Madam Bond la Paris. Episodul patru, dintr-un serial de spionaj în şase

Jurnalistul Moise Guran comentează pe blogul bizyday.ro scandalul iscat de fotografiile care o arată pe Elena Udrea la cumpărături în Paris.

Mă uit deja de câteva ore ca boul şi îmi dau seama că nu ştiu la ce mă uit. Nişte poze cu madam Udrea la Paris şi încă două doamne, dintre care una procuror şef la DIICOT. Aşa şi? Alţi boi, ca şi mine, ţopăie prin studiourile tv, bucurându-se fără să ştie nici ei la ce se uită, de ce ţopăie, de ce se bucură. Doar Băse e nervos. O să ia Franţa la telefon şi o să o întrebe cum e posibil ca un serviciu fracez şi unul român să facă una ca asta. Ca care asta?

La ce ne uităm domn’ Preşedinte?

La nişte fufe la cumpărături? La nişte fufe ajunse una candidat la preşedinţie şi una procuror şef la DIICOT? Aşa şi? Prietenia lor nu e tocmai de noutate! Nu zic că e de bun augur, mai ales că doamna Bica a fost pe punctul de a deveni Procuror General dar nu e nicio dezvăluire. Faptul că Udrea face escapade de shoping nu e nici asta de noutate. E o femeie bogată. (Eu însumi am văzut-o pe Champs Elysees în ianuarie 2013, dar nefiind genu’ de fan(atik) am trecut mai departe… ce-s eu Cabral să-mi fac poze cu Messi?)

Deci, ce e în aceste poze şi noi ca boii nu vedem?

Păi să aplicăm invincibila tehnică a analizei efectelor ca să înţelegem…

Afectează aceste poze voturile doamnei Udrea? Nu, nu cred… N-are sens… Nu e nimic nou. N-a fost pozată cu un amant, nu? Sau a fost? Aparent nimic compromiţător (Am auzit pe undeva teoria că Udrea singură le-a publicat ca să fie pe toate televizoarele, victimizată. Eh! Nici chiar aşa, dar adevărul este că nu o afectează nicicum.)

Afectează, aceste poze, poziţia doamnei Bica la DIICOT? Nu prea văd cum… N-a tras pe nas, cum singură zice, şi-a plătit singură hotelul, n-a fost cu amantul, nu? Sau a fost? N-a fost, că nu e în poze. Anticipează aceste poze viitoare lovituri ale DIICOT? Mmmm… poate pe partea de evaziune fiscală, că în rest competenţele sunt la DNA.

Doar dacă doamnele respective n-au cumva o relaţie nefirească, dar pe bune, nici asta nu le-ar afecta prea tare.

Deci, ce vedem în aceste poze?

Simplu şi logic – nimic! Dacă nimic n-arată, nimic nu e.

Aceste poze nu ne spun ceea ce nu ştim. Dar ele pot spune cuiva care ştie ceva (cum ar fi Traian Băsescu), că şi noi ceilalţi am putea afla ceea ce nu ştim şi ceea ce nu este în aceste poze.

Singurele efecte posibile ale acestor poze pot fi acelea fie de teaser, fie de şantaj.

Citiţi articolul complet pe bizyday.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.