MAE: Niciun român nu a fost implicat în cazul camionului cu imigranţi

Niciun român nu a fost implicat în incindetul din AUstria, unde, pe o autostradă a fost găsit un camion în care se aflau zci de imigranți morți. Confirmarea a venit din partea ministerului român al Afacerilor Externe și prin vocea purtătorului de cuvânt, Raluca Lunculescu.

”Proprietarul camionului nu este catățean român, informația este confirmată. Pănă în acest moment, din tot ce avem de la partea austrică, niciun cetățean român nu ar fi implicat în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, într-o conferință de presă.

De asemenea, Raluca Lunculescu a precizat că 18 cetățeni români sunt în acest moment reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane.

”Un accident pe autostrada M5 din Ungaria. Șoferul este român și a fost rețiunt, este cercetat pentru trafic de persoane. A fost ușor rănit. A fost dus într-o primă fază la spital, pentru a se constat că nu este nimic grav, ulterior a intrat în custodia autorităților ungare. Un alt român este reținut și cercetat pentru trafic de persoane. Și au mai existat două cazuri de cetățeni români reținuți pentru trafic de presoane, la Budapesta. Patru cetățeni români, reținuți, și un alt grup de 12 reținuți, cercetați pentru trafic de persoane. Toți cei 16 se află în arestul poliției din Budapesta. Niciunul nu a solicitat asistență consulară din partea reprezentațelor diplomatice la Busapesta”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.