Macovei și Predoiu cer demisia ministrului Justiției

Cătălin Predoiu şi Monica Macovei îi cer demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de ministru al Justitiei.

Cei doi, care au fost în trecut miniştri ai Justiţiei, îl acuză pe social-democrat de minciună, după ce acesta a afirmat că nu l-a propus pe procurorul Elisabeta Ponea într-o funcţie de conducere a DNA, potrivit Digi24.

Predoiu şi Macovei invocă două adrese ale Ministerului Justiţiei, semnate de Robert Cazanciuc, în care Elisabeta Ponea este propusă şef de secţie la DNA. Cătălin Predoiu afirmă că menţinerea lui Cazanciuc în funcţia de ministru subminează credibilitatea Justiţiei. Monica Macovei îi cere premierului Victor Ponta să îl demită urgent pe Cazanciuc, întrucât „Justiţia nu poate fi condusă de un ministru care minte”.

Elisabeta Ponea este soţia fostului şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, acuzat de cumpărare de influenţă în dosarul Duicu. Adrian Duicu este trimis în judecată, acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă la Palatul Victoria pentru promovarea în funcţie a celor doi soţi Ponea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.