Măcel la închisoare (Video)

Cel puțin 37 de persoane au fost ucise în cursul unei revolte într-un centru de detenție preventivă din statul Amazonas, în sudul Venezuelei, au anunțat miercuri autoritățile, transmite AFP.

Parchetul general a anunțat că a desemnat noi procurori pentru a „ancheta moartea a 37 de persoane în cursul preluării controlului asupra Centrului de detenție judiciară din Amazonas”, la Puerto Ayacucho, un oraș cu 40.000 de locuitori, situat în apropierea frontierei cu Brazilia și Columbia.

În cursul violențelor, 14 funcționari au fost răniți, a adăugat Parchetul general, fără a specifica dacă printre persoanele decedate sunt și gardieni.

Potrivit unor ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului, cele 37 de persoane decedate sunt deținuți.

Guvernatorul statului Amazonas, Liborio Guarulla, a scris pe Twitter, anterior că a avut loc un „masacru” în care „peste 35 de persoane” și-au pierdut viața în timpul intrării în centrul de detenție a unei unități speciale a Ministerului de Interne și al Justiției.

Circa 105 persoane erau deținute în clădire în cursul declanșării evenimentelor.

„Este cea mai gravă revoltă pe care am avut-o vreodată într-un centru de detenție preventivă. Unii deținuți se aflau între aceste ziduri de ani, deși ei nu trebuiau să rămână acolo mai mult de 48 de ore”, a precizat Carlos Nieto, coordonator al unui ONG.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.