MAE: Şoferul român, implicat în accidentul din Germania, a decedat

Ministerul Afacerilor Externe informează că şoferul român care conducea autocarul implicat într-un accident rutier în apropiere de Regensburg, Germania, a murit, iar alte 12 persoane au suferit traumatisme minore.

„În data de 4 februarie 2013, ora 4,00, în apropiere de Regensburg, un TIR cu numere de înmatriculare turceşti a derapat, iar autocarul românesc, care se afla în spatele acestuia, nu a mai putut evita coliziunea. În autocar se aflau 22 de persoane. Cetăţeanul român care conducea autocarul a decedat, iar alte 12 persoane au suferit traumatisme minore. La bordul autocarului nu existau pasageri minori”, a informat MAE, luni, la solicitarea Agerpres.

Potrivit sursei citate, Consulatul General al României la Munchen este în legătura permanentă cu autorităţile germane şi cu firma de transport românească.

„MAE a transmis către MAI datele cetăţeanului român decedat în vederea informării familiei. Un consul s-a deplasat la locul accidentului, iar Consulatul General al României la Munchen este pregătit să asigure asistenţă consulară potrivit competenţelor conferite de legislaţia în materie”, se mai arată în comunicatul MAE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.