Macovei, bună de plată

Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP privind donațiile primite în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 prin sistemul electronic PayPal.

„Instanța (Tribunalul București – nr.) a respins apelul Monicăi Macovei și a admis în schimb pe cel al AEP, consecința acestei decizii fiind că europarlamentarul are de plătit peste 125.000 lei, reprezentând sume confiscate și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014”, precizează AEP într-un comunicat.

Macovei anunța în octombrie 2015 că a câștigat pe fond procesul cu AEP, instituție care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donațiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, întrucât suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislația românească.

Decizia la care făcea referire Monica Macovei a fost admisă în parte la data de 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă putea fi atacată cu apel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.