Maghiarii din echipa de hochei a României au intonat Imnul Ungariei la un meci al naționalei noastre

Meciul de hochei pe gheaţă dintre România şi Ungaria, disputat vineri seară la Miercurea Ciuc, a fost marcat de un nou moment incredibil: „tricolorii” de origine maghiară au tăcut atunci când s-a intonat „Deşteaptă-te, române!”, dar au cântat imnul Ungariei.

Incidentul are loc la scurt timp după ce hocheistul Florin Cosmin Marinescu, în vârstă de 15 ani, a fost bătut şi umilit de Ziua Națională a României de către colegii maghiari de la lotul under 16 pe motiv că este român.

România are în lotul de 26 de jucători, dintre care 24 de etnici maghiari. Români sunt portarul Adrian Catrinoiu şi ucraineanul naturalizat Evgheni Pisarenko. Ziarul Libertatea scrie că, în momentul în care se intona „Deşteaptă-te, române!”, tot lotul României prezent pe gheaţă a ascultat în tăcere, iar când a venit rândul imnului maghiar, câţiva dintre jucătorii naţionalei noastre au cântat mai cu foc chiar decât oaspeţii! Printre cei mai vocali s-au dovedit Peter Levente şi Zsombor Antal, dar şi câţiva dintre oficialii de etnie maghiară ai Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Mai mult, după intonarea ambelor imnuri de stat, membrii celor două echipe, ca de altfel şi întreaga sală, au cântat într-un singur glas imnul Ţinutului Secuiesc, deşi era vorba de o întâlnire oficială. Imnul Ţinutului Secuiesc a fost cântat şi la finalul partidei, potrivit presei.

Scandal pe 1 decembrie

Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, mai mulţi jucători din lotul olimpic al României l-au supus pe colegul lor, hocheistul Florin Cosmin Marinescu, la „umilinţe verbale şi fizice în vestiarul patinoarului Lajos Vakar din Miercurea Ciuc” la finalul unui antrenament.

Oficialii FRHG au efectuat o primă anchetă din care a reieşit că jucătorul Florin Cosmin Marinescu, în vârstă de 15 ani, a fost supus unor umilinţe verbale şi fizice de neacceptat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.