pur , portocaliu, NEO-MARXIST, marca SOROS. Ce program au PNL? Nimeni nu ne-a spus vreodata , nici CRINISOR , finul HOTULUI PATRICIU, deci PNL, nu are legatura cu BRATIANU, cel care a spus; prin noi insine. Acum cu hungurul LUDOVIC ORBAN, al II-lea , vom sarbatori 100 DE ANI DE LA UNIRE! HALAL, PNL!
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Lache
+1
..măi Nea Trubadurescule...vezi că ți-a crăpat ..chitara...
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+5
Cine e si ce reprezinta "guristul" asta!?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
linx
+3
Acest individ, in anii 1991-1995 cand sediul PNL era domiciliat in Calea Victoriei era un trepadus umil al lui Rusu si Patriciu fara nici o meserie , facea cafele , fara personalitate ,sters. Cum a ajuns mai departe e greu de explicat dar prostia cea mare tot Tariceanu a comis-o promovandu-l , culmea ,Ministru si s-a vazut ce este in stare ,o nulitate. Singurul care l-a desconspirat ce canalie este a fost Crin Antonescu dar nu a apucat sa-l dea afara din PNL . Acum datorita fratelui si slugarniciei fara limite fata de Johannis a ajuns sa pacaleasca un partid / El vorbeste de Tudose ca e marioneta lui Dragnea dar el, Orban nu este o marioneta a lui Johannis si Turcan ?? Se vede de la o posta !!!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
zaroni @ linx
+1
asa o fi, dar pe fond are dreptate, pesede baga tara in faliment!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Sc
+10
Nu stiu cine o fi Tudose,dar pacaliciul de Orban e penibil rau,dar rau de tot .Tocmai el vorbeste ,un pupincurist cu acte ? rusine pedelistilor imputiti .
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili
-1
are și organu'nost o marotă...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Citadin
+7
Toti sunteti marionete, voi politrucii si cand nu sunteti la butoane, dar mai ales cand sunteti : automat va baga pe programul mindles- fara minte- obedientii cui va poate face asta pt ca "noua ni se cuvine"! Doar ca nu insfacati la fel de mult ca atunci cand deveniti butonagii de la supapele cu banii de dat zeciuiala stapanei. Se pare ca veti avea stapan curand. Nu scapati de zeciuiala, e la fel de instruit neblazonatul
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+13
toţi sunteţi marionete, ludoviciule, tu eşti mai avantajat că ai şi cobză...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Citadin @ anado tauriga
+7
Ha,ha! El e menestrel
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
van gogu
+13
Nea Orbane, nu diferi cu nici o iota de inaintasele matale - d-na Gorghiu si d-na Turcan. In curand o sa ramai singur cu stampila PNL-ului, asa cum a ramas d-l Pavelescu cu stampila PNTCD-ului. Iar eu o sa strig "Cine sunt generalii care au ramas cu stampilele partidelor istorice?"
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 11 minute
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 22 ore şi 59 minute
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 22 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 2 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 39 minute