Ludovic Orban: Nu mă retrag

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat joi dimineață, înainte de şedinţa Biroului politic al partidului, că nu numai că nu se va retrage din cursa pentru șefia formațiunii, ci își afirmă cu și mai mare tărie candidatura.

„În mod evident astăzi nu numai că nu mă retrag, dimpotrivă, îmi afirm cu și mai mare tărie candidatura, pentru că eu consider că este o candidatură legitimă, candidatură care este susținută de baza PNL și este o candidatură care urmărește câteva obiective precise: punerea în practică a programului prezidențial și, în mod evident, dărâmarea cât mai rapid a Guvernului Ponta. (…) Este adevărat că eu am renunțat la președinția PNL o dată, de curând, dar am renunțat în favoarea domnului președinte ales, Klaus Iohannis, și retrăgându-mi candidatura am anunțat că îl susțin pe Klaus Iohannis pentru funcția de președinte PNL și mai ales îl sprijin pentru candidatura la Președinția României”, a afirmat joi Orban înaintea ședinței liberalilor.

El și-a exprimat încrederea că Biroul Politic Național „va ține cont de dorința exprimată de baza PNL în procesul de consultare organizat în peste 30 de filiale județene”.

„Am încredere că BPN va ține cont de dorința exprimată de baza PNL în procesul de consultare organizat în care peste 30 de filiale județene, care mi-au acordat în marea lor majoritate, prin vot secret, încrederea politică. Eu cred că este important ca președinte al PNL să fie președintele care este susținut de baza PNL. (…) De la începutul carierei mele politice mi-am căutat legitimitatea politică la firul ierbii, în baza societății, în baza PNL. Acțiunea mea politică, acțiunea mea publică se bazează pe consultarea permanentă a cetățenilor, a bazei PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă este dezamăgit de faptul că Iohannis o susține pe Alina Gorghiu, Orban a răspuns: „Eu nu i-am cerut lui Klaus Iohannis să mă sprijine, dimpotrivă, i-am spus că și dacă ar avea de gând să mă sprijine nu trebuie să își manifeste această opțiune.
Faptul că domnul Iohannis a spus că o preferă pe Alina Gorghiu este dreptul domniei sale. Pe de altă parte, să știți că, dacă voi ajunge președinte al PNL, eu garantez că PNL va deveni cel mai loial, cel mai serios partener al președintelui Klaus Iohannis în punerea în practică a programului prezidențial”.

Liderii PNL decid joi succesorul lui Klaus Iohannis în fruntea partidului. Și-au anunțat candidatura Alina Gorghiu și Ludovic Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.