Macron nu a putut să ţină secretă destinaţia de vacanţă

Preşedintele francez Emmanuel Macron a depus, marţi, o plângere împotriva unui fotograf care l-ar fi hărţuit şi care i-ar fi încălcat dreptul la viaţă privată, în timp ce şeful de stat se afla în vacanţă în oraşul Marsilia, potrivit unei surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

Presa franceză a publicat fotografii potrivit cărora Emmanuel Macron şi soţia lui, Brigitte, se află în reşedinţa privată a prefectului din Marsilia. Vila este cu vedere la Marea Mediterană şi este protejată de un zid înalt dotat cu camere de supraveghere.

„Un fotograf l-a urmat în mai multe rânduri … şi a existat o intruziune asupra proprietăţii, ceea ce a condus la depunerea unei plângeri pentru hărţuire şi încălcarea dreptului la viaţă privată”, a declarat o sursă din cadrul preşedinţiei Franţei, pentru Reuters.

Poliţia din Marsilia a refuzat să ofere informaţii cu privire la o eventuală plângere depusă de preşedintele francez, iar administraţia de la Palatul Elysee nu a emis niciun comunicat în acest sens.

Cuplul prezidenţial a vrut să ţină secretă destinaţia de vacanţă şi a evitat presa în ultima perioadă, pe fondul acumulării a 100 de zile de când Macron şi-a preluat mandatul de preşedinte al Franţei.

Unii experţi politici din Franţa apreciază că Emmanuel Macron a impus un control strict asupra comunicaţiilor de la Elysee şi a redus drastic interacţiunile sale cu jurnaliştii, în comparaţie cu preşedinţii anteriori.

Fostul preşedinte Francois Hollande, care dorea să fie văzut ca un „preşedinte normal” şi care a ţinut deseori conferinţe de presă, a luat trenul către Coasta de Azur (sau Riviera Franceză) pentru prima sa vacanţă de vară ca şef de stat, în 2012, şi a invitat mass-media să i se alăture.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.