×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:16
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Mădălina Dobrovolschi Puşcalău se crede preşedintele României?
Ion Spânu
Ion Spânu

Demisia purtătorului de cuvînt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi Puşcalău, se impune ca necesitate în urma declaraţiilor personale pe care le-a făcut marţi fosta jurnalistă de la B1 TV din era ultrabăsistă a postului. Să citim cu atenţie: „Votul de astăzi din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedește încă o dată disprețul majorității față de Justiție. Este inadmisibil ca unii deputați și senatori să se erijeze în judecători și să hotărască prin vot blocarea actului de justiție”.

Este citatul exact preluat după Agerpres, agenţia naţională de ştiri pentru care Puşcalău a făcut declaraţia. După cum se vede, ea nu foloseşte expresia consacrată: „Preşedintele ţării crede că...” pentru a introduce acest atac extrem de dur la adresa Parlamentului, ci, considerîndu-se încă moderator TV, pare că-şi spune propria părere despre cea mai importantă instituţie a ţării!

Fătucă TV pînă mai ieri, Mădălina Puşcalău îşi permite să lanseze astfel de aserţiuni inconştiente crezîndu-se preşedintele României şi este de mirare că nici un parlamentar nu a solicitat public pînă acum demisia acesteia din funcţia de purtător de cuvînt!

Pretextul acestui atac al purtătoarei de cuvînt a venit în urma votului negativ dat de Parlament la solicitarea DNA de a începe urmărirea penală pentru abuz în serviciu (tocmai abuzul în serviciu?) în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu. Puşcalău nu cunoaşte nici măcar prevederile Constituţiei României care, la art. 109, al. 2 spune clar: „Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor”.

Pentru că Eugen Bejinariu este deputat, instituţia care solicită începerea urmăririi penale este doar Camera Deputaţilor, acesta fiind un drept consacrat. Cu alte cuvinte, ceea ce face DNA este să solicite Camerei deputaţilor SĂ CEARĂ începerea urmăririi penale, nu să se pronunţe dacă este de acord cu solicitarea DNA. Este o nuanţă pe care purtătorul de cuvînt n-o poate sesiza pentru că s-a obişnuit să folosească tupeul în locul raţiunii, altfel ar fi înţeles că votul parlamentarilor nu poate să fie unul imperativ, indiferent cine l-ar solicita.

Cu atît mai gravă este atitudinea purtătoarei de cuvînt, cu cît expresia „disprețul majorității față de Justiție” are evidente conotaţii politice, constituindu-se într-un atac la adresa unor partide cu care deseori însuşi preşedintele României a declarat că ar fi în opoziţie, deşi Constituţia prevede ca şeful statului să se situeze deasupra intereselor de partid.

Ce este cu adevărat revoltător şi nu trebuie să rămînă la nivelul simplei constatări este faptul că aceeaşi Mădălina Puşcalău Dobrovolschi nu cunoaşte nici prevederile constituţionale ale Constituţiei, referitoare la „Imunitatea parlamentară”, care-i protejează pe parlamentari doar „pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului” (art. 72, al. 1). În rest, Constituţia spune limpede la art. 72, al. 2 că: „Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte!

Cineva care deţine funcţia de purtător de cuvînt al preşedintelui ţării nu poate ignora textul Constituţiei, altfel îi creează şefului statului probleme serioase, acesta putînd fi acuzat chiar de încălcarea Constituţiei, putînd fi chiar suspendat (art. 95, al. 1)! De aceea, astfel de declaraţii cu un puternic iz politic trebuie să fie evitate sau, dacă ele exprimă chiar punctul de vedere al Preşedintelui, trebuie să conţină această precizare.

Iar Mădălina Puşcalău Dobrovolschi nu s-a limitat la opinia citată mai sus, ci a plusat: „Faptul că majoritatea parlamentară nu înțelege să acționeze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetățenilor în Legislativ! Această parte a declaraţiei sale exprimă în mod direct opinia politică a Opoziţiei, ceea ce face ca preşedintele României să fie considerat partizan politic al unei părţi a eşicherului politic din Parlament! Dacă, desigur, preşedintele nu se va delimita de declaraţiile lui Puşcalău.

Este de-a dreptul revoltător că, la nivelul funcţionarilor din cadrul Preşedinţiei României, cunoaşterea textului Constituţiei este considerată facultativă, permiţînd purtătorului de cuvînt astfel de ieşiri publice care, de-a dreptul, pot compromite cea mai înaltă funcţie în stat, dacă nu cumva însuşi titularul actual al Preşedinţiei crede, la fel ca purtătorul său de cuvînt, că dreptul parlamentarilor de a vota liber trebuie să fie îngrădit de interesul procurorilor DNA.

Ion SpânuPublicat Marţi, 30 mai 2017
8953
 | 56
 | 37
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Țăranul
+1
Murphy , ai dat culoare momentului , ai înviorat atmosfera matriarhală ce domină această țară nefericită asupra căreia se năpustesc ... Elenele ... Lupescu , Ceaușescu , Udrea ... , Monica Macovei , Koveși ... , toate , cu excepție Elenei Udrea ... , niște urîte cu spume încît erau în stare să sperie ursul în pădure sau să forțeze cîinii să rupă lanțul ... ! Dar , a apărut rățușca președențială care nu poate să se abțină și se dezlănțuie pătimașă asupra oricui și a orice ... ! Zice lumea că nu prea are cine să o obosească ... , și asemenea bărbațiolor singuri aplică tehnica ... , foaie verde foi de tei , dacă nu avem femei , o facem noi singurei ... ! Revenind la motivul real al comentariului , Murphy , cu metafora sa , prost cu crengi ... , pe care sincer nu am mai auzit-o ... , a reușit să clasifice o bună parte a unuei specii din fauna prezentă printre noi ... , cu pretenții artistice ... ! Felicitări Murphy ... !
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Kalyna Krasnaya @ Ileana , Suceava
-1
Dodon si Krasnoelski , Kostia si Ileana . Sau invers
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Ileana,Suceava
+2
Sacul si peticul. Iohannis si Puscalau. Sau invers.
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
hareton ironcastle
-5
Puscalina are dreptate, talharii sa mearga la cremenal
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Norr
+4
Tare ii mai incurca pe mafiotii din "statul paralel", pe stapanii si clientii lor, imunitatea asta care nu-i lasa sa incalece si sa dispuna cum vor de clasa politica.
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+11
Aveti in fata dvs. portretul robot a unui ..Rezistent.. cu hastag in fata , nici ca se putea mai bun exemplu decat aceasta Puscaloaica cam cat de cretini!! si Idiotii mai pot fi aceste fiinte ce ocupa din pacate functii destul de importante in statul roman. Cum draku sa iesi de la tribuna palatului cotroceni, sa emiti atatea tampenii, idiotenii si cretinitati cu tricolorul Romaniei in spate. Cum draku poti debita atatea enormitati fara a citi macar elementara !! constitutie a Romaniei.?? Cum draku poti sa scoti pe cerul gurii asemenea tampenie si idiotenie cum parlamentul Romaniei se opune inceperii urmariri penale solicitate de catre slujbasii [[ analfabetii Portocala Negulescu si Jean Uncheselu de la Craiova ]] Cucuvelei Mov Keovesy , cand Dna nu are acest drept prin lege a solicita I.U.P. in cazul unui fost ministru in guvernul Romaniei. Ci numai camera deputatilor, senatul si prezidentul Romaniei dupa caz!!. Abia acum inteleg si eu de ce erau astia cu Hastag in fata cu..Turmele.. prin piata victoriei din Bucuresti. Sunt.....!!. de Bubuie de crapa pamantul.!! De fapt avem exemple si pe acilea pe forum cu aceste creaturi minunate gen Fat Frumos..Poetul... Nas"ty..Lili..Unu si cati naiba or mai fi din aceasta categorie de retarzi la bostan.!! Declaratia Puscaloaicei nu inseamna altceva decat bataie de joc la adresa Romanilor , astia chiar ne cred pe toti idioti si tampiti precum primatele mentionate mai sus.!! Zau asa.!! Stelu
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
@ JE SUIS RARINCA @ JE SUIS RARINCA
+2
Rarinca Stelu , ai dreptate , "Esti .....!!.de Bubuie de crapa pamantul , categoria primatelor si a retarzilor la bostan "se mandreste cu tine cand faci baie si te bronzezi pe Malul stang al Nistrului !! Zau asa !! Secera
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Poetul @ JE SUIS RARINCA
0
Bai Soogmeloo, sau cum iti zice, vezi ca dedicatia aia poetica e valabila si pentru leprele care-i apara pe penali pe forum! Eeee...acum nu te bucura, nebunaticule, ca sunt altii inaintea ta!
Publicat Joi, 01 iunie 2017
+Răspunde
Ileana Cosanzeana
-2
Articolul de fata imi aduce aminte de ce-mi povestea un pacient care a mers la medic cu dureri groaznice de apendicita si , pe masa de operatie , medicul intarzia sa-l opereze si il apostrofa de ce n-a mers la stomatolog sa-si trateze dantura ...
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Poetul
-19
Dobitoace mici ce sunteti, “Ce este cu adevărat revoltător şi nu trebuie să rămînă la nivelul simplei constatări este faptul că...” gasca de parlamentauri penali din PSD, ALDE, UDMR se apara intre ei ca sa nu raspunda in fata legii, cum raspund ceilalti escroci “normali”. Pe cei ce-n fata hotilor fac scut / Tin sa le transmit ca-i ...
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Țăranul @ Poetul
+1
Ai ... , lasă ... ! Ne-ai dat pe spatele șirei spinării cu termenul ... parlamentauri ... ! Era lumea disperată după o construcție artistică , mai ales venită dinspre tine , gen ... rima pentru scut ... ! Ai fost elevul lui Cărtărescu , mare admirator al lui Băsescu ... ? Rima între numele celor două caricaturi e absolut întîmplătoare ... , și mai degrabă rodul mizeriei de toate felurile ... !
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Fat-Frumos
-16
Cu tot respectul , domnule ziarist Spanu , Eugen Bejinariu e vreun sfant ? Stie toata lumea cine este si ce-i poate pielea , trebuie sa ne cerem scuze in fata infractorilor ? Ce rost are sa cosmetizam pe marginea efectului eludand cauza ? O tara intreaga e oripilata ca parlamentarii au posibilitatea sa faca discrepanta in fata legii si sa se cocoloseasca in baza unor sufterfugii si drepturi de care omul de rand nu beneficiaza . Despre asta trebuia scris , nu sa taxam omisiuni ale unui purtator de cuvant caruia nici prin gand nu i-a trecut ca cineva pandeste daca vorbeste in numele Presedintelui sau nu . Daca o tara intreaga gandeste si simte asa , credeti ca pozitia Presedintelui e alta ? Ne pierdem in detalii din teama sa nu dezvaluim hidosenia intregului ?
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Țăranul @ Fat-Frumos
0
,, O tara intreaga ... ! ,, Ce vorbești Franz ... ? Oi fi vreun sociolog de anvergură internaíonală și noi nu știm ... ?
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Dragos
+21
Subscriu la IQ si DUIOS VORBIRE MADALINA VORBEA ! Adaug : asa se intampla cand te dai pe mana uneia cu casul la gura ...
Publicat Miercuri, 31 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
„Ni s-a tot indus că suntem proști”
Publicat acum 2 ore şi 56 minute
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 16 minute
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 9 minute