Mai mult de cinci fructe sau legume pe zi sunt degeaba

Cercetătorii au descoperit că în cazul în care sunt consumate mai mult de cinci porții de legume și fructe pe zi, acestea nu aduc beneficii suplimentare organismului, anunţă ediţia online a BBC, care citează o analiză ce se bazează pe 16 studii făcute în întreaga lume.

Este cunoscut faptul că o alimentație bogată în fructe și legume este sănătoasă, iar până acum se credea că secretul este consumarea a cinci porții de legume și fructe. Cercetările recente, publicate în British Medical Journal, nu neagă acest lucru, însă susțin că atât este suficient, iar consumul în plus nu are niciun efect.

Cercetările arată de asemenea că riscul de deces a scăzut cu 5% pentru persoanele care au consumat fructe și legume, dar nu mai puțin de cinci porții pe zi.

„O alimentatie sănătoasă, echilibrată, bogată în fructe, legume și fibre și săracă în grăsimi saturate, zahăr și sare, alături de o viață activă, vă va ajuta să mențineți o greutate sănătoasă și va reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer” (dr. Alison Tedstone)

„Oricum majoritatea oamenilor nu mănâncă cinci porții de fructe și legume pe zi, deci mesajul pentru public este să mănânce mai mult acest alimente”, a declarat dr. Oyinlola Oyebode de la University College din Londra.

Mai mult, „o alimentatie sănătoasă, echilibrată, care este bogată în fructe, legume și fibre și săracă în grăsimi saturate, zahăr și sare, alături de o viață activă, vă va ajuta să mențineți o greutate sănătoasă și va reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer”, afrmă Dr Alison Tedstone, nutriționist la Public Health din Anglia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.