Macovei: Toate partidele fură și mint de 20 de ani

Monica Macovei a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Baia Mare, că toți politicienii români au furat în ultimii ani din banul public, DNA fiind o instituție care lucrează pentru diminuarea acestui fenomen.

„Practic, sunt toți la fel, aceste partide lucrează împreună de peste 20 de ani, fură, mint românii și foarte important fură din buzunarul oamenilor, iar oamenii trebuie să înțeleagă că toate aceste infracțiuni sunt din buzunarul lor din pensia lor, salariul lor, din ce s-ar investi în drumuri, din ce s-ar investi în învățământ. Chestiunea cu e dosar politic, declarațiile pe care le fac toți politicienii din 2005 de când am creat DNA, e foarte clar că e o minciună și o apărare care nu mai ține și nu mai e luată în serios. (…) Când l-am auzit pe Ponta acum două zile că familia lui e hărțuită dacă cumnatul lui a fost reținut pentru fraudă cu fonduri europene sau sub această acuzație; lumea își face treaba, DNA își face treaba, judecătorii dacă dau mandat de arestare sau arest la domiciliu sau penitenciar sau supraveghere și control judiciar, condamnare (…) înseamnă că au probe. Deci, nu vorbim de acuzații false”, a afirmat Macovei.

Europarlamentarul a criticat şi atitudinea Senatului, scrie Agerpres.

„Avem o singură barieră aici, acesta e una politică și e vorba de Parlamentul României și de ridicarea imunității. La unii le ridică, iar la unii nu le ridică; și readuc în discuție cazul senatorului Vosganian, unde și anul trecut și acum câteva zile, Senatul a decis să nu-i ridice imunitatea. Deci, el nu poate fi nici măcar cercetat, e vorba de imunitate pentru a fi cercetat, nu pentru a fi arestat, nu poate fi nici măcar chemat la DNA să i se ia o declarație. (…) Am văzut că președintele PNL i-a cerut a doua zi să-și dea demisia din partid. Mi se pare irelevant să-și dea demisia din partid și mi se pare o cerere superfluă. (…) Domnul Vosganian să-și dea demisia din calitatea de senator, iar apoi procurorii pot face o nouă cerere către președintele țării (…). În acest fel domnul Vosganian poate fi anchetat la fel ca toți ceilalți foști miniștri”, a mai spus europarlamentarul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.