Lumea cărţilor la Bookfest

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest se găsesc cărţi din toate domeniile, pornind de la cele pentru copii şi adolescenţi şi terminând cu volume religioase şi ştiinţifice.

La Editura Rao, nu rataţi

Ultimul bal la Şarpele Roşu şi Carnavalul cătuşelor” (roman-pamflet), care încheie deja faimoasa Trilogie a Ciocoilor, reluând unele personaje din prima parte, „Ciocoii noi cu bodyguard„, şi introducând tipuri noi, dar la fel de iscusit şi savuros desenate. „Dinu Săraru este cel mai mare romancier politic, de fapt, cred că este singurul, pentru că atât din anii comunismului, cât şi din anii post-decembrismului, Domnia Sa sesizează, descrie cu o minuţiozitate halucinantă, dar şi cu o răceală de gen Caragiale, lumea înaltă a politicii. Lumea politică din romanele anterioare ale lui Dinu Săraru şi din cele de acum este o lume în care nişte oameni se bat pentru binele lor, încercând să ne convingă că ei se bat pentru binele altora”, caracterizează jurnalistul Ion Cristoiu opera maestrului Săraru.

Jurnalul banalităţii” este o carte cu elemente autobiografice care surprinde momente din viaţa autorului ca avocat, unde sala paşilor pierduţi devine o Sală a Justiţiei cu vibraţie, soţ, tată şi bunic, dar şi pagini din copilărie, aspecte din lumea politică sau din cotidianul de zi cu zi din România. Inserate între aceste tablouri, maximele din înţelepciunea chineză îi oferă autorului un prilej de a comenta pe marginea lor, dezvăluind propria concepţie despre lume, viaţă şi univers.

”Secolul meu scurt” de Mircea Maliţa este incursiune în istoria României antebelice şi postbelice, oferind un tablou politic, economic şi cultural de o fineţe aparte şi cu o uimitoare minuţiozitate asupra detaliilor. Mai mult, lucrarea poate fi asemuită şi cu un adevărat Jurnal de călătorie cu popasuri pe tot globul, datorită activităţii de diplomat, preşedinte al mai multor organizaţii internaţionale şi asociaţii pe care a avut-o autorul. El alcătuieşte o remarcabilă galerie de oameni politici, academicieni, scriitori, economişti, cât şi alţi oameni cu alte preocupări din multe domenii, un tablou graţie căruia descoperim lucruri pe care, e posibil, istoria să le fi omis sau, pur şi simplu, să fi rămas în dosare secrete.

Jihadul islamic de Anghel Andreescu Nicolae Radu

În mod cert, interesele pentru controlul resurselor de energie sunt la fel de omniprezente cum este şi terorismul. Chiar să fie adevărate teoriile conspiraţiilor cu privire la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001? Să fie oare Statul Islamic un nou produs al SUA? O astfel de întrebare se impune cu atât mai mult cu cât Al Baghdadi a fost prizonier în Guantanamo, între 2004 şi 2009.

A fost Al Baghdadi recrutat de CIA şi Mossad pentru a construi o armată capabilă să-l răstoarne pe preşedintele sirian Bashar al Assad? De ce îşi doresc americanii controlul în Siria? Să fie oare adevărat că atunci când nu există terorism, posibile forţe interesate îl fac să apară? Osama bin Laden nu mai există, dar organizaţia Al-Qaida a supravieţuit. Să fie întâmplător acest lucru? Cine îşi doreşte pacea cu adevărat? În condiţiile în care Islamul este joncţiunea dintre Dumnezeu ca atare şi om, cum a fost posibilă promovarea sintagmei „terorism islamic”?!

Editura Rao a pregătit pentru cititori cărţi la 15 lei, dar şi o ofertă interesantă pentru cei care achiziţionează mai multe volume. Astfel, persoanele care cumpără o singură carte de la editura Rao beneficiază de o reducere de 15%, în schimb, la două cărţi cumpărate, reducerea este de 20%. Totodată, de 25% reducere beneficiază cei care cumpără trei cărţi, iar 30% este reducerea pentru persoanele care achiziţionează patru sau mai multe cărţi.

Adriana Săftoiu lansează la Polirom Cronică de Cotroceni

Volumul Cronică de Cotroceni va fi lansat în cadrul Salonului de Carte Bookfest 2015, duminică, 24 mai, de la ora 12.00. Evenimentul va avea loc la Scena Pavilionului C1, Romexpo. Invitaţi, alături de autoare: Traian Ungureanu şi Luca Niculescu. Moderează: Adrian Şerban.

Numele Adrianei Săftoiu este prezent în conştiinţa publică şi a specialiştilor mass-media mai ales datorită profesionalismului prin care s-a remarcat în anii când a fost consilier prezidenţial şi purtător de cuvânt al preşedintelui României.

Scrisă cu nerv, cu un spirit de revoltă bine temperat, şi bazându-se pe iscusinţa autoarei de a analiza retrospectiv fapte la care a fost martoră nemijlocit, cartea Adrianei Săftoiu se constituie astfel într-o mărturie condusă inteligent despre o epocă şi câteva dintre personajele ei aflate la putere sau în preajma acesteia, dar şi despre ce se poate întâmpla atunci când convingerile personale ajung să se afle în opoziţie cu ale celor din jur.

Însemnările sale din jurnal, completate cu numeroase amintiri, reconstituie fragmentar acea perioadă din viaţa autoarei, într-o vreme când speranţele renăscute ale multor români se aflau pe un trend ascendent. Iluziile însă nu pot dura o veşnicie. Simple gesturi, evenimente sau scurte schimburi de replici vin să ne sugereze o altă lume, îndeobşte nevăzută sub toate faţetele ei, una în care regulile par fluide şi imposibil de ordonat, iar deciziile depind prea adeseori de afinităţi sau aversiuni greu de înţeles.

„Prima mea zi la capătul a zece ani de colaborare cu Traian Băsescu a fost vineri, 30 martie. Dimineaţă a sunat telefonul. Nu îmi era greu să-mi imaginez cine ar fi putut să fie. N-am răspuns. În sfârşit, eram liberă de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te caută preşedintele», m-a informat bine cunoscută voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poţi să-i spui că nu am răspuns la telefon.»”, afirma Adriana Săftoiu.

Adriana Săftoiu este absolventă a Facultăţii de Litere, secţia Română-Spaniolă, a Universităţii din Bucureşti. A fost jurnalist, purtător de cuvânt al Guvernului Radu Vasile între 1998 şi 2000, consilier al preşedintelui României şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale în perioada 21 decembrie 2004 – 30 martie 2007 şi membru în Parlamentul României, de unde, în ianuarie 2012, şi-a dat demisia de onoare. În prezent este managerul propriei firme de PR şi comunicare. A mai publicat Vocile puterii. De vorbă cu purtătorii de cuvânt (2007) şi Jurnal de campanie (2009).

La standul Humanitas vor avea loc lansări de carte la care cititorii pot participa, editura pregătind pentru public o serie de noutăţi, atât în ceea ce priveşte scriitorii români, cât şi pe cei străini. Astfel, unele dintre cărţile pe care mizează editura sunt „Supunere„, de Michel Houellebecq (35 de lei), „Poezii. 1908-1920„, de Ezra Pound (89 de lei), „Partea nevăzută decide totul„, de Horia-Roman Patapievici, şi „Noi vorbim, nu gândim„, de Radu Paraschivescu.

La rândul său, editura Litera a pregătit o serie de evenimente pentru ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Printre acestea se numără o lansare cu cântec alături de Gaşca Zurli: CD-ul „Atenţiune, accelerăm!„, „Capitalul în secolul XXI„, de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul Premiului Nobel pentru Economie, cea mai importantă carte a deceniului, precum „Lean In„, de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook. De asemenea, editura a pregătit multe alte titluri de călătorie, dezvoltare personală, fotografie şi sport.

La standul Editurii Trei, vizitatorii Bookfest pot găsi multe noutăţi editoriale, printre care seria „Cine a fost Albert Einstein„, „Cine a fost Leonardo da Vinci” şi „Cine a fost William Shakespeare?„, fiecare carte putând fi achiziţionată la preţul de 12 lei. De asemenea, „Fata din tren„, de Paula Hawkins (27 de lei), şi „Oona & Salinger„, de Frédéric Beigbeder (25 de lei), se numără printre noutăţile editoriale de la Bookfest.

Şi Editura All a pregătit pentru pasionaţii de literatură reduceri de până la 70%, dar şi pachete promoţionale. Totodată, multe noutăţi editoriale îi aşteaptă pe cititori la rafturi, printre acestea numărându-se seria „Erin Hunter„: „Supravieţuitorii” şi „Exploratorii” (20 de lei), dar şi volumul „Cum să te îndrăgosteşti„, de Cecelia Ahern. De asemenea, o carte pe care mizează editura este „Petru cel Mare. Viaţa şi lumea lui„, de Robert K. Massie, disponibilă la preţul de 95 de lei.

Reduceri au pregătit şi cei de la Grupul Editorial Corint, printre acestea numărându-se volumul de desenat pentru adulţi „Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale şi mii de flori„, ilustrată de Millie Marotta, care poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. De asemenea, alte noutăţi editoriale sunt „ISIS. Califatul terorii„, de Loretta Napoleoni, precum şi „Carol al II-lea al României. Regele trădat„, de Lilly Marcou (26 de lei), şi „De pe Valea Motrului. Poveşti cu boieri, panduri şi mirese codane„, de Sarmiza Cretzianu (24,90 de lei), care fac parte din colecţia „Istorie cu blazon„.

Participarea Cehiei la Bookfest se desfăşoară sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii” şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu şase scriitori celebri. Standul Republicii Cehe este amplasat în Pavilionul C4, iar acolo cei interesaţi pot găsi o bogată ofertă de cărţi în limba cehă, precum şi ediţii în limba română ale unor volume cehe cunoscute.

Editura Herald lansează o nouă colecţie: Paşi în doi

Primeşte iubirea pe care o doreşti de Harville Hendrix este cel mai vândut ghid de transformare a unei relaţii intime într-o sursă neîntreruptă de iubire şi armonie. În această carte, autorul prezintă abilităţile de relaţionare care au ajutat deja sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea şi criticile cu un proces de vindecare ce are la baza dezvoltarea şi susţinerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnică revoluţionară a Terapiei Relationale Imago, ce combină mai multe discipline – printre care se numără ştiinţele comportamentale, psihologia abisală, terapia cognitivă şi terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmăreşte rezolvarea conflictelor şi înnoirea comunicării şi pasiunii.

Primeşte iubirea pe care o doreşti descrie cele trei etape ale relaţiilor intime, furnizează studii de caz ilustrative şi oferă recomandări folositoare pentru a depăşi obstacolele care stau în calea celor trei etape, în vederea creării unei legături mult mai puternice în interiorul cuplului. În primul rând, ea expune stadiile majorităţii relaţiilor – atracţia, iubirea romantică şi lupta pentru putere – şi sugerează modalităţi prin care partenerii pot asocia conflictele din relaţia lor cu fiecare dintre aceste stadii.

Daruieşte iubirea care vindecă este un excelent Ghid pentru părinţi de Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt.

Părintele conştient, după cum explică autorii, îşi cunoaşte lipsurile (cel mai adesea provocate de o relaţie defectuoasă cu părinţii, în propria copilărie) şi este atent că acestea să nu îi ştirbească legătură cu copilul. Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intenţional, care s-a dovedit că optimizează comunicarea părinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago – oglindire-validare-empatizare -, părintele nu întâmpină problemele copilului prin critici sau acuzaţii, ci prin disponibilitatea de a asculta şi de a-i recunoaşte emoţiile aşa cum sunt, nu aşa cum consideră părintele că ar trebui să fie.

Adevărul profund transformator pe care îl dezvăluie Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt este că, urmărindu-şi conştient reacţiile faţă de comportamentul şi manifestările copilului, părinţii pot învăţa de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare”. Tratându-i pe cei mici cu respect şi înţelegere, părinţii îi încurajează să fie ei înşişi şi să se cunoască în profunzime.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.