Macovei: Ponta, Tăriceanu și UDMR fac jocul Moscovei

Monica Macovei a afirmat duminică că există două teme care parazitează în acest moment România, respectiv „solicitarea UDMR de autonomie a Ținutului Secuiesc” și „vechea marotă a lui Ponta și Tăriceanu și anume suspendarea președintelui„.

În opinia acesteia, „Ponta, Tăriceanu și UDMR fac jocul Moscovei când lansează tema autonomiei Ținutului Secuiesc sau tema suspendării Președintelui”.

Macovei a susținut duminică că este o temă „falsă” suspendarea președintelui, temă care ”insultă” românii.

”Tema suspendării este una falsă și în loc să vorbim de agenda cetățeanului vorbim de ceva ce nu există practic. Președintele își termină mandatul în două luni de zile. A lansa acum tema suspendării președintelui insultă inteligența românilor. Dacă președintele tot pleacă, care este logica să-l suspenzi acum? Nu ne insultați inteligența și ocupați-vă de problemele reale ale țării”, a afirmat Macovei.

„Este iresponsabil să produci o criză politică când ai un conflict, un război, la granița de est a României unde Federația Rusă atacă și când sunt declarații ale președintelui Ucrainei care se referă la amenințări împotriva României”, a mai susținut Monica Macovei.

Referindu-se la proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc lansat de UDMR, Macovei a afirmat că acesta „nu face decât să zgândărească şi sensibilităţile românilor şi pe ale maghiarilor”.

„E foarte gravă această propunere venită acum de la conducerea UDMR, este gravă și iresponsabilă tocmai pentru că, la granița de est a României, Federația Rusă a pornit o agresiune armată și chiar se scot din adormire conflicte înghețate legate chiar de autonomie teritorială. Și în acest moment să vii cu o astfel de idee nu faci decât să produci o amenințare la adresa siguranței României. Nu știu dacă conștient sau inconștient, dar cei care fac asemenea declaratii fac în realitate jocul Moscovei împotriva intereselor României.”, a mai spus Macovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.