Macovei: DNA să verifice de unde are Udrea nouă MILIOANE DE EURO!

Monica Macovei a cerut, joi, ca DNA să o ia la verificat pe Elena Udrea, opțiunea președintelui României, Traian Băsescu, pentru algerile prezidențiale din acest an, conform www.ziarulring.ro.

“Vedem acum, odată cu anchetele DNA, încrengătura transpartinică dintre politicieni pentru corupţie şi furt. Dosarul Microsoft vizează nouă foşti miniştri din patru guverne şi nume importante din familii din politică: Hrebenciuc, Ilie Sârbu – tata socru, Cocoş – fostul soţ al Elenei Udrea.”, a spus Macovei.

Fostul ministru al justiției a insistat în ceea ce o privește pe fosta șefă a cancelariei prezidențiale a lui Băsescu Traian: ”(…) Am citit că DNA a lucrat şi în dosarul «EADS», unde sunt vizaţi şi alţi politicieni, inclusiv Elena Udrea, Ioan Rus şi alţii. (…) Înţeleg că, din stenogramele publicate în dosarul «Microsoft», a rezultat şi faptul că doamna Udrea ştia de toate aceste afaceri (n.r. – vezi replica lui Cocoş «Am vorbit şi cu Elena şi a zis: foarte bine!»), deci nu era străină de ele.”

În opinia sa, ” De aceea, spun că este normal să fie investigaţi absolut toţi politicienii, sau oamenii de afaceri sau oricine a încălcat legea şi a fost implicat în acte de fraudare a banului public şi de corupţie. Sigur, pentru mai mulţi candidaţi, se pune întrebarea de unde au banii, de unde au atât de mulţi bani de campanie: zeci de milioane de euro. Şi întrebarea asta se pune şi la doamna Udrea, şi la domnul Ponta, şi la domnul Iohannis. Pentru că orice finanţare într-o campanie electorală din bani necinstiţi îşi cere răsplata: un contract, o funcţie… Şi de asta România merge prost de 25 de ani(…) Procurorii DNA trebuie să verifice de unde provine suma de 9 milioane de euro din declaraţia de avere a doamnei Elena Udrea. Că, dacă ai lucrat la stat, la Cancelaria prezidenţială şi pe urmă ca ministru, nu ai de unde să ai 9 milioane de euro!”, ne-a declarat ieri, în exclusivitate, Monica Macovei.
Aspiranta la fotoliul pe care acum se află Traian Băsescu a ţinut să mai precizeze: “Vreau să vă reamintesc că anchetele DNA sunt astăzi posibile pentru că în 2005 eu am creat DNA şi am pus preţ pe independenţa judecătorilor şi a procurorilor. Cel mai important lucru este ca acum să ne luăm înapoi banii furaţi de aceşti politicieni.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.