Lumina Sfântă a ajuns în România

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim de o delegație a Patriarhiei Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul.

„Lumina pe care am adus-o de la Ierusalim ne amintește că trebuie să umblăm ca niște fii ai Luminii, să părăsim faptele Întunericului și să îl urmăm pe Dumnezeu. Este lumina faptelor bune, lumina pe care cei cu frică de Dumnezeu au agonisit-o în acest răstimp al păresimilor rugându-se mai mult, făcând fapte bune, plângându-și păcatele și iubindu-l pe Dumnezeu. Cei care sunt fii ai Luminii au astfel de fapte, care îi pregătesc pentru întâmpinarea acestei mari sărbători. (…) Să iertăm toate pentru Înviere. Hristos a Înviat!”, a spus arhiepiscopul, care a precizat că Lumina de la Sfântul Mormânt este adusă pentru al 8-lea an consecutiv în România.

El a menționat că delegația Patriarhiei Române a fost primită vineri de patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine, care a transmis un mesaj irenic patriarhului Daniel și poporului român.

La Aeroportul Henri Coandă (salonul oficial) au ajuns delegaţi ale Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul tării pentru a primi Lumina Sfântă.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania și Banat cu două avioane de mici dimensiuni la Satu Mare (cu escală la Cluj Napoca) și Timișoara. Un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău și Suceava, pentru Moldova și Bucovina.

Clerul şi credincioşii, prezenți la slujba de Înviere de la Catedrala patriarhală vor primi lumină de la ora 24.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adela Constantinescu 505 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.