Macovei a publicat pe blog ce n-a putut spune la Congresul PDL

Mesajul pregătit de Monica Macovei pentru Convenția Națională a PDL de sâmbătă n-a mai ajuns să fie citit și asta pentru că secretarul general Gheorghe Flutur nu i-a acordat cuvântul. Dar l-a postat pe blogul său, căci mai multe lucruri ar fi vrut să le spună colegilor de partid.

Cum ar fi, de pildă, că alianțele „sunt bune dacă ajută dreapta și țara” și că ele nu trebuie făcute cu prețul compromiterii valorilor.

“Ar fi un mare câștig ca noua construcție să preia ceea ce noi am câștigat pentru țară prin fapte ireversibile, prin dovezi, și nu prin vorbe și cuvinte pe hârtie”, mai scrie în postarea sa Mocovei.

Iată, mai jos, mesajul integral:

„Nu voi permite ca valorile noastre să fie compromise și nu voi fi niciodată de acord ca bătăliile pe care le-am dus împreună să devină inutile. Dacă asta se va întâmpla, îmi rezerv dreptul de a reacționa și acționa”.

Vreau să vorbesc astăzi cu dv. pentru că sunt sigură ca avem același obiectiv. Vrem ca dreapta să câștige alegerile și să dea președintele României.

Cred că alianțele sunt bune dacă ajută dreapta și țara noastră. Dar nu cred în compromiterea valorilor noastre. Valorile în care noi, membrii PDL, credem și pentru care am stat pe baricade de câte ori aceste valori au fost în pericol.

Noi nu trebuie să pierdem nimic din ceea ce am câștigat prin multe bătălii: stat de drept, justiție independentă, instituții funcționale, România în Uniunea Europeană. Noi ne păstram convingerile și valorile. Noi nu le schimbăm.

Ar fi un mare câștig ca noua construcție să preia ceea ce noi am câștigat pentru țară prin fapte ireversibile, prin dovezi, și nu prin vorbe și cuvinte pe hârtie.

În România europeană de astăzi oamenii conduc. Întotdeauna trebuie să avem încredere în ceea ce vor oamenii și să îi întrebăm. Nu lăsăm pe nimeni să fure nici viitorul oamenilor, și nici viitorul nostru.

Nu voi permite ca valorile noastre să fie compromise și nu voi fi niciodată de acord ca bătăliile pe care le-am dus împreună să devină inutile. Dacă asta se va întâmpla, îmi rezerv dreptul de a reacționa și acționa.

Să nu pierdem șansa, în noua construcție, să îl batem pe mincinosul și hoțul Ponta, ca să scăpăm România. Trebuie să avem înțelepciunea să facem o strategie care să ne permită să avem un candidat al dreptei care să câștige alegerile”.

Monica Macovei a cerut conducerii PDL să fie inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei pentru prezidențiale. Vasile Blaga a declarat însă că Macovei trebuia să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidenţiale la momentul în care a avut loc procedura respectivă, fiind deja desemnat Cătălin Predoiu.

”PDL şi-a desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul pentru Preşedinţia României”, a spus Blaga.

Ulterior, Macovei a insistat în această privință afirmând că “procesul de selecţie trebuie deschis oricărei persoane care are şanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.