MAE are un NOU purtător de cuvânt

Ministerul Afacerilor Externe informează – printr-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției – că Raluca Lunculescu, jurnalist specializat pe teme de politică externă, cu o experienţă de peste 13 ani în domeniu, a fost numită de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu în funcția de purtător de cuvânt al MAE.

Raluca Lunculescu şi-a desfăşurat activitatea în presă începând din anul 2001 în calitate de redactor ştiri externe. A continuat apoi ca şef al departamentului Ştiri Externe, reporter special şi senior editor pentru unele dintre cele mai importante televiziuni din România. A transmis de la faţa locului şi a acoperit evenimente de interes internaţional.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a decis, pe 11 martie a.c., eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, broșura care i-a fost înmânată ministrului german de Externe Frank – Walter Steinmeier, la Bucureşti.

„În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcție a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relația cu Agerpres, problematica materialului în cauză. Purtătorul de cuvânt al MAE și-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broșurii respective înainte de a-i fi prezentată șefului instituției spre a fi oferită oaspetelui german”, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

„MAE amintește că broșura, în variantă tipărită, a fost predată de Agerpres la MAE în dimineața zilei de 9 martie în cursul derulării vizitei oficialului german la București. MAE reamintește, de asemenea, că, ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres și-a asumat public greșeala tehnică și a cerut scuze pentru aceasta”, se mai arată în comunicatul citat.

Incidentul a creat o situație delicată și a proiectat o imagine total defavorabilă asupra activității MAE, motiv pentru care ministrul Afacerilor Externe a dispus măsura eliberării din funcție a purtătorului de cuvânt, anunță instituția.

MAE susține însă că, deși „complet regretabilă”, situația creată nu a afectat „conținutul substanțial și atmosfera pozitivă a vizitei demnitarului german în România, și nici fondul relațiilor româno-germane”.

Reamintim că, pe parcursul conferinţei de presă comune a celor doi miniştri de externe, a fost înmânată oaspetelui german o broşură dedicată aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, realizată de Agerpres, potrivit unui comunicat de presă MAE.

Pe coperta acesteia, se regăsea steagul Germaniei suprapus peste harta Franței.

Ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres şi-a asumat public greşeala tehnică şi a cerut scuze pentru aceasta.

Franța, prin ochii trimisului special Digi24 Raluca Lunculescu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.