Mădălin Voicu, în calitate de suspect la DNA

Deputatul PSD Mădălin Voicu s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori. Conform unor surse judiciare, DNA instrumentează un dosar cu privire la finanţarea Partidei Romilor.

UPDATE Mădălin Voicu a declarat miercuri la ieșire din sediul DNA că el și alte persoane au calitatea de suspecți și că acuzațiile procurorilor se referă la mai multe infracțiuni, inclusiv spălare de bani.

Întrebat care sunt acuzațiile procurorilor, Mădălin Voicu a spus: „Sunt multe, cu spălare de bani”.

„Domnul procurorul Țuluș m-a rugat să ne întâlnim pentru detaliere. Le-am promis că o să colaborăm și că o să existe un dialog legat de ceea ce cercetează domniile lor și urmează să ne reîntâlnim. (…) Toți suntem în aceeași situație, suntem suspecți. Se face o anchetă pe care eu, sincer să fiu, pot să o înțeleg, că nu e numai la Partida Romilor. Anchete se fac peste tot, la toate instituțiile. Au ajuns probabil la „P” și Partida Romilor e în vizor”, a susținut Mădălin Voicu.

„Probabil sunt niște nereguli, niște lucruri pe care ei (procurorii — n.r.) vor să le verifice. (…) Probabil că există o verificare generală, nu numai a organizațiilor romilor, vor să vadă ce au făcut cu banii, unde sunt”, a spus Voicu anterior, susținând că a fost chemat la DNA „nu numai ca membru al etniei, ci și ca membru fondator și președinte de onoare”.

Și deputatul Nicolae Păun s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție.

Nicolae Păun, deputat din partea Partidei Romilor „Pro-Europa”, nu a dorit să facă declarații nici la intrarea în sediul DNA, nici la ieșire.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.