Maestrul irlandez David McKenna lămureşte „misterul flăcării violete”

În ultimele trei luni, despre ”flacăra violetă” s-au scris pagini întregi şi s-a vorbit enorm, în zeci de ore de emisie tv şi radio. Evident, de cele mai multe ori, în băşcălie, doar pentru a ridiculiza gros un tragic personaj politic – aproape preşedintele României, din seara de 6 decembrie 2009.Specialiști și paraspecialiști, șamani mai mari și mai mici, doctori și doctoranzi în ”flacăra violetă” și, nu în ultimul rând, o întreagă armată de urmașe și de învățăcele ale ”celebrei” mame Omida, ba chiar și analiștii politici, ei bine, toți aceștia, pe rând, sau chiar în același timp, au invadat studiourile tv pentru a-și da cu părerea și pentru a emite sentințe.

Din momentul în care Viorel Hrebenciuc a invocat ”joia flăcării violete” – probabil (?!) pentru a justifica slăbiciunea lui Mircea Geoană, din seara ultimei confruntări televizate cu Traian Băsescu -, în România s-a dezlănțuit o discuţie bășcălioasă despre ”flacăra violetă” .

Ce este flacăra violetă?
Flacăra violetă este o terapie complementară și nicidecum un ”instrument” al vrăjitoarei Cireșica de la OTV. O discuție cu David McKenna, profesor și mare maestru Reiki, specialist recunoscut la nivel internațional, are meritul de a clarifica pentru cititorii cotidianul.ro această terapie alternativă, o „terapie prin lumină” accesibilă oricărui om indiferent de credinţă, rasă, sex sau apartenenţă socială.

– Domnule David McKenna, ce este de fapt flacăra violetă?

David McKenna – Un răspuns scurt ar suna cam așa: o modalitate prin care ne putem face viața mai ușoară. Detaliind însă, trebuie spus că flacăra violetă este o formă unică de energie spirituală care ne poate ajuta în orice aspect al vieții. Poate vindeca probleme fizice și emoționale și poate îmbunătăți relațiile dintre persoane. Mai ajută și la atingerea unor scopuri bine determinate, dar și la creșterea din punct de vedere spiritual.

– Cum acționează flacăra violetă?

– Flacăra violetă preschimbă energia negativă în energie pozitivă, ura în iubire, întunericul din noi în lumină. Flacăra violetă mai poate șterge și rezultanta ”karmei rele” a unor greșeli pe care cineva le-a comis. La nivel fizic, flacăra violetă poate ajuta la vindecarea unor suferințe sau vulnerabilități prin transformarea karmei negative, care provoacă aceste suferințe și vulnerabilități, în karma pozitivă.

Asta deoarece adevăratele cauze ale afecțiunilor fizice sunt de cele mai multe ori cauzate de o stare negativă a statusului nostru mental, emoțional și spiritual. Răni mai vechi și amintiri dureroase pot fi închise și alinate atunci când se aplică balsamul flăcării violete. De exemplu, o problemă rămasă nerezolvată sau un conflict nelămurit, avut în trecut cu o persoană care a decedat între timp, poate fi rezolvat cu ușurință, aducând lumina violetă asupra acelei probleme.

Oh, nu, să nu se interpreteze ca fiind o chestiune ce se apropie de spiritism. Este vorba pur și simplu de a-ți tranforma energia negativă rezultată din acea problemă nerezolvată în energie pozitivă, iar suferința va dispărea.

Flacăra violetă nu poate fi adusă la nesfârșit, pentru a îndepărta efectele acelorași erori pe care le comitem. Fără să ofensez pe cineva, pentru că și eu sunt o persoană credincioasă, vreau să fac următoarea comparație: flacăra violetă nu poate fi invocată, încă o dată și încă o dată, pentru a repara aceleași greșeli, așa cum se procedează atunci când mergem la confesiune, la preot. Nu-i același lucru.
Flacăra violetă nu-i religie, nici sectă, este pur și simplu un ”life-coaching” (n.red.: antrenament de viață).

– Flacăra violetă chiar poate ajuta la vindecarea afecțiunilor fizice și psihice? În ce mod contribuie la îndeplinirea unor scopuri precise?

– Întâi şi întâi, cel mai important lucru legat de flacăra violetă este acela că flacăra violetă nu poate fi folosită niciodată în sens negativ, în fine, pentru îndeplinirea unor scopuri negative. Este imposibil acest lucru. Aceasta întrucât flacăra violetă este singura dintre terapiile complementare capabilă să transforme energia negativă în energie pozitivă.

Te poți afla, de exemplu, într-o situație în care ești furios, supărat și, în acest caz, prin tehnicile învățate, aduci flacăra violetă în situația negativă respectivă, iar aceasta transformă energia ta negativă în energie pozitivă. Iar starea ta se va schimba de la sine. Sau într-o stare de conflict din familie. Atunci îi poți aduce pe toți în lumina flăcării violetă și toate energiile negative vor arde, vor dispărea.E atât de simplu!

Vreau să mai precizez un lucru deosebit de important: flacăra violetă nu poate fi folosită pentru obținerea unor câștiguri materiale, în fine, nu poate fi invocată atunci când este vorba despre jocuri financiare.

Spuneați că flacăra violetă poate fi invocată și atunci când se urmărește realizarea unui scop determinat. În România a mai apărut un fel de axiomă, conform căreia flacăra violetă poate fi utilizată și atunci când e vorba despre un scop negativ.

– Este imposibil. Așa cum spuneam și anterior, flacăra violetă nu poate fi folosită niciodată în sens negativ. Niciodată. Cei care afirmă contrariul comit o înșelătorie. E ca și cum ai cumpăra o bicicletă, dar spui tuturor că ți-ai cumpărat un Mercedes.

E un abuz, nu-i ”flacăra violetă”. E cu totul și cu totul altceva, iar cei care spun că o astfel de înșelătorie e flacăra violetă știu bine că nu este flacăra violetă, dar folosesc acest termen pentru că, probabil, sună frumos, luminos chiar.

– Ce alte motivații ar putea sta în spatele unei astfel de înșelătorii?

– Nu aș vrea să intru foarte mult în acest aspect, dar poate că vor să manipuleze, evident în sens negativ, anumite gânduri și perspective ale oamenilor, asupra unei probleme. Însă mă văd nevoit să repet: aceasta nu este flacăra violetă. Numiți-o cum doriți, dar numai flacără violetă nu-i. Este altceva, și, probabil poartă un alt nume. Asta vă pot spune cu siguranță.

Flacăra violetă este o terapie complementară care se folosește numai în sens pozitiv. Pentru a explica mai bine acest lucru, am să vă mai spun ceva. Întrega filozofie a flăcării violetă are la bază doar bunele intenții. Nu se poate utiliza flacăra violetă, nu poți aduce în lumina violetă o chestiune negativă sau o altă chestiune al cărei rezultat ar urma să aibă un impact negativ, asupra unei alte persoane, sau chiar asupra aceluia care și-a fixat un scop negativ.

 ”Joia flăcării violete e o prostie, o minciună”

– În interminabila dezbatere despre ”flacăra violetă” s-a vorbit foarte mult și despre legătura dintre ziua de joi și augmentarea aproape supranaturală a puterilor acestei flăcări violete. Cineva chiar a lansat conceptul ”joia flăcării violete”. Există într-adevăr o legătură între ziua de joi și ”flacăra violetă”?

– Nu, nu există. În nici un caz. E o prostie, o minciună sfruntată. Și de înțeles, pentru mine. Dacă ar fi să mergem pe firul acestui raționament eronat, atunci de ce joi și nu duminică?! Mai ales că duminica e o zi sfântă. Repet, nu există nici o legătură între o anume zi a săptămânii și flacăra violetă. Probabil că cei care încearcă să imprime în mintea românilor această chestiune falsă au un interes anume.

– Despre edictul ”living a violet life” ce ne puteți spune? E adevărat că puterile flăcării violete sporesc, de exemplu, atunci când cineva folosește haine de culoare violetă sau când se înconjoară de obiecte de această culoare?

– Și asta este o invenție, o minciună. Ba chiar o mică înșelătorie. O abilă tehnică de marketing, aș spune. Promovată cu multă insistență și abilitate, din câte văd eu, în folosul acelora care produc haine și altfel de obiecte violete. De ce se recurge la așa ceva, sincer, nu înțeleg.

– Aveți mulți studenți, discipoli?

– Oh, da. În Irlanda am mulți studenți, în Anglia și în SUA, la fel, și foarte mulți în România. Din ce în ce mai mulți, în România. Mai ales în ultima vreme.

– Cum vă explicați acest lucru?

– Înțeleg sensul întrebării dumneavoastră. Nu neg, poate că există o oarecare legătură între creșterea masivă a numărului românilor care vor să înțeleagă și să folosească terapia complementară a flăcării violete și rostogolirea ostentativă și total eronată a subiectului ”flacăra violete” în dezbaterea publică.

Eu însă prefer să rămân la părerea mea, aceea că românii au evoluat enorm, au acum acces la internet, la publicații și cărți din toată lumea, la o sumedenie de canale de televiziune, românii se informează, vor să cunoască, să învețe cât mai multe lucruri. Românii își doresc să crească și din punct de vedere spiritual. Mulți dintre cei care vor să afle tainele ”flăcării violete” caută pur și simplu o altă cale de a-și îmbunătăți viața.

”În politică nu se poate folosi flacăra violetă”

– În România, cei care frecventează cursurile dumneavoastră despre flacăra violetă sunt preponderent bărbați? Vă întreb acest lucru întrucât tot în dezbaterea publică s-a invocat de multe ori faptul că bărbații sunt mai înzestrați cu astfel de capacități, așadar, și în folosirea flăcării violete. Câți studenți aveți, să zicem, într-o clasă? Și cât durează un curs?

– Nu, din contră. În România, ca și în celelalte țări, acolo unde eu țin aceste cursuri, 80% din studenții mei sunt femei și doar 20% sunt bărbați. Perfect explicabil, de altfel. Întrucât femeia, prin natura-i proprie, este înzestrată cu o mai mare capacitate de iubire pură – fiind, nu-i așa, cea care dă viață – și cu o capacitatea senzorială considerabil mai mare decât aceea a bărbatului.

Cât despre numărul de studenți dintr-un grup de studiu, eu, unul, prefer să lucrez cu 8 persoane maxim. E mai bine așa, deoarece le poți acorda atenție sporită acelora pe care îi inițiezi în flacăra violetă.

– Ce profesii au, cu ce se ocupă discipolii dumneavoastră din România?

– De la casnice până la profesori universitari, foarte mulți medici, studenți, comercianți și, de asemenea, foarte mulți oameni de afaceri. Chiar un număr important de magistrați. Toți aceștia vor să învețe flacăra violetă.

– Politicieni, nu?

– Niciodată. Și am să vă și explic de ce. Nu pentru că politicienii nu ar fi dorit sau pentru că nu au fost interesați de această terapie complementară. Ci pentru că un alt element deosebit de important al flăcării violete este onestitatea. Față de tine, în primul rând, și față de cei cu care interacționezi.

Or, după cum se cunoaște, nu numai în politica din România, ci în politica de oriunde, onestitea nu are loc. Din păcate. Eu, unul, de câte ori am avut o solicitare din partea unui politician de a participa la cursurile despre flacăra violetă, am preferat să fiu direct și să-i explic tranșant că flacăra violetă nu poate fi adusă niciodată acolo unde nu există onestitate și bune intenții. Ca să rezum, în politică nu se poate folosi flacăra violetă. Cine susține acest lucru minte. Pentru că de fapt folosește altceva și ascunde acel ceva sub numele de flacăra violetă.

Fără a intra prea mult în acest subiect, aș vrea să vă mai spun ceva. De fapt să-mi exprim o părere la nivel personal. Ceea ce s-a tot invocat în opinia publică din România ca fiind flacăra violetă sau efecte ale flăcării violete nu este flacăra violetă. Cu siguranță nu este. Este altceva, dar nu flacăra violetă. Cine și cui folosește această manipulare, nu știu. Cu siguranță, imaginii poporului român chiar nu folosește. Eu nu am nici un drept să judec, eu doar spun cum stau lucrurile în realitate. Cititorii sunt cei în măsură să judece și să decidă ce e corect și de luat în seamă.

Vreau să vă spun că mă aflam în SUA atunci când presa americană a preluat cu ton ironic afirmațiile halucinante despre, chipurile, flacăra violetă, care se făceau la București chiar de către conducătorii dumneavoastră. Pe mine m-a întristat ceea ce am citit în presa americană. De multe ori sunt speculate chiar de către români lucrurile negative și se uită că România este un loc unic în lume și datorită multitudinii de puncte încărcate cu o extraordinară energie pozitivă. E ca un imens magnet pozitiv. Zona Babele din Munții Bucegi este un astfel de punct, cu o resursă uriașă de energie pozitivă, benefică.

– S-a mai spus că multe servicii secrete din Europa au departamente speciale, care se ocupă cu studiul și folosirea acestor terapii alternative, așa cum este și flacăra violetă. Este adevărat? Agenți din serviciile secrete vin să învețe flacăra violetă?

– Nu știu, probabil că și serviciile secrete studiază aceste terapii alternative. E posibil. Referitor la a doua întrebare, e valabil răspunsul meu dat în cazul politicienilor. Nu, din punctul meu de vedere, agenții secreți nu pot învăța și folosi flacăra violetă, pentru că, în activitatea lor, chiar dacă scopurile finale sunt pozitive, există multe acțiuni lipsite de onestitate și de pozitivitate.

– Cât durează un curs de ”flacăra violetă”?

– Un an de zile. După care cei care mi-au fost studenți pot, la rândul lor, să învețe să predea flacăra violetă. Totuși, cei mai mulți folosesc flacăra violetă doar pentru a-și îmbunătăți viața.

– Cele mai importante lucruri despre flacăra violetă?

– Flacăra violetă există doar pentru a transforma negativul în pozitiv, calea negativă în cale pozitivă. Pur și simplu, nu funcționează într-un alt mod. Onestitatea, bunele intenții și iertarea sunt rotițele esențiale ale acestui mecanism complex – flacăra violetă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.