Lui Dragnea îi dă pe afară

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut luni, după o întâlnire de cinci ore cu premierul Mihai Tudose, la Palatul Victoria, că Guvernul a început să depășească stadiul privind implementarea programului de guvernare, precizând că acest lucru este „o veste foarte bună”.

„Am discutat despre prioritățile legislative de Guvern pentru această toamnă, despre CEx-ul pe care îl vom organiza în zilele următoare, despre stadiul în care se află implementarea programului de guvernare și trebuie să recunosc că pentru mine este o veste foarte bună, au început să îl și depășească, ceea ce îmi dă de gândit, nivelul încasărilor, creșterea economică și faptul că cea mai mare parte din întârzieri au fost recuperate. M-am uitat pe evidența prezentată și de vicepremierul Ciolacu și de doamna vicepremier Shhaideh, sunt doar două sau trei locuri unde sunt în curs de realizare, dar sunt în grafic”, a declarat Dragnea, la finalul întâlnirii.

„Sunt multe proiecte de lege (inițiate de către Executiv – nr.) și am stabilit un oarecare grafic și o oarecare ritmicitate, în așa fel încât să fie adoptate într-un ritm firesc. Totodată, am discutat și despre proiectul de buget”, a adăugat Dragnea, potrivit căruia bugetul pe anul viitor va fi realizat pe proiecte.

De asemenea, președintele PSD a precizat că a discutat cu premierul Tudose și despre proiectul privind Fondul Suveran de Investiții, despre care a spus că este în curs de avizare.

”Urmează ca atunci când începe sesiunea parlamentară să ajungă în Parlament”, a mai spus Liviu Dragnea.

Despre situația Tarom

Liderul PSD a mai declarat, luni, că i-a transmis premierului că nu-l interesează cine se află la conducerea TAROM. „Sper să nu se supere premierul, a vrut să deschidă subiectul TAROM. I-am spus că nu mă interesează cine e acolo, vreau doar ca această companie să ajungă așa cum am stabilit în programul de guvernare și în campania electorală, o companie aeriană puternică, stabilă și profitabilă și care să devină, totuși, o mândrie națională „, a declarat Liviu Dragnea la plecarea de la sediul Guvernului. Întrebat de presă în același context dacă a luat vreo decizie în legătură cu noua conducere de la TAROM, Tudose a răspuns: „Vă repet, nu primul-ministru numește directorul de la TAROM, (…) este atributul CA-ului de acolo și răspunde, evident, ministrul de resort”.

„Domnul ministru a venit astăzi, mi-a prezentat demisia directorului de la TAROM, i-am urat succes în găsirea unui management competent”, a completat premierul.

Liderul PSD a avut o discuție nu doar cu premierul Mihai Tudose la Guvern, ci și cu vicepremierii Marcel Ciolacu și Sevil Shhaideh.

La sediul Guvernului a fost prezent și președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.